Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
27 лютого 2019 року 08:10

Інформація про проведену апаратом виконавчого комітету міської ради роботу в міжсесійний період (31.01.2019 - 27.02.2019)

В міжсесійний період відбулося 2 засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради, на яких прийнято 22 рішення.

Проведено День міської ради в Калиновомостівському старостаті.

Протягом міжсесійного періоду відбулося 10 засідань постійних комісій.

8-9 лютого в Пирятині проходив дев’ятий щорічний семінар „Практичні аспекти місцевого самоврядування: управління людськими ресурсами в громаді“, організований  Центром громадянських ініціатив спільно з представництвом „Фонду Фрідріха Науманна за Свободу“ в Україні у партнерстві з Пирятинською міською радою та ГО Агенція розвитку Пирятинщини.Взято  участь у правлінні Асоціації об’єднаних територіальних громад (Рябоконь О.П.).

Проведено за участю експертів Швейцарсько-українського проекту „Підтримка децентралізації в Україні“ DESPRO презентацію проекту Стратегії розвитку питного водопостачання та санітарії Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на період до 2024 року.

Презентовано звіт по роботі платформи „Адміністративні послуги та е-врядування“.

Підвищено  кваліфікацію в рамках семінарів та тренінгів:

Національна конференція „Молодіжні ради у малих громадах: як створити та запустити?“ (м.Київ) Кабушка Ю.В.);

круглий стіл на тему: „Підвищення спроможності органів місцевого самоврядування щодо покращення та розвитку надання послуг у сфері цивільного захисту“ за участі канадської місії „Пожежники з допомогою для України“(Солдатова І.В.);

участь у навчальній поїздці (м.Амстердам, Нідерланди), з метою вивчення кращого досвіду у сфері управління місцевим економічним розвитком,  в рамках ініціативи ЄС „Мери за економічне зростання“ (Солдатова І.В.);

досвід щодо управління людськими ресурсами презентовано в рамках  практичних тренінгів з питань розробки ефективної структури органів місцевого самоврядування ОТГ, у рамках проекту „Розроблення ефективної організаційної структури для ОТГ“ за підтримки програми DOBRE, що реалізується Асоціацією об’єднаних територіальних громад (м.Житомир) (Кочур Л.В.); 

семінар з муніципального енергоменеджменту, організованому проектом „Енергоефективність у громадах ІІ“, що впроваджується в Україні Німецьким товариством міжнародного співробітництва (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) (м.Полтава) (Биков Р.В.) 

участь у п’ятому  модулі навчального курсу „Lviv City Maker’s Course“ (м.Львів) Зергані М.І. 

проект Європейського Союзу та Програми розвитку ООН „Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень“ (м.Полтава)  (Зергані М.І.)                    

підвищили професійну кваліфікацію у Полтавському обласному

центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, участь у навчанні посадових осіб міськрайвиконкомів (Коваленко Ю.С., Корчемна Н.І.);

практикум з застосуванням законодавства на тему: „Формування місцевих бюджетів, шляхи збільшення надходжень та бази оподаткування місцевих бюджетів, взаємодія ОМС з фінансовими та податковими органами“, організованому Полтавським регіональним відділенням Асоціації міст України спільно з департаментом фінансів Полтавської облдержадміністрації (Кеда С.Ю).

тренінг для працівників ЦНАП  „Профілактика професійного вигорання: практичні техніки відновлення, захисту та роботи зі стресом“, який відбувся за підтримки компанії GIZ та  Офісу реформ адміністративних послуг“ (Коваль Л.П.)

Сприяння розвитку бізнесу

Проведено засідання Ради підприємців при виконкомі міської ради, на якому розглянуто актуальні для місцевого бізнесу питання.

З метою підвищення туристичної привабливості Пирятина відбулася зустріч з місцевим підприємцем Анатолієм Шульгою по питанню благоустрою земельної ділянки поряд з водонапірною вежею, розташованої на місці зйомок кінофільму „Королеви бензоколонки“.

Проведено зустріч з представниками бізнесу на тему „Про налагодження партнерства між місцевими підприємствами з метою підвищення конкурентоспроможності галузі АПК“, на якій розпочато консультації щодо розроблення інвестиційного проекту з будівництва переробного підприємства.

Сприяння залученню інвестицій в економіку громади

З метою популяризації інвестиційних можливостей громади триває збір та оновлення інформації щодо наповнення Інвестиційного порталу, що знаходиться на платформі Смарт-Пирятин.

Реалізація повноважень у сфері праці

Спільно з головним державним інспектором Держпраці у Полтавській області здійснено 4 інспекційні відвідування суб’єктів господарювання в результаті легалізовано 1 особу.

Міською комісією з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення проведено 2 виїзних обстеження суб’єктів господарювання, які знаходяться у Калиновомостівському та Олександрівському старостатах. Обстежено 11 суб’єктів господарювання 3 осіб легалізовано.

 

Участь в грантах

Підготовлено 3 заявки на участь в конкурсах і проектах вітчизняної та міжнародної допомоги:

„Цікаве містечко“;

„Впровадження інструментів підзвітності та громадського нагляду для запобігання корупції в освіті й медицині у Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді Полтавської області“

„Зупинка, як картинка“, Міжнародна компанія „Байєр“ в рамках національної Програми соціальних інвестицій „Україна – житниця майбутнього“ щодо покращення іміджевої та туристичної привабливості села Олександрівка.

У стані завершення  проектні заявки:

 „Будівництво каналізаційного колектору та реконструкція мережі водовідведення в м.Пирятин Полтавської області“ для участі в конкурсі проектів ДФРР;

„Туристична атракція „Королева бензоколонки“ встановлення контактної скульптурної інсталяції та виконання тематичного муралу на багатоповерхівці в м.Пирятин Полтавської області“ для участі в конкурсі Українського культурного фонду в рамках програми „Створюємо інноваційний культурний продукт“.

Реалізація тарифної політики у сфері ЖКГ

Проведено  засідання комісії по здійсненню контролю за додержанням правил при  нарахуванні тарифів на житлово-комунальні послуги щодо розгляду тарифу на послугу з перевезення пасажирів за маршрутом Ринок – АС-1 (по вул.Гагаріна через вул.Київська).

Реалізація податкової та регуляторної політики

Проведено аналіз регуляторної діяльності за 2018 рік, підготовлено 6 повторних відстежень регуляторних актів міської ради, термін дії яких закінчився 31.12.2018.

За звітний період Центром надання адміністративних послуг надано 1423 послуги.

12 лютого 2019 року  у ЦНАП відбувся психологічний тренінг для працівників „Особистісне зростання. Професійне вигорання“.

Відділом державної реєстрації:

у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців опрацьовано18 заяв;

у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно опрацьовано 103 заяви;

зареєстровано 124 фізичні особи, знято з реєстрації 51 особу;

 видано 220 довідок про реєстрацію або зняття з реєстрації місця проживання;

опрацьовано 17 заяв на зміну назви вулиці.

Відділом із земельних та екологічних питань виконкому міської ради проведено 8 виїзних комісій щодо обстеження земельних ділянок за зверненнями громадян у міжсесійний період;

видано 40 довідок про наявність/відсутність земельних ділянок.

Головним спеціалістом з питань цивільного захисту та мобілізаційної роботи виконкому міської ради взято участь у зборах з головами комісій з питань ТЕБ і НС усіх рівнів,  керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних спеціалізованих служб цивільного захисту регіонального рівня, структурних підрозділів (фахівцями) з питань цивільного захисту райдержадміністрацій, міськвиконкомів та об’єднаних територіальних громад.

Проведено підготовчі заходи до перевірки.

Головним спеціалістом з питань захисту прав дітей виконкому Пирятинської міської ради  за період з 29.01.-22.02.2019 року обстежено умови проживання-дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах – 7 дітей.

З дітьми, які перебувають на внутрішкільних обліках, як такі, що постійно порушують поведінку,  проведено індивідуальні бесіди.          

Проведено рейдову перевірку по місцях відпочинку молоді.

Поновлено списки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, місце походження яких є Пирятинська міська ОТГ.

Протягом міжсесійного періоду відділом освіти, молоді та спорту проведено ряд заходів:

нарада для керівників закладів освіти та заступників директорів з навчально-виховної роботи щодо з питань реєстрації на основну сесію ЗНО-2019, про порядок закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації у закладах загальної середньої освіти у 2018-2019 навчальному році;

навчання і сертифікація працівників, які будуть залучені до пунктів проведення ЗНО у 2019 році (102 педагогічні працівники);

апробація тестових завдань ЗНО на базі Пирятинського ліцею з хімії (профільний рівень), математики, фізики (профільний рівень), української літератури (28 учнів) за участі уповноважених осіб Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти;

нарада для директорів закладів дошкільної освіти щодо стану функціонування закладів та медичного обслуговування в них дітей;

засідання комісії з укомплектування закладів дошкільної освіти Пирятинської міської ради;

семінар-практикум для вихователів закладів дошкільної освіти  „Шляхи підвищення ефективності спільної роботи ЗДО та сім'ї в розвитку особистості дитини“;

відділ освіти, молоді та спорту, Пирятинський ліцей з Філією стали учасниками навчальної програми для ОТГ „Школа 3.0. Об’єднані громади“;

2 працівники відділу пройшли навчання за програмою „Гендерно-орієнтованого бюджетування для розвитку громад“;

муніципалітет та заклади освіти долучилися  до збору допомоги військовослужбовцям, які перебувають у зоні бойових дій;

на базі Пирятинської зш І-ІІІ ст. № 4 проведено засідання міської батьківської ради ,,Батьки PRO“ та семінар-практикум для вчителів математики на тему ,,Новації НУШ. Долаємо стереотипи“;

5 учнів закладів загальної освіти зареєструвалися у  Всеукраїнській школі громадянської та волонтерської участі й патріотичного виховання „Агенти змін“;

проведено І етап  конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт  учнів-членів наукового товариства „ Джерело“, у якому здобули перемогу 23 учні зі шкіл міста, вони ж взяли участь в  ІІ (обласному) етапі конкурсу;

В рамках реалізації Програми підтримки породіль 4 жінки отримали матеріальну допомогу в розмірі 2000,0 грн. на загальну суму 8000,0 грн., працівниками центру соціальних служб для сім?ї, дітей та молоді відвідано 5 сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах за місцем їх проживання. Спортивно-оздоровчі послуги в тренажерному залі отримали 8 учасників антитерористичної операції.

Молодь з інвалідністю взяли участь у Відкритій міській спартакіаді з рекреаційних видів спорту в м. Кременчук.

Працівниками Пирятинського міського центру соціальних служб для сім?ї, дітей та молоді забезпечується соціальне супроводження прийомної сім?ї та дитячого будинку сімейного типу, у яких виховуються 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Фахівець із соціальної роботи Юрченко 21-22 лютого взяла участь у тренінгу ,,Соціальна робота в громаді: ведення випадку та оцінка потреб“ в рамках проекту ,,Громада для людини: підвищення компетентності громад для розвитку соціальних послуг“ в м. Полтава.

Надано разову грошову допомогу малозабезпеченим та хворим громадянам    5 осіб на загальну суму 12500,00 грн.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua