Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
28 лютого 2017 року 21:26

Відбулося перше засідання двадцятої сесії

28 лютого у приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості відбулося перше пленарне засідання двадцятої сесії Пирятинської міської ради. Депутати розглянули 26 питань порядку денного.

Перше питання було найоб’ємнішим та забрало найбільше часу. Стосувалося роботи виконавчих органів міської ради у 2016 році. Доповідали міський голова Олексій Рябоконь, його заступники Ігор Шикеринець та Максим Варава, а також керівники структурних підрозділів виконкому міської ради.

Звіт про роботу тривав майже дві години, адже було про що розповідати. 2016-й став для міської ради роком нових повноважень. Збільшилася кількість об’єктів комунальної власності, а, відповідно, і роботи. Зроблено ремонт даху четвертої школи, завершується капітальний ремонт у ДНЗ „Берізка“, виконано частковий ремонт даху Олександрівського сільського клубу, відновлений ФАП, встановлена огорожа біля ДНЗ „Ромашка“, триває будівництво ЦНАПу, завершується перший етап реконструкції басейну, розпочато будівництво спортивних майданчиків в школах  №6 та №1, придбано шкільний автобус, проводиться будівництво водопровідної мережі в с. Заріччя. Крім цього, проводилася реконструкція вуличного освітлення, асфальтування доріг, облаштування скверу „Фантазія“ та дитячих майданчиків. І це далеко не весь перелік роботи виконавчих органів Пирятинської міської ради у 2016 році.

Міський голова зазначив, що минулий рік був надзвичайно важливим, адже це перший рік у статусі об’єднаної територіальної громади. „Це мало значний вплив на роботу виконавчого комітету, зміні функцій та розподілу обов’язків не тільки новостворених відділів та новоприйнятих працівників, а й на працівників, які працюють в апараті не один рік. Вперше напрацьовувався впродовж звітного року досвід роботи: в сфері бюджетної децентралізації, організації навчального процесу та забезпечення стабільної роботи загальноосвітніх закладів, ДЮСШ, школи естетичного виховання, наданні адміністративних послуг“ – зауважив Олексій Рябоконь.

Озвучив головні напрямки роботи на 2017 рік: оптимізація використання бюджетних коштів з використанням „Прозорро“, пошук добросовісних підрядних організацій, підтримка малого і середнього підприємництва та розвиток фермерства, впровадження комплексу заходів з енергозбереження, покращення матеріально-технічної бази об’єктів комунальної власності, розвиток інфраструктури населених пунктів ОТГ та підвищення кадрового потенціалу.

Заслухавши всю інформацію, депутати одноголосно проголосували „за“.  Решту 25 рішень прийняли швидко та злагоджено, оскільки плідно попрацювали на засіданнях постійних комісій.

Депутати також прийняли рішення про звернення Пирятинської міської ради до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України щодо підтримки торговельної блокади тимчасово окупованих територій України.

Насамкінець депутат міської ради Раїса Андрейщук подякувала всім за роботу та привітала із завершенням першого бюджетного року.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua