Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
3 лютого 2023 року 07:14

Пирятинську громаду відвідав Олексій Бруслик

Пирятинську громаду з робочим візитом відвідав заступник начальника обласної військової адміністрації Олексій Бруслик. Ознайомився з роботою психоневрологічних будинків-інтернатів, що працюють на території громади, відвідав стаціонарне відділення центру надання соціальних послуг у Вишневому.

У Пирятинській громаді функціонує три психоневрологічні будинки-інтернати: Грабарівський, де перебуває 125 осіб, Кротівський – 113 підопічних та Пирятинський – 87 осіб. Заповненість кожного закладу близька до стовідсоткової. В усіх будинках-інтернатах створено гідні та комфортні умови для перебування підопічних – у закладах тепло й затишно, ведеться робота по організації дозвілля. Під час спілкування з Олексієм Брусликом директори інтернатів не лише демонстрували досягнення в створенні умов для перебування підопічних, а й доносили до профільного заступника керівника області проблемні питання, у вирішені яких потребують допомоги.

Відвідини стаціонарного відділення центру надання соціальних послуг справило приємне враження.  "Досвід того, як у Пирятинській громаді створюють умови для соціально незахищених людей старшого віку, є показовим і має стати прикладом для інших громад", - відзначив О. Бруслик.  Наразі у стаціонарному відділенні перебуває 24 особи, троє – з числа внутрішньо переміщених.

Підсумки обговорили на зустрічі з міським головою Андрієм Сімоновим. Окрім роботи соціальної сфери у громаді обговорили й ряд інших важливих тем. Зокрема - напрямку екології, поводження з відходами на території громади та безпекові питання. Олексій Бруслик відзначив позитивний досвід нашої громади, яка у партнерстві з трьома сусідніми громадами за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) реалізує проєкт з сортування сміття на території своїх громад. Окрім цього, Андрій Сімонов розповів і про інший напрямок роботи, який зараз активно реалізується у громаді – впровадження подворового вивозу сміття на території міста. Позитивний відгук керівництва області має і реалізація на теренах Пирятинщини Програми "Безпечна громада", в рамках якої на території наших населених пунктів встановлено понад 70 сучасних камер відеоспостереження.

В результаті зустрічі було досягнуто чіткої домовленості щодо подальшої тісної співпраці в питаннях, які потребують вирішення на рівні області.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua