Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 лютого 2019 року 09:16

Свято закоханих

14 лютого вшановується пам’ять Святого Трифона, який вважається покровителем подружжя та сім’ї. Зазвичай, цього дня молодята влаштовують весілля та гуляння, адже незабаром настане Великий піст. Також 14 лютого закохані пари відзначають День Святого Валентина.

День Закоханих приурочений романтиці, коханню та ніжності люблячих одне одного людей. У католицькій церкві Святий Валентин є широко відомим, він також, як і Трифон є покровителем любові та злагоди. 

За легендою, римський імператор Клавдій видав указ про заборону легіонерам одружуватися. Головним його бажанням було те, щоб воїнів не відволікали від справ сім’я, дружина та діти. Однак священник Валентин, всупереч закону, вінчав всіх бажаючих. Відтак, Клавдій розпорядився кинути священника до в’язниці.

Згодом Валентин закохався в дочку наглядача в’язниці і напередодні страти залишив їй записку зі словами любові „Твій Валентин“. Лист став початком традиції писати своїм половинкам „валентинки“ – листівки з освідченням у коханні.

Поступово День святого Валентина з католицького свята перетворився на світське. Його люблять чоловіки і жінки, хлопці і дівчата. Це свято відзначають із задоволенням, хоча воно і не значиться в календарі серед офіційних свят.

В Україні День святого Валентина почали відзначати порівняно недавно. Причому в цей день всі вітають не тільки своїх коханих, але й друзів. Що ж, чому б і ні? Адже це прекрасний привід побажати друзям любові і щастя!

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua