Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
9 лютого 2017 року 11:19

Ефективне управління та розвиток громадянського суспільства – головна мета співпраці ОТГ і Фонду Східна Європа

8 лютого у Полтаві відбулася робоча зустріч із директором Фонду Східна Європа. Захід провела обласна рада і запросила представників громад Полтавщини, щоб ті в свою чергу брали участь у програмах Фонду.

Менеджери представили проекти і програми, якими займається Фонд. Згадували й Пирятин, бо завдяки співраці із Фондом у Пирятинському психо-неврологічному будинку-інтернаті створено творчу майстерню і територіальний центр (Університет третього віку).

Одним із напрямків діяльності Фонду є соціальний розвиток. Зокрема, робота з людьми поважного віку, із вразливою молоддю, працевлаштування людей з особливими потребами. Звертають увагу на розвиток малого і середнього бізнесу, як регуляторні акти можуть впливати на цей процес.

Також багато уваги приділяється системі е-врядування. Юрій Піскалюк представив проект „Відкрите місто: посилення участі  і громадян у розвитку місцевої громади“. Ця веб-платформа дає можливість користувачам відзначати та описувати конкретну проблему їхніх громад. Повідомлення спрямовується до відповідного відділу міської ради. Жителі міста можуть відслідковувати, в якому статусі перебуває їхнє повідомлення та які кроки щодо усунення проблеми прийнято.

Як говорить керуюча справами виконкому міської ради Лариса Кочур, яка відвідала зустріч, Пирятинська міська рада планує приєднатися до веб-платформи „Відкрите місто“.

На заході був і начальник новоствореного відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту виконкому міської ради Олександр Новіков. На зустрічі обговорювалася програма „Екологія та навколишнє середовище“, в рамках якої реалізується кілька проектів з енергоефективності. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua