Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
13 лютого 2019 року 18:12

Що необхідно знати про виплату житлової субсидії у готівковій формі з березня 2019 року

Які сім’ї з березня 2019 року отримають субсидію у грошовій формі?

Постановою Кабінету Міністрів України  від 06.02.2018  № 62 „Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України“ передбачено, що  з березня 2019 року  житлова субсидій у готівковій формі буде надаватися сім’ям, які звернулися за призначенням субсидії:

до 31 грудня 2018 року;

після 1 січня 2019 року, але житлова субсидія їм призначена з 2018 року у випадках передбачених законодавством (наприклад: у зв’язку з підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги; згідно рішення районної комісії, враховуючи обставини, що склались у сім’ї).  

У березні 2019 року такі сім’ї отримають субсидію готівкою для оплати комунальних послуг за лютий поточного року.

Відповідно у квітні будуть виплачені кошти для розрахунку за спожиті послуги у березні;  у травні - за житлово-комунальні послуги, отримані у квітні.

Як буде виплачено субсидію у готівковій формі?

Субсидія у готівковій формі (яка призначена на домогосподарство)  виплачується уповноваженому представнику,  на якого призначено субсидію (тобто особі, чиє прізвище, ім’я, по батькові зазначено у повідомленні про призначення субсидії).

Механізм виплати субсидії готівкою залежить від категорії одержувача субсидії:

пенсіонер;

особа, яка не одержує пенсії,  не пенсіонер (незалежно від того чи входять пенсіонери до складу сім’ї).

Виплата субсидії у готівковій формі проводиться:

      пенсіонерам – у спосіб, у який отримують пенсію, тобто шляхом перерахування коштів на пенсійні рахунки в банках  або через  Укрпошту (одночасно з виплатою пенсії);

іншим одержувачам субсидії (не пенсіонерам) - через Ощадбанк.

Для одержання субсидії у готівковій формі необхідно звернутися до найближчого відділення Ощадбанку з паспортом та ідентифікаційним номером.

Зарахування коштів для виплати субсидії у грошовій формі через Ощадбанк  проводиться після 11 числа кожного місяця.

Контактний центр АТ „Ощадбанку“:  0800210800 (для отримання інформації щодо проведення виплати субсидії у готівковій формі  через Ощадбанк одержувачам субсидії, які не отримують пенсії).   

Як оплатити за житлово-комунальні послуги?

Сім’ї, яким  субсидія виплачена у готівковій формі, щомісяця сплачують за житлово-комунальні послуги самостійно повну вартість фактично спожитої послуги.

Про нараховану суму за спожиті послуги можна дізнатися з квитанції про сплату за послугу, надану організацією-надавачем послуги,  або звернувшись безпосередньо до відповідного виконавця послуги.

Оплата спожитих житлово-комунальних послуг проводиться до 20 числа місяця, наступного за місяцем в якому отримані послуги (але не пізніше ніж до закінчення місяця).

У разі економного використання житлово-комунальних послуг, зекономлені суми субсидій сім’я може використати на власний розсуд.

Чому важливо своєчасно сплачувати за спожиті житлово-комунальні послуги?

Пунктом 6 Положення про порядок призначення житлової субсидії встановлено, що субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), у разі наявності простроченої понад місяць заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії (340 грн.).

Обласна безкоштовна „гаряча лінія“ з питань призначення субсидії: 0-800-500-620    

 

За інформацією Департаменту соціального захисту населення

Полтавської облдержадміністрації

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua