Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
15 лютого 2017 року 12:46

Ліцеїсти вчаться бути лідерами

Нині практично кожен житель прагне, щоб життя і суспільство стали кращими, але більшість обирають пасивну позицію, критикуючи діяльність інших. Учні Пирятинського ліцею, навпаки, - активно долучаються до всього, що відбувається навколо.

„Самі вирішили, самі зробили, самі відповідаємо“ – за таким принципом діє учнівський парламент ліцею. Цей орган самоврядування закладу складається із представників 8-11 класів. Діти розуміють, що вони повинні бути лідерами і вести за собою всіх інших, організовуючи культурно-масові заходи в школі. Всьому цьому потрібно навчатися, тому темою чергового засідання учнівського парламенту обрано „Імідж сучасного лідера“. На захід запросили міського голову.

Засідання проходило з елементами тренінгу. Діти, і разом з ними Олексій Рябоконь, виконували різні завдання: досліджували свої позитивні і негативні риси, обговорювали, що означає бути виконавцем, керівником, лідером та командою.

Президенти учнівського парламенту різних років Ростислав Криворучко, Іванна Опанасенко, Анастасія Степануха та Оксана Мартиненко розповіли, чим займається їхній орган самоврядування, які заходи і коли проводяться.

Олексій Рябоконь поділився своїми думками стосовно теми зібрання. Зауважив, що імідж – це не лише зовнішній вигляд, а й вчинки. Бути лідером – це здатність нести відповідальність і велике психологічне навантаження. Порадив учням завжди залишатися собою, вміти визнавати свої помилки і прагнути до саморозвитку.

Учні ліцею активно долучилися до розмови. Запитували у міського голови про його навчання, про принципи керування. Також запитали, чи важлива для Олексія Рябоконя посада міського голови. На що він відповів:„Сама посада – ні, а от довіра людей, які обрали на цю посаду, дуже важлива“.

На кінець заходу педагог-організатор Наталія Половка вручила Олексію Рябоконю картину, яку виконала учениця 10-Б класу Надія Асавлюк.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua