Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
15 лютого 2023 року 13:47

Триває підготовка до сесії

Сьогодні відбулося засідання профільної депутатської комісії з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту, зв`язку та сфери послуг.

Перед початком розгляду питань порядку денного вчергове відбулося обговорення тарифу на послугу з централізованого водопостачання, що вступив у дію на території міста в січні цього року, за участі ініціативної групи пирятинців, які виступають проти підняття ціни на воду. Міський голова Андрій Сімонов вчергове пояснив, що зростання вартості послуги водопостачання є неминучим для того, аби і надалі підприємство працювало, а жителі міста були з водою. Долучилися до обговорення й голова профільної комісії Олексій Хоменко, депутат Олег Куча та депутат, керівник КП "Пирятинський міський водоканал" Олександр Курочка. В результаті довготривалої дискусії було прийнято рішення ввести до складу тарифної комісії представників громадськості, які мають відповідні фахові знання щодо процедури тарифоутворення, та продовжити обговорення питань, що хвилюють громадськість, в режимі роботи цієї комісії найближчими днями.

Далі перейшли до розгляду питань порядку денного. Заслухано інформацію про виконання Плану соціально-економічного розвитку та ряду цільових програм галузі житлово-комунального господарства. Найбільшу бюджетну підтримку у 2022 році отримали КП "Каштан" та КП "Пирятинські госпрозрахункові очисні споруди". Зокрема, по Програмі покращення благоустрою освоєно 17 114 871 гривень, ці кошти використовувалися на оплату праці робітників з благоустрою, що трудилися на території міста та сіл громади, на заходи із благоустрою.

Понад 1,646 мільйона гривень з бюджету громади використано на підтримку готелю „Пирятин“, який після повномасштабного вторгнення росії використовується як місце тимчасового проживання для внутрішньо переміщених осіб. За ці кошти здійснювалася оплата праці робітників готелю, оплачувалися енергоносії та здійснювалися видатки на виконання певних обсягів ремонтних робіт.

7 687 282 гривень з бюджету громади використано на фінансування заходів програми "Питна вода". Кошти використовувалися як для ремонтних робіт мереж водопостачання сільських населених пунктів, так і на придбання генераторів для заберзпечення безперебійного водопостачання у населених пунктах громади у зв`язку з можливою відсутністю електроенергії.

Погодили члени профільної комісії і винесення на розгляд сесії нової програми на 2023 рік – Програми розвитку дорожнього руху та його безпеки в Пирятинській міській територіальній громаді, на виконання заходів якої з бюджету громади планується виділити 30 мільйонів гривень.

Всі питання порядку денного комісії будуть розглянуті на черговій сесії, яка прийме відповідні рішення.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua