Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
6 лютого 2023 року 15:32

У Пирятинській лікарні розпочали виконувати лапароскопічні операції!

У Пирятинській лікарні розпочали виконувати лапароскопічні операції! Станом на сьогодні успішно виконано декілька таких оперативних втручань.

Лапароскопічну стійку було придбано у 2021 році за кошти субвенції з державного бюджету, які вдалося залучити за сприяння Народного депутата Максима Березіна. Загальна вартість обладнання становила 4 мільйони гривень.

Введення воєнного стану у 2022 році затримало процес запуску лапароскопічної стійки в роботу. Наразі фахівці Пирятинської лікарні пройшли навчання і надають послуги пацієнтам.  

Першу операцію було проведено минулої суботи; стан пацієнтки стабільний, почувається жінка добре. "Я дуже рада, що мені зробили таку малотравматичну операцію, почуваюся дуже добре і щиро вдячна всім, хто долучився до процесу того, аби жителі нашої громади мали доступ до послуг", - говорить вона.  

"Це надзвичайно хороша справа для нашої громади, - відзначає директор КП "Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради Олександр Гаркавенко. – Велика кількість жителів громади потребують подібних операцій і відтепер вони не муситимуть звертатися за допомогою до фахівців з інших міст, а отримуватимуть ці послуги в своєму місті."

Наразі у закладі проводяться операції хірургічніого спрямування, в найближчій перспективі – розширення спектру послуг: додадуться операції травматологічного та гінекологічного профілю.

Міський голова Андрій Сімонов сьогодні побував у відділенні, де зустрівся з лікарями, які виконують операції, та пацієнткою, котра стала першою прооперованою з допомогою лапароскопічної стійки. "Дуже добре, що нарешті запрацювало придбане обладнання і відтепер наші люди матимуть можливість, не виїжджаючи за межі громади, отримувати сучасні медичні послуги, – відзначив він. – Медична галузь і надалі залишатиметься в пріоритеті – будемо працювати над створенням гідних умов лікування у наших закладах охорони здоров'я!"

Лапароскопією називають спеціальний метод діагностики та хірургічного лікування захворювань органів черевної області. Суть операції полягає в тому, що у невеликі розрізи (0,5-1,5 см), яких може бути кілька, вводять спеціальні інструменти, за допомогою яких проводять хірургічні маніпуляції. Цей спосіб є малотравматичним - травми шкірних покривів і внутрішніх органів зводяться до мінімуму, а отже процес відновлення пацієнта після втручання проходить швидше та легше.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua