Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 лютого 2017 року 10:10

Профілактика злочинності серед неповнолітніх

21 лютого в Центрі громадського діалогу відбулася нарада на тему ,,Профілактика злочинності та негативних проявів в дитячому та молодіжному середовищі, сім’ях, які опинилися в складних життєвих обставинах“. На засіданні були присутні директори, заступники з виховної роботи, психологи та соціальні педагоги загальноосвітніх навчальних закладів Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, депутат міської ради, спеціалісти Пирятинського міського відділу освіти та Пирятинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, інспектор з ювенальної превенції сектору превенції Пирятинського ВП ГУНП в Полтавській області, представник Пирятинського районного сектору Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання та апробації Міністерства Юстиції.

Обрали таку тему для засідання, тому що турбує стан злочинності серед неповнолітніх. За 2016 рік працівниками правоохоронних органів були складені протоколи про адміністративні правопорушення: порушення правил торгівлі (продаж неповнолітнім) пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями або тютюновими виробами, невиконання батьками або особами, що їх заміняють, обов’язків щодо виховання дітей, вчинення неповнолітніми віком від 14-16 років правопорушення, дрібне хуліганство, розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява в громадських місцях в п’яному вигляді та ін.

Протягом 2016 року на обліку РВ КВІ УДПтСУ в Полтавській області перебувало 25 осіб молодіжного віку, засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі (з них 15 осіб поставлені на облік в 2016 році). Переважна кількість зареєстрованих злочинів це крадіжки, шахрайство, наркозлочини, грабежі, розбій.

Під час обговорення вирішили напрацювати комплексну програму спрямовану на зниження рівня конфліктів, проявів насильства, вживання алкоголю та наркотичних речовин дітьми та молоддю, впровадження нових, ефективних методів та форм роботи, зокрема, відновлення відновних практик в діяльності шкільних служб порозуміння.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua