Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
28 лютого 2023 року 13:59

Відбулося засідання круглого столу з питань налагодження партнерств в агросфері громади

В рамках реалізації заходів проєкту „Міні-цех з виробництва дегідратованих та сублімованих продуктів „Пирятинський антикризовий кошик“ відбулося засідання круглого столу з питань налагодження партнерств в агросфері громади.

Проєкт Пирятинської громади набрав найвищу кількість балів серед відібраних 8 громад (усього подавали заявки 80 громад) та вирізняється високою інтеграцією у вже сформований багатьма фермерами, підприємцями, домогосподарствами бізнес-процес, який доповнюється заходами проєкту ЄС, що другий рік реалізується в громаді, - наголосив керівник ініціативи „Сади Перемоги“ проєкту „Супровід урядових реформ в Україні“ (SURGe) Артем Біденко. 

У свою чергу, експерт з розвитку громад Григорій Перерва відмітив, що досвід реалізації пирятинського проєкту буде цікавим для інших громад, тому ініціатива „Сади Перемоги” надасть максимальну інформаційну підтримку, освітні та дорадницькі послуги.

Учасники зустрічі детально ознайомилися зі змістом проєкту-переможця, ініційованого ФОП Світланою Петровською, яка має на меті сприяння виходу на ринок продуктів тривалого зберігання та підвищення готовності громади до життя в умовах війни.  Загальна вартість проєкту становить  300,7 тисяч гривень, з них 249,3 тис.грн. – за рахунок гранту та 51,4 тис.грн. співфінансування ФОП. На  ці кошти буде закуплено необхідне обладнання: дегідратор, субліматор, холодильник тощо. Впродовж  року міні-цехом планується переробити до 10 тон  свіжих овочів, ягід  та фруктів. Виготовлятиметься 15 нових видів продукції, наприклад: пастила, фріпси, цукати, сублімовані фрукти та порошок з них.

Представникам бізнесу рекомендовано розглянути можливість участі в сформованому ланцюжку доданої вартості, оскільки свої вигоди отримають усі учасники партнерських економічних відносин. В обговоренні питання взяли участь представники профільного бізнесу.

Підсумовуючи результати засідання, міський голова Андрій Сімонов сфокусував увагу на необхідності  розширення сектору переробки овочево-ягідної продукції, оскільки  саме в цьому сегменті ми ще маємо багато незаповнених ніш. Зі свого боку ми готові допомогти таким стартапам залучити необхідні кошти шляхом підтримки їх участі в програмі «єРобота» в рамках державної програми мікрокредитування «Власна справа», - наголосив голова громади.

https://www.facebook.com/SadyPeremohy

https://www.facebook.com/MHPgromadi

https://www.facebook.com/surge.in.ua

https://www.facebook.com/Alinea.International

https://www.facebook.com/mapfu2021

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua