Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
25 лютого 2017 року 16:44

Депутати міської ради узгодили порядок денний 20-ї сесії

25 лютого в Клубі громадського діалогу відбулося спільне засідання постійних комісій міської ради. Депутати розглянули близько 70 питань та узгодили порядок денний сесії.

Ще на погоджувальній раді було вирішено, що двадцята сесія буде проходити в два засідання. На перше, яке відбудеться 28 лютого, виноситимуться питання про звіти виконання цільових програм, бюджету міської ОТГ, про роботу виконавчих органів та звіт міського голови щодо здійснення державної регуляторної політики у 2016 році. Також винесені питання про план роботи міської ради на 2017 рік, про надання згоди на організацію співробітництва територіальних громад Пирятинської міської, Дейманівської сільської ради Пирятинського району та Тарасівської сільської ради Гребінківського району, про єдиний податок, про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, про транспортний податок та інші.

Під час обговорення земельних питань виникли запитання до деяких з них. Тому кілька питань було відправлено для доопрацювання і будуть розглянуті на другому пленарному засіданні. Таким чином, на сесію 28 лютого виноситься 26 питань порядку денного.

На друге пленарне засідання 20-ї сесії міської ради планується винести понад 40 питань. Серед них питання про внесення змін до бюджету міської ОТГ, про міські цільові програми на 2017 рік. Жваве обговорення викликала Програма підтримки ОСББ на 2017-2018 роки.

На сьогоднішній день у Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді зареєстровано лише 11 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Серед проблем, що перешкоджали створенню ОСББ, є відсутність зацікавленості всіх мешканців будинку у створенні ОСББ, складні процедури реєстрації та неврегульованість окремих питань їх діяльності, недостатнє інформування мешканців про переваги ОСББ, відсутність конкуренції на ринку. Необхідність прийняття цієї Програми полягає у визначенні шляхів максимального сприяння міської влади створенню та функціонуванню об’єднань співвласників багатоквартирного будинку.

Досягнення мети Програми здійснюється шляхом виконання основних завдань: сприяння утворенню ОСББ, підтримка на всіх етапах їх функціонування; проведення необхідної інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо підтримки ОСББ з метою надання мешканцям багатоквартирних будинків необхідних знань щодо механізму створення та діяльності ОСББ, проведення відповідних тренінгів та семінарів; надання власникам квартир в багатоквартирних житлових будинках практичної допомоги в процесі створення та діяльності ОСББ, в тому числі залучення працівників комунальних підприємств до проведення обстежень технічного стану під час передачі будинків на баланс ОСББ; поглиблення демонополізації житлово-комунального господарства, створення конкурентного середовища на ринку житлово-комунальних послуг, сприяння створенню системи управителів на ринку житлових послуг; фінансування робіт з капітального та поточного ремонтів житлових будинків, внутрішніх систем тепло-, водо- та електропостачання житлових будинків та ліфтів, впровадження енергозберігаючих заходів у будинках, в яких створено ОСББ.

Механізм реалізації Програми передбачає, що фінансування ОСББ проводиться після погашення жителями будинку (будинків) 50 % від загальної суми боргу за послуги, надані комунальними підприємствами (КП „Каштан“, КП „Пирятинський міський водоканал“, Пирятинські госпрозрахункові очисні споруди). Саме цей момент викликав обговорення. Одні депутати говорили, що не варто встановлювати цю умову, інші – пропонували зменшити відсоток.

Депутат міської ради Раїса Андрейщук висловила свою думку з цього приводу. Зазначила, якщо жителі багатоквартирного будинку хочуть отримати фінансову допомогу на реалізацію деяких заходів, то мають справно сплачувати за комунальні послуги. Також зауважила, якщо в мешканців приватного сектору є борги за комунальні послуги, то в такому випадку вони залишаються без світла, газу чи води. Запропонувала дану умову Програми не змінювати. Її підтримала більшість депутатів. Тому на затвердження сесії питання виноситиметься в даній редакції.

Також було вирішено розробити програму щодо виплат за пасажирське перевезення пільгових категорій громадян та винести її на розгляд сесії.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua