Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 лютого 2017 року 23:01

Масниця в Пирятині

26 лютого пирятинці відзначили Масляну (Масницю) -  традиційне слов'янське, у тому числі й українське свято, що відзначається протягом тижня (іноді трьох днів) перед Великим постом. У давнину свято символізувало початок нового циклу залицянь і любощів, пошуку пари, з метою продовження роду.

Головним почастунком на Масляну є млинці з різними начинками чи просто зі сметаною, вареники з сиром і сметаною, пироги з сиром, гречані млинці. Головним напоєм —наливки та інші трунки. Головним місцем події виступає шинок. А в Пирятині головним місцем події став Майдан Незалежності.

Учасники художньої самодіяльності міста та сіл району створили справжнє свято для жителів міста та гостей. Влаштували театралізоване дійство з танцями, піснями та традиційним вогнищем, на якому спалили  опудало зими, що йде (опудало виготовили працівники національного парку „Пирятинський“).

Зі святом присутніх привітали міський голова Олексій Рябоконь та заступник голови райдержадміністрації Владислав Гуленко.

Пирятинський сирзавод отримав нагороду від Пирятинської міської ради за кращу організацію дозвілля колективу. Також подарунки отримали кафе „Дольче Віта“, „Мурка“, „Спокуса“, станція юних техніків та волонтерський рух за участь в організації дозвілля під час проведення свята.

Протягом волонтерського ярмарку місцеві господині продали млинців, вареників та пиріжків на суму 1977 грн. Ці кошти Штаб волонтерського руху направить на медикаменти для воїнів АТО. Адже бойові дії в країні продовжуються і наші хлопці  на передовій хворіють та отримують поранення.

Пирятинська міська рада та Штаб волонтерського руху Пирятинщини дякують всім, хто долучилився до збору коштів та святкування Масниці, бажають міцного здоров’я і миру в країні.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua