Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
8 лютого 2017 року 11:43

Пирятинська міська рада працює прозоро

7 лютого в міській раді відбувся брифінг із начальником відділу бухгалтерського обліку та звітності Іриною Цюрою. На захід були запрошені представники місцевих засобів масової інформації: газет і телебачення.

Приводом для проведення брифінгу стало бурхливе обговорення у соціальних мережах придбання міською радою комп’ютерної техніки та фотоапаратів. Деякі активісти писали, що фотоапарат був придбаний за 41 тисячу гривень, а комп’ютерна техніка – за 136 тисяч гривень.  На що Ірина Цюра повідомила, що це інформація неправдива. Адже ті, хто таке писав, неповністю розібрався з інформацією  і потім її розповсюдив.

Насправді ж, було придбано 13 комп’ютерів та комплектуючих до них, один ноутбук та 12 фотоапаратів.  У посиланні, яким користувалися активісти, зазначено „Комплекти комп’ютерної техніки, ноутбук – 1 шт.“, тому що це один лот, а його склад описується в договорі.  Чому саме так все описано? - бо в кожного сайта є свої форми та вимоги щодо оформлення.  

Щоб пирятинці змогли побачити як відбуваються закупівлі, скільки і кому були перераховані кошти, на якій стадії виконання проект -  існує Єдиний веб-портал використання публічних коштів „E-Data“.  Також на сайті Пирятинської міської ради публікуються всі рішення сесій та виконкомів, є гіперпосилання на веб-сервіс „Розумне місто“, в якому функціонують розділи „Відкриті фінанси“, де відображаються транзакції з порталу публічних фінансів „E-Data“ та „Електронні закупівлі“ , де  можна ознайомитися з процедурами закупівель, які проходять через Електронні аукціони „Прозорро“. Тобто міська рада працює доступно та відкрито,  активно впроваджуючи е-врядування та „Smart City“.

На брифінг завітали депутати міської ради Олександр Жайворонок і Олексій Хоменко, яких цікавило питання придбання і встановлення системи відеоспостереження. На що Ірина Цюра відповіла: „Цінові пропозиції підприємці надали в грудні 2016 року. Їхній аналіз показав, що ФОП           Тамбієв В.А. запропонував найкращу технічну конфігурацію системи відеоспостереження, яка включає 17 відеокамер (замість 13 запропонованих іншими постачальниками), 2 відеореєстратори (інші підприємці пропонували по 1) та інше обладнання для встановлення і забезпечення роботи системи.

Попередньо планувалося, що система візуального відеонагляду буде встановлюватися на існуючі мережі інтернет-зв’язку, але провайдери відмовилися надати мережі в користування безкоштовно, як це передбачалося раніше досягнутими домовленостями.

На даний час вирішується питання щодо встановлення системи відеоспостереження у попередньо визначених місцях міста Пирятин та с. Олександрівка. Зазначені роботи не передбачають виділення додаткових бюджетних коштів“.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua