Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
4 лютого 2017 року 17:10

„Прозорі Ради – шлях до успіху“

Пирятинська та Миргородська громади найбільш прозорі серед інших громад області. Про це зазначили на Регіональному форумі „Прозорі Ради – шлях до успіху країни “, який відбувся 3 лютого у Полтаві.

Організатори заходу зазначили, що проводять форум з метою обміну досвіду між громадами, щоб у майбутньому працювати за принципом відкритості влади. Основні теми, які обговорювалися, - що потрібно зробити, щоб досягти прозорості Ради,  що забезпечує громадянам права та можливості контролювати владу. Адже влада може бути демократичною тільки тоді, коли вона радиться із людьми і відповідає перед ними. А ефективною – тоді, коли ці поради стають складовою частиною її політики.

Проводили форум відомі в Полтаві та Україні громадські діячі. Голова правління ГО „Полтавська платформа“, регіональний координатор ЧЕСНО. Фільтруй суд координатор проекту „IGOV“ в Полтавській області Альона Гончаренко розповіла про „Критерії, що визначають рівень відкритості рад“, виконавчий директор Інституту Аналітики та Адвокації, член Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства при Президентові України Юрій Нестуля виступив на тему  „ProZorro – як довіра бізнесу до державних закупівель сприяє розвитку економіки“, Олег Войціцький, заступник директора з питань розвитку Львівського міського центру інформаційних технологій, - про портал „Відкриті дані“ як інструмент забезпечення прозорості діяльності влади, начальник відділу громадського партнерства управління „Секретаріат ради“ Орест Файфурка звернув увагу присутніх на те, як залучити громаду до участі в місцевому самоврядуванні.

На форумі був присутній міський голова Олексій Рябоконь.  Міський голова говорить, що його зацікавила доповідь про платформу відкритої інформації: „Для нас це актуально, бо громада цікавиться, які закупівлі здійснюються і для яких об’єктів. Цю платформу не так важко створити і нам для того, щоб ілюструвати всі закупівлі, які здійснюються, як проходить вибір підрядника, в яких об’ємах і куди витрачаються кошти з місцевого бюджету“.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua