Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
19 лютого 2019 року 13:57

Повноваження відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства виконкому міської ради

Інформація

  про роботу відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства виконкому Пирятинської міської ради у 2018 році

 

Повноваження в галузі будівництва

Для реалізації державної політики в сфері містобудування на початку 2018 року рішенням міської ради затверджено генеральний план міста Пирятин, історико-архітектурний опорний план та план зонування міста.

Розпочато роботу по виготовленню Схеми планування території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, яка розділена на дві частини: розроблення топографогеодезичної основи в М 1:10000 та підготовка самої Схеми.

Для вирішення питань покращення експлуатаційних якостей об’єктів комунальної власності замовлено, підготовлено вихідні дані та розроблено 34 робочих проекти. Із яких:

1) 19 – по реконструкції вуличного освітлення;

2)  4 – по капітальному ремонту дорожнього покриття;

3) 6 – по реконструкції та капітальному ремонту об’єктів комунальної власності (реконструкція яслів ДНЗ „Берізка“, капремонт актової зали Опорного закладу зш № 6, реконструкція будівлі ліцею – утеплення фасадів, заміна покрівлі та системи опалення, реконструкція підвалу ліцею – перепланування та облаштування спортзалу, капітальний ремонт будівлі   ДНЗ „Ромашка“ – заміна покрівлі та капремонт харчоблоку, капітальний ремонт будівлі ДНЗ „Сонечко“ - капремонт харчоблоку)

4) 2 – по будівництву спортмайданчика та майданчика для скейтбордінга.    5) 3 – по облаштуванню системи водовідведення міста.

Підготовлено та видано: громадянам Пирятинської міської ОТГ                       46 будівельних паспортів забудови земельної ділянки, юридичним особам – 8 містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки, юридичним та фізичним особам - 2 паспорта прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності. Надано 2 дозволи на реконструкцію обєктів приватної власності під комерційне призначення.

Прийнято за зверненнями фізичних та юридичних осіб 95 рішень щодо впорядкування та присвоєння адрес земельним ділянкам, житловим та нежитловим будівлям на території ОТГ.

Відділом містобудування, архітектури та ЖКГ видано фізичним та юридичним особам 113 довідок щодо адресного господарства.

09.01.2018 відбувся конкурс на визначення пасажирського перевізника на автобусному міському маршруті №3 „Ринок – АС -1 (по вул.Гагаріна через вул.Київська“). З переможцем конкурсу ПрАТ „Пирятинське  АТП 15343“ 19.01.2018 укладений договір на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування терміном на 5 років.

 Впродовж 2018 року рішенням виконкому міської ради продовжено термін дії дозволу на розміщення рекламного засобу Національному природному парку „Пирятинський“ (по вул.Європейська) та переоформлено дозвіл на розміщення рекламного засобу з ТОВ „УКРГАЗ РЕСУРС“ на    ТОВ „Науково-виробнича фірма „Лідвер“ (по вул.Сумська).

З метою комплексного підходу до питання охорони і захисту довкілля, покращення санітарного стану населених пунктів Пирятинської міської ради розроблено та затверджено Схему санітарного очищення Пирятинської міської ОТГ. Яка включає в себе не лише методи поводження з твердими й рідкими побутовими відходами, а й утримання вулично-дорожньої мережі, озеленення територій, стерилізаційний пункт, крематор для тварин. На перший розрахунковий етап (2019-2023рр.) передбачається облаштування сортувально-перевантажувальної станції на облаштованому полігоні ТПВ.

Будівництво самого полігону проводиться впродовж 2017-2018 рр., частину робіт (благоустрій – висадження зелених насаджень, частину під’їзної дороги, встановлення колесовідбійників, захоронення сміття, яке знаходиться на ділянці, де передбачено встановлення сортувальної станції) буде завершено у 2019 році. Загалом вартість облаштування полігону становить 18,2 млн.грн.

З метою успішної реалізації проекту „Зелене світло для велоруху в громадах“ у партнерстві з програмою U-LEAD розроблено та затверджено Концепцію розвитку велосипедної інфраструктури Пирятинської ОТГ, яка дає можливість підвищити мобільність жителів об’єднаної громади через запровадження комфортних та безпечних умов пересування велосипедним транспортом. Першим етапом по впровадженню Концепції заплановано облаштування велосмуги по вул.Європейська.

 

Повноваження в галузі житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, громадського харчування, транспорту і зв'язку

 

Відбулося 7 засідань комісії з безпеки дорожнього руху, за висновками якої прийнято 5 рішень щодо встановлення дорожніх знаків та нанесення дорожньої розмітки на вулицях міста та сіл міської ради. З яких заборонних знаків – 16, інформаційно вказівних – 27, пріоритету – 7.

З метою покращення благоустрою населених пунктів Пирятинської ОТГ, підвищення рівня безпеки проведено облаштування вуличного освітлення протяжністю    14,549   км    та   встановлено   250   ліхтарів    загальною  вартістю 1487,045 тис.грн.:

м.Пирятин - 13,349км, 233ліхтаря, 28 вулиць, 1376,617 тис.грн.

с.Калинів Міст - 1,095км, 14 ліхтарів ,2 вулиці, 77,290 тис.грн.

с.Верхоярівка - 0,105км, 3 ліхтаря, 1 вулиця, 25,328 тис.грн.

с.Рівне розроблено робочий проект на суму 7,810 тис.грн., на основі якого буде облаштоване вуличне освітлення у 2019 році.

Для підвищення безпеки дорожнього руху, вдосконалення системи управління нею, вжиття заходів щодо усунення причин, які сприяють аварійності на дорогах, поліпшення експлуатаційного стану дорожнього покриття вулиць проведено асфальтування вулиць на території населених пунктів міської ради:

капітальний ремонт дорожнього покриття виконано по вулицях Водостічна та Гагаріна в м.Пирятин. Загальний  обсяг робіт складає  5,19 тис.кв.м. (для порівняння з 2017, 2016 та 2015 роками – 9,937, 6,5 та  1,8 тис.кв.м. відповідно), вартість робіт склала 1263,394 тис.грн.;

поточний  ремонт дорожнього покриття проведено на 66 вулицях міста та 4 тротуарах (по вул.Аврущенка, Соборна – переїзд та буд. №14, Січових Стрільців), загальний обсяг виконаних робіт склав ______ тис.кв.м. (для порівняння з 2017, 2016 та 2015 роками – 8,518, 12,0 та 1,785 тис.кв.м. відповідно),    вартість робіт склала 8325,034 тис.грн.

Автогрейдером комунального підприємства „Каштан“ проведено вирівнювання основ 58 вулиць міста та сіл міської ради на суму                            110,077 тис.грн та 4 вулиці міста прогрейдеровано із відсипанням щебенем на суму 195,75 тис.грн.

Відповідно до наданих повноважень ведеться облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов.  У період з 1 жовтня до 31 грудня відповідно до чинного законодавства була проведена перереєстрація громадян, які перебувають на квартирному обліку, в ході якої були перевірені їх облікові дані.

Впродовж 2018 року відбулося 11 засідань житлово-побутової комісії. Рішенням виконкому міської ради від 09.01.2019 № 7 затверджені відкориговані списки громадян. Так, станом на 01.01.2019 на обліку перебуває 146 громадян, з них: 68 осіб - на першочергове отримання житла (багатодітні сім’ї, одинокі матері, „Матері-героїні“, учасники бойових дій, сім’ї, які виховують дитину-інваліда, інші); 33 особи – на позачергове отримання житла (переселенці з зони аварії на ЧАЕС, ліквідатори аварії на ЧАЕС, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, та інші).

Впродовж 2018 року:

1) надана субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України (житло інваліду війни 2 групи); 

2) по Програмі забезпечення житлом учасників бойових дій в Афганістані, які мають інвалідність І та ІІ групи, за кошти міського бюджету було придбано житло та виданий ордер на вселення  в двокімнатну квартиру № 15 по вул.Полтавська, 4 громадянці зазначеної категорії;

3) розподілена комунальна квартира та видано ордер на вселення в квартиру № 2 по вул.Європейська, 15 багатодітній сім’ї (відповідно по черзі);

4) спрямовані кошти  субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на придбання житла у власність особи із числа дітей-сиріт (забезпечено житлом 2 дитини-сироти);

5) розподілена комунальна квартира та видано ордер на вселення в квартиру № 45 по вул.Полтавська, 5 учаснику бойових дій в Афганістані;

6) видано  спеціальний ордер для вселення в службове житло лікарю-хірургу Пирятинської ЦРЛ;

7) видано ордер на вселення в житлову квартиру, що належить Пирятинському районному управлінню ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області, працівнику установи.

На електронному порталі „Розумне місто“ ведеться постійне оновлення списків громадян: загальна черга, „першочерговики“ та „позачерговики“. На офіційному веб-сайті Пирятинської міської ради оприлюднені списки громадян, які перебувають на квартирному обліку.

 

КП „Каштан“

Комунальним підприємством продовжується вирішення питань збирання, транспортування, утилізації та знешкодження побутових відходів: на території міста розширено мережу збору тпв - облаштовано контейнерні майданчики на суму 47,4 тис.грн.

Задля покращення благоустрою міста замінено старе асфальтове покриття тротуару по вул.Соборна, здовж будинку №14, на плитку.

Щовесни, під час двомісячника з благоустрою, проводиться  озеленення міста квітами. Восени, в сквері „Фантазія“ висаджено вічнозелені рослини на суму 94,955 тис.грн. Постійно проводиться обрізка аварійних дерев.

Для запобігання підтоплення територій: приватних садиб, комерційних об’єктів, систематично велося розчищення від порослі та сміття дощових відкритих каналів.

З метою забезпечення безпеки дорожнього руху, на виконання вимог рішень виконкому виготовлено та встановлено дорожні знаки  (77,4538 тис.грн.), нанесено   дорожню розмітку (45,242 тис.грн.),      закуплено     піскосуміш (275,757 тис.грн.) та холодний асфальт (46,998 тис.грн.), відремонтовано автобусні зупинки.

З метою реалізації проектних пропозицій громадського бюджету на місці старого фонтану облаштовано новий на суму 100,0 тис.грн.; встановлено систему автономного сенсорного освітлення, що працює на сонячних батареях в кількості 4 шт. на перехресті вулиць Європейська- Абаканська та Європейська-Соборна вартістю 100,0 тис.грн. та встановлено 6 вказівників із назвами і направленнями вулиць – 60,0 тис.грн.

 

КП „Пирятинський міський водоканал“

Завдяки співпраці міської ради з швейцарсько-українським проектом DESPRO заплановано проведення комплексного реформування системи централізованого водопостачання в громаді. Передбачається облаштування водогону по вул.Острів, Лермонтова, Кутузова та в с.Калинів Міст, Замостище в 2019 році.

Також для збільшення потужностей підприємства розроблено робочий проект „Будівництво артезіанської свердловини у місті Пирятин Пирятинського району Полтавської області“.

У результаті господарської діяльності міського водоканалу проведено заміну ліній водопостачання по вул.Січових Стрільців – 532 м (99,9 тис.грн.), вул.Набережна – 120 м (5,6 тис.грн.), вул.Фабрична – 177 м (7,0 тис.грн.), пров.Шкільний – 100м (10,0 тис.грн.), с.Прихідьки – 200м (6,0 тис.грн.), с.Олександрівка – 500м (59,9 тис.грн.), с.Калинів Міст  – 210м (31,8 тис.грн.). Відремонтовано водонапірні вежі по  вул.Мікромісточко та с.Калинів Міст на суму 53,2 тис.грн. Встановлено люки на 5 вулицях міста та в с.Олександрівка та с.Калинів Міст на загальну суму 26,5 тис.грн. та здійснено заміну запірної арматури на 3 вулицях міста, вартістю 17,6 тис.грн.

Для підвищення експлуатаційних якостей будівель підприємства проведено їх ремонти. Обсяг фінансування становить 138,5 тис.грн.

 

Пирятинські госпрозрахункові очисні споруди

Впродовж року комунальним підприємством було придбано основних засобів  та обладнання  на суму 45,303 тис.грн. та виконано робіт на – 268,576 тис.грн., що включає в себе ремонт:

 самоплинної мережі Ø300 та КНС № 1 - 84430,0грн.;

напірного колектора Ø300 від КНС № 2 до очисних споруд - 20000,0 грн.;

внутрішньодворової мережі (вул.Полтавська, 5, вул.Соборна, 31,33) - 4405,0 грн.;

електродвигунів     6 шт.,  електронасоса,    насосів    перегнивачів  3шт. - 34239,0 грн.;

вторинного відстійника ІІ черги - 9720,0 грн.;

пісколовок, лотків 85 м.п. - 13614,0 грн.;

бетонування контактного резервуара та зварювання вторинного відстійника І черги очисних споруд -  22808,0грн.;

запірної     арматури     Ø200 5шт. та мулових насосів на І та ІІ чергах –  9714 грн.;

розподільчого вузла між І та ІІ чергами (бетонування основи та стін) - 7810,0 грн.;

оглядових колодязів 37шт. - 18650,0 грн.;

Також розроблено робочий проект по реконструкції каналізаційного колектору від КНС № 1 (вул.СічовихСтрільців, 21в) до КНС № 2 (вул.Саксаганського, 23), який заплановано реалізувати на умовах співфінансування із Полтавським обласний екологічним фондом та міською радою у 2019 році.

КП „Готель „Пирятин“

З метою покращення надаваних послуг адміністрацією КП „Готель „Пирятин“ проведено ремонт ванної кімнати одного з номерів (27,6 тис.грн.), замінено 7 вікон (32,3 тис.грн.) та придбано 4 холодильники (10,7 тис.грн.), 4 бойлери (10,8 тис.грн.), 3 телевізори (12,3 тис.грн.) та касовий апарат (6,1 тис.грн.).

Детально з презентацією можна ознайомитися за посиланням: Повноваження  відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства виконкому міської ради

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua