Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
28 лютого 2019 року 16:49

Планується будівництво очисних споруд на Пирятинському сироробному заводі

28 лютого міський голова Олексій Рябоконь, голова Наглядової ради АТ „Молочний альянс“ Сергій Вовченко та голова правління АТ „Пирятинський сирзавод“ Володимир Бартошак  провели для представників місцевих засобів масової інформації брифінг, присвячений будівництву очисних споруд на сироробному заводі.

Сергій Вовченко розповів, що сучасні очисні споруди вже побудовані та діють на двох підприємствах холдингу: в Баштанці та Золотоноші. На черзі – Пирятинський сироробний завод, де очисні споруди планується запустити у вересні-жовтні 2019 року. Вартість проекту складає 28 млн. грн.

Володимир Бартошак повідомив, що на сьогодні середньодобові показники стоків підприємства перебувають на межі граничних допустимих норм.  Але під час миття та санітарної обробки потужностей шкідливість стоків збільшується.  Тоді й і відбувається значне підкислення стічної води, що і є найбільш небезпечне для міських очисних споруд. Планується, що будівництво очисних споруд дозволить у декілька разів знизити показники кисломолочних стоків, ніж того вимагають норми законодавства по скидах. Очисні споруди сироробного заводу будуть автоматизовані, для забезпечення їх функціонування планується створити 5 нових робочих місць.

Крім того, під час брифінгу обговорювалося питання про співпрацю міської ради та сироробного заводу в плані фінансової допомоги у рамках приватно-муніципального партнерства. Олексій Рябоконь проінформував журналістів, що тільки протягом 2017-2018 років завдяки коштам підприємства було придбано інвентар для басейну, надана допомога в облаштуванні огорожі спортивних майданчиків навчальних закладів міста, проведено благоустрій парку „Фантазія“, заміну вікон у ФАПі с.К.Міст та поточний ремонт асфальтового покриття по вулиці Європейська.

Всі учасники брифінгу запевнили, що співпраця між міською радою та сироробним заводом буде продовжуватися і надалі.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua