Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 лютого 2019 року 08:21

На засіданні земельної комісії

20 лютого відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи.

На початку засідання голова постійної комісії Василь Войпанюк запропонував доповнити порядок денний додатковими питаннями, зокрема: про депутатське звернення щодо Положення про помічника-консультанта депутата міської ради; щодо відведення земельних ділянок ОСББ; про проведення капітальних ремонтів закладів освіти. Останнє питання заступник міського голови Максим Варава запропонував розглянути  спільно з освітянами.

З приводу  відведення земельних ділянок ОСББ надав роз’яснення  начальник відділу із земельних та екологічних питань  виконкому міської ради Євген Стадник. Він зазначив, що  згідно із законодавством власники багатоквартирних будинків мають право отримати земельні ділянки у власність або постійне користування. На сьогодні у Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді зареєстровано 12 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.  Обміри прибудинкових територій деяких ОСББ були проведені, але документація не виготовлялася. Комісія рекомендувала відділу із земельних та екологічних питань  виконкому міської ради вивчити питання щодо можливості виготовлення технічних документацій із землеустрою для ОСББ. Далі Євген Стадник ознайомив депутатів із зверненнями відділу із земельних та екологічних питань  виконкому міської ради до Лубенського управління ДФС у Полтавській області та Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Полтавській області щодо сплати фізичною особою підприємцем за користування землею із 2013 року та відповідями на них.

Календарний план щодо містобудування, будівництва, реконструкції та капітального ремонту на 2019 рік представила начальник відділу містобудування, архітектури та ЖКГ виконкому міської ради Марина Зергані, детально зупинилася на переліку проектно-кошторисних документацій на перше півріччя 2019 року.

Під час розгляду питання щодо надання дозволів учасникам бойових дій на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства начальник відділу із земельних та екологічних питань  виконкому міської ради Євген Стадник повідомив, що у 2016 році Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області надало дозвіл 22 учасникам бойових дій на отримання земельних ділянок площею 1 га, проте проекти землеустрою ними не були виготовлені вчасно. Оскільки у 2018 році, зазначені земельні ділянки, передані із державної власності у комунальну власність Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, виникла необхідність у поновленні дозволів на розробку проектів землеустрою. На сьогодні звернулося 17 із 22 жителів міста Пирятин.

Далі члени комісії розглянули та рекомендували винести на розгляд та затвердження сесії низку питань, які стосувалися затвердження технічних документацій із землеустрою, надання дозволів на виготовлення технічних документацій та розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок із земель комунальної власності для ведення особистого селянського господарства, житлового будівництва, тощо.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua