Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
7 лютого 2017 року 09:52

Медики та очільники міста і району зібралися, щоб поговорити про майбутнє лікарні

Від початку 2017 року змінилося фінансування галузі охорони здоров’я. Субвенція з державного бюджету стала меншою, тому значне навантаження перекладається на місцеві бюджети. У зв’язку із недофінансуванням галузі Пирятинська ЦРЛ вдалася до оптимізації праці – пенсіонерам-медикам запропонували піти на заслужений відпочинок.

Щоб зменшити напругу в колективі медпрацівників та у районі в цілому – головний лікар Пирятинської ЦРЛ Олександр Гаркавенко зібрав нараду за участю очільників міста та району. У виступі головний лікар сказав, що найбільше паніки серед людей виникає через неінформованість. Крім того, пояснив, що лікарня в Пирятині буде, але поки що не відомо з якою структурою. Нині вона обслуговує більше 30 тисяч людей, тому вона повинна функціонувати. Але є певні проблеми: незабезпеченість кадрами, транспортом, недостатньо сучасного спеціалізованого обладнання, мала кількість ліжок, бо лікуватися в Пирятин приїздять із сусідніх районів. Деякі з них вже вирішуються. Приміром, закінчує навчання лікар-травматолог, який планує працювати в місті, а його дружина – лор. Також за Програмою Світового банку 2017 року для Пирятинського району передбачений новий сучасний апарат УЗД.

Також Олександр Гаркавенко подякував міській та районній радам, які цього року забезпечать галузь охорони здоров’я коштами, яких не вистачає, - 3 млн. грн. з міського та 3 млн. грн. з районного бюджетів. Ці кошти забезпечать функціонування лікарні, але на розвиток медицини грошей немає.

Керівництво міста та району усіляко намагається зробити все, щоб лікарня була не просто планової терапії, а й надавала ургентну допомогу, а також щоб кількість ліжок не зменшувалася. Для цього готують звернення до Асоціації об’єднаних територіальних громад, Міністерства охорони здоров’я та губернатора області.

Крім цього, міський голова Олексій Рябоконь звернувся до медичного колективу, що і вони мають боротися за свою лікарню – максимально показати свій професіоналізм, щоб пирятинці не їздили лікуватися в інші міста.

Медпрацівники в свою чергу висловили свої думки з приводу реформи і подальшої роботи закладу. Одні за реформу, але вона має відповідати законодавству України, інші – проти, адже Пирятин знаходиться на автошляху і тому лікарня повинна бути ургентною, а не плановою. Проте всі розуміють,  що реформа відбувається не за один день і необхідно сконцентруватися і працювати, щоб зберегти та врятувати здоров’я людей.

Олександр Гаркавенко подякував усім за розмову і пообіцяв, що такі діалоги будуть проводитися і надалі.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua