Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
27 квітня 2019 року

Щиро вітаю вас із одним з найбільших християнських свят – Воскресінням Христовим! Великдень - це свято сердечної віри, яке надихає нас надією на щасливе прийдешнє, дарує життєвий оптимізм, впевненість і духовні сили. Непересічна краса урочистих обрядів, святкова атмосфера, що панує у Великодні дні в наших домівках, нікого не залишають байдужим.

27 квітня 2019 року

Сьогодні в Пирятині справжнє спортивне свято. На стадіоні „Ювілейний“ відбувся дружній матч між Національною збірною України серед ветеранів та ФК „Пирятин-Полтавщина“.

26 квітня 2019 року

Сьогодні на міському полігоні ТПВ відбулося спільне виїзне засідання комісії у складі: міського голови Олексія Рябоконя, начальника управління капітального будівництва Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Наталії Яковченко, представників підрядної організації, депутатів, спеціалістів міської ради та КП "Каштан".  

26 квітня 2019 року

25 квітня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. У засіданні взяв участь міський голова Олексій Рябоконь.

 

26 квітня 2019 року

26 квітня у Пирятині вшанували пам’ять Героя України, учасника АТО Андрія Конопльова.У 2015 році, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України, Андрій Конопльов відбив наступ противника, проявивши виняткову особисту мужність, та зберіг життя бойових товаришів.

 

26 квітня 2019 року

  Тридцять три року тому Чорнобильська аварія, найбільш серйозна техногенна катастрофа в історії цивільної ядерної енергетики, вразила саме серце Європи, викликала тривогу на всьому континенті у зв’язку з її медико-санітарними, екологічними та соціальними наслідками.  Тож з нагоди цієї  річниці у великому залі адмінбудинку відбулося урочисте зібрання.

26 квітня 2019 року

Сьогодні в актовій залі Пирятинської школи мистецтв, в присутності трудового колективу, міський голова Олексій Рябоконь підписав контракт із переможцем конкурсу на посаду керівника  Пирятинської школи мистецтв Володимиром Луценком.

 

26 квітня 2019 року

26 квітня відбулося засідання комісії з надання разової грошової допомоги малозабезпеченим та хворим громадянам Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Розглянуто 18 заяв громадян, які потребують матеріальної допомоги на лікування. 

26 квітня 2019 року

26 квітня відбулося пленарне засідання п’ятдесят третьої позачергової сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання. Перелік питань, які виносилися на сесію, було узгоджено на засіданні Погоджувальної ради 24 квітня, а пректи рішень розглянуто на засіданнях постійних комісій 25 квітня.

26 квітня 2019 року

Напередодні світлого свята Воскресіння Христового 7 багатодітних родин, в яких виховуються 5 та більше дітей, привітали працівники Пирятинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, побажавши їм миру, здоров’я та Божого благословення.  

26 квітня 2019 року

Пирятинське районне лабораторне відділення Лубенського МВПЛД ДУ „Полтавський обласний  лабораторний центр МОЗ України“  інформує про стан інфекційної захворюваності в районі  на грип та гострі респіраторні інфекції: за 17 тиждень  2019 року в Пирятинському районі відмічається зниження захворюваності на 27,7 % порівняно з епідпороговим показником

26 квітня 2019 року

Альтернативні джерела енергії - це напрямок майбутнього.  Ресурси нашої планети не безмежні, тому далекоглядні суб’єкти господарювання нашої громади вже планують розвивати альтернативну енергетику на території Пирятинської міської ОТГ.  

 

 

 

26 квітня 2019 року

Будівництво сучасних спортивних майданчиків зі штучним покриттям для міні-футболу та гри в баскетбол на стадіоні Ювілейний розпочалося минулого року. Реалізувати проект вдалося за рахунок бюджету міської ОТГ та обласного бюджету. Цього року проводяться завершальні роботи – укладання штучного покриття.

 

26 квітня 2019 року

Тридцять три роки відділяє нас від Чорнобильської катастрофи – найбільшої та найжахливішої за всю історію людства техногенної аварії. Чорнобиль став жорстоким уроком для людства, а українці-ліквідатори – прикладом мужності та самопожертви.

26 квітня 2019 року

25 квітня відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. Одним із актуальних питань порядку денного було питання щодо  роботи інклюзивно-ресурсного центру відділу освіти, молоді та спорту міської ради. Саме тому засідання розпочалося в Центрі, де міський голова Олексій Рябоконь коротко ознайомив з метою створення ІРЦ та польським досвідом в цій сфері.

       

26 квітня 2019 року

 25 квітня на  черговому засіданні виконавчого комітету міської ради заслухано  інформацію про підсумки роботи із зверненнями громадян за І квартал 2019 року.

 

25 квітня 2019 року

25 квітня о 10-00 год. рятувальники Пирятина, відповідно до графіку, проводили об’єктові тренування на ТОВ „Пирятинський сирзавод“. За легендою, пожежа сталася в цеху СПМ на сушильній установці. Через перегрів сушильного обладнання пожежа охопила дах цеху. Ліквідувати пожежу силами працівників цеху не вдалося.

25 квітня 2019 року

24 квітня в Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся огляд діяльності шкільних служб порозуміння. В заході взяли участь медіатори та координатори ШСП Пирятинського ліцею, опорного закладу Пирятинської ЗОШ І-ІІІ ст. №6 та Пирятинської ЗОШ І-ІІІ ст. №4.

25 квітня 2019 року

24 квітня в Пирятині відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва „Олімпійське лелеченя“. Захід організовано і проведено Громадською організацією „Полтавське обласне відділення Національного олімпійського комітету України“.

 

24 квітня 2019 року

З метою попередження виникнення пожеж, провідний інспектор Пирятинського РС ГУ ДСНС України у Полтавській області Юрій Томко провів бесіду з школярами  Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4. Під час бесіди рятувальник розповів про пожежі, які виникали в місті Пирятин та Пирятинському районі, зупинився на їх причинах та наслідках. Також нагадав учням про основні правила безпеки, яких потрібно дотримуватися у місцях відпочинку на природі.

24 квітня 2019 року

Однією із найважливіших сфер життя є трудова діяльність людини. Право на пра­цю в Україні громадяни реалізують через укладання трудового договору. Водночас чимало цивільно-правових договорів теж засновано на виконанні громадянином пев­ної роботи на користь юридичної чи фізич­ної особи. Тому важливо знати відмінності трудового договору від цивільно-правових договорів: договору підряду, договору до­ручення, авторського договору та інших цивільно-правових договорів.

24 квітня 2019 року

24 квітня  Погоджувальна рада у складі керівництва та депутатів Пирятинської міської ради прийняла рішення щодо скликання 26 квітня п’ятдесят третьої позачергової сесії Пирятинської міської ради та узгодила перелік питань, який пропонується винести на розгляд сесії. 

24 квітня 2019 року

24 квітня  відбулося засідання робочої групи з розробки Статуту Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади (далі-Статут), в якому взяв участь міський голова Олексій Рябоконь. Головний спеціаліст юридичного відділу виконкому міської ради Олександр Кудрявцев продовжив ознайомлення учасників зібрання з наступними розділами Статуту. Члени робочої групи обговорили три розділи, внесли свої пропозиції та зауваження.

 

24 квітня 2019 року

Сьогодні у Центрі дитячої та юнацької творчості відбулася зустріч з українським співаком, фронтменом гурту „Антитіла“, волонтером, Молодіжним послом ЮНІСЕФ в Україні Тарасом Тополею. У заході взяли участь працівники міської ради, учнівська молодь, громадськість. Зустріч відбулася в рамках молодіжного проекту „U–Report“.

24 квітня 2019 року

23 квітня у місті Миргород відбулося засідання Асоціації малих міст України, де обговорювали тему партисипативної демократії.  Делегати від міст-учасників Асоціації мали змогу ознайомитися із кращими практиками, пов'язаними із реалізацією Стратегій громад.

 

24 квітня 2019 року

Продовжується реалізація Проекту Академії Фольке Бернадотта, який фінансується Шведським агентством з міжнародного розвитку SIDA, „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“. В рамках цього проекту фахівцями соціологічної агенції „ФАМА“ проводився   моніторинг виконання Плану дій для підвищення рівня верховенства права при наданні адміністративних послуг.

 

23 квітня 2019 року

З метою забезпечення правопорядку на території Пирятинської міської ради під час проведення Великодніх свят, 23 квітня відбулося засідання робочої групи з питань моніторингу діяльності закладів і торговельних об’єктів у святкові дні, яке провів міський голова Олексій Рябоконь.

 

23 квітня 2019 року

23 квітня відбулось засідання координаційної ради з питань громадського бюджету (бюджету участі) Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Члени координаційної ради обговорили зміни, які пропонується внести до Положення про громадський бюджет, внесли свої пропозиції та зауваження. 

23 квітня 2019 року

27 квітня - 08.00.-13.00;

28 квітня - 01 травня вихідні дні;

з 02 травня робочі дні згідно з графіком.

 

23 квітня 2019 року

30 квітня 2019 року на стадіоні „Ювілейний“ в Пирятині відбудуться зональні ігри Суперкубку України по футболу пам’яті „В. Лобановського та О. Базилевича“ серед ветеранів. Зіграють команди: 1600 ФК „Пирятин-Полтавщина“- ФК „Гвардія“ Баришівка

23 квітня 2019 року

27 квітня 2019 року о 1400 у Пирятині на стадіоні „Ювілейний“ відбудеться товариська зустріч у підтримку українських військових по футболу. Зустрінуться команди ФК „Пирятин-Полтавщина“ та Національна збірна України серед ветеранів.

23 квітня 2019 року

22 квітня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. Члени комісії обговорили проекти рішень про місцеві податки і збори на 2020 рік.

23 квітня 2019 року

20 квітня на базі Пирятинського ЦДЮТ відбувся І міський етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри „Сокіл“ („Джура“).Метою гри „Джура“ є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самостійності та активної громадянської позиції, здорового способу життя, духовно багатої та фізично розвиненої особистості.

22 квітня 2019 року

19 квітня Пирятинським міським центром соціальних служб для сім"ї, дітей та молоді спільно з БО ,,Світло надії“ в рамках ініціативи ,,Національний механізм взаємодії з протидії торгівлі людьми в Полтавській області“ проведена робоча зустріч щодо протидії торгівлі людьми.

22 квітня 2019 року

20 квітня на спортивному майданчику Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 відбулися ігри з міні-футболу Чемпіонату Полтавської обласної організації ТОГО „ВФСТ „Колос“ по міні-футболу серед ветеранів 40 років і старші. У змаганнях взяли участь команди: ФК „Пирятин“

22 квітня 2019 року

З метою залучення дітей до системи культурних і духовних цінностей, історичної спадщини українського народу та традицій національної культури 19 квітня вихованці ДНЗ „Берізка“, учні  Пирятинського ліцею та Пирятинської загальноосвітньої школи I-III ступенів №4 відвідали Пирятинський краєзнавчий музей.  

22 квітня 2019 року

20 квітня команда ФК „Пирятин“ (дорослі) в рамках підготовки до Чемпіонату Полтавської області по футболу по І групі зіграла товариський матч з командою ФК „Лубни“ на виїзді. Гра завершилась з рахунком 1:1. Гол за Пирятинців забив Роман Великий.

19 квітня 2019 року

З 15 по 18 квітня у великій залі адмінбудинку відбувалося навчання з питань цивільного захисту для установ, підприємств і організацій Пирятинського, Чорнухинського та Гребінківського районів.Участь в навчанні взяли і представники Пирятинської ОТГ: працівники міської ради і старостатів, керівники закладів освіти та комунальних підприємств

19 квітня 2019 року

18 квітня Пирятинську міську ОТГ відвідала делегація представників органів місцевого самоврядування Полтавщини: голови районних рад, об’єднаних громад, керівники ЦНАПів та освіти. Очолював делегацію виконавчий директор Асоціації „Полтавська обласна асоціація органів місцевого самоврядування“ Володимир Микійчук та радник з муніципальних послуг Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування Геннадій Фасій. Зустріч відбулася у конференц-залі Пирятинського ліцею.

19 квітня 2019 року

Співробітники Пирятинського районного сектору Головного управління ДСНС України у Полтавській області спільно з відділом освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради  18 квітня 2019 року на базі Центру дитячої та юнацької творчості Пирятинської міської ради, провели І-й етап Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних.

19 квітня 2019 року

Анізакідоз – паразитарна хвороба морських риб, зокрема таких як оселедець, скумбрія, сардина, хек, сайра, нототенія, сьомга, мойва, тюлька. Збудник хвороби - личинки круглих гельмінтів анізакід.

19 квітня 2019 року

15 квітня на військовому стрільбищі в/ч А1356 (ВПС ЗС України) були проведені навчальні стрільби за участю учнів 10-х класів закладів загальної  середньої освіти Пирятинської міської ради. Захід проводився в рамках програми військово-патріотичного виховання молоді.

 

 

19 квітня 2019 року

Саме під такою назвою, 15 квітня у ЦДЮТ, відбулася міська виставка-конкурс з образотворчого мистецтва серед вихованців закладів освіти Пирятинської міської ради. Захід проведено з метою екологічного виховання дітей засобами образотворчого мистецтва, формування любові та шанобливого ставлення до міста та рідного краю, пропаганди збереження довкілля та екологічного благополуччя  навколишнього середовища.

 

19 квітня 2019 року

На даний час актуальним є питання реалізації та захисту прав учасників антитерористичної операції, членів їх сімей, зокрема, щодо пенсійного забезпечення. З листопада 2016 року в учасників бойових дій на Донбасі є право дострокового виходу на пенсію.

 

19 квітня 2019 року

Гребінківське об’єднане управління Пенсійного фонду України Полтавської області повідомляє, що з метою покращення якості і оперативності обслуговування громадян та страхувальників, впровадження технологій електронного управління в соціальній сфері Пенсійний фонд України створив веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України, який працює з 1 жовтня 2012 року.

 

19 квітня 2019 року

З цієї нагоди  у Пирятинському краєзнавчому музеї відбулося засідання музейної ради. Краєзнавцям Пирятинщини та відвідувачам була представлена виставка книжок, де згадуються історичні пам’ятки навколишнього регіону.

 

19 квітня 2019 року

З метою дотримання правил пожежної безпеки співробітники Пирятинського РС Головного управління ДСНС України у Полтавській області проводять профілактичні бесіди з настоятелями церков. Під час спілкування рятувальники роз’яснюють правила та вимоги пожежної безпеки.

 

19 квітня 2019 року

Підведено підсумки обласної виставки-конкурсу декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва „Знай і люби свій край“ серед вихованців закладів позашкільної освіти. Цього року на конкурс були надіслані 422 роботи  з 38 закладів позашкільної освіти Полтавщини. Серед переможців  і вихованці  Пирятинського Центру дитячої та юнацької творчості:

 

18 квітня 2019 року

17 квітня відбулося пленарне засідання п’ятдесят другої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання. Головне питання порядку денного – надання попередньої згоди на прийняття майнового комплексу та майна районного Будинку культури, дитячої бібліотеки та бібліотеки для дорослих у комунальну власність Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

18 квітня 2019 року

ХІ обласний фестиваль-конкурс ,,Молодь обирає здоров’я“ з успіхом було проведено 12 квітня в Обласному Центрі естетичного виховання учнівської молоді. Захід є відбірковим етапом Всеукраїнського фестивалю-конкурсу.

 

17 квітня 2019 року

Відбулося  друге засідання конкурсної комісії з відбору кандидатур на заміщення посади керівника Пирятинської школи мистецтв.  Члени  комісії одноголосно вирішили рекомендувати на посаду Володимира Луценка. 

17 квітня 2019 року

До 30 квітня 2019 року на сайті Українського центру оцінювання якості освіти будуть розміщені запрошення-перепустки (які учасникам потрібно роздрукувати самостійно).

 

17 квітня 2019 року

Як громада може активізуватись та посилити свою спроможність задля розвитку ініціатив у сфері безпеки?! Запросити досвідченого фасилітатора, запропонувати активістам і зацікавленим сторонам обмінятися інформацією, отримати навички побудови діалогу, інтегрувати у процес прийняття рішень різні групи, наприклад почути думки молоді, і створити нові осередки комунікації.

 

 

16 квітня 2019 року

16 квітня відбулося  засідання виконавчого комітету міської ради, на якому розглянуто 26 питань порядку денного. Засідання розпочалося з підбиття підсумків відвідування членами виконкому засідань у І кварталі 2019 року. Начальник загального відділу та інформаційного забезпечення виконкому міської ради Тетяна Нестерець інформувала про стан відвідування, зазначивши, що у І кварталі 2019 року проведено 9 засідань виконкому, на яких  прийнято  122 рішення.

16 квітня 2019 року

Пізнання азів науки вимагає від школярів фізичних і розумових зусиль. Аби успішно вчитися, треба бути здоровим. Надто важливу роль відіграє в цьому харчування школярів, особливо молодших класів.

16 квітня 2019 року

Діти - майбутній потенціал суспільства, від стану здоров’я якого залежить подальший розвиток незалежної України. Одним із найважливіших завдань у сфері соціального захисту підростаючого покоління є реалізація їхнього права на оздоровлення та відпочинок, охоплення організованими формами оздоровлення різних категорій дітей.

 

16 квітня 2019 року

У зв’язку з проведенням у сільськогосподарських підприємствах комплексу весняно-польових робіт, що виконуються із використанням засобів захисту рослин (ЗЗР), збільшується загроза випадків отруєння та загибелі бджіл на пасіках у господарствах всіх форм власності.

15 квітня 2019 року

13 квітня 2019 року на території населених пунктів Пирятинської ОТГ  відбувся День благоустрою в рамках проведення щорічної акції  „За чисте довкілля“. До прибирання активно долучилися колективи навчальних закладів, підприємств та установ, голови квартальних комітетів, депутати міської ради та активні жителі громади. Підприємствами, організаціями та установами були завершені роботи по наведенню належного стану на власних та прилеглих до них територіях.

 

15 квітня 2019 року

Пирятинська міська рада запрошує всіх небайдужих громадян об’єднаної територіальної громади долучитися до благородної справи – до проведення Дня донора. 17 квітня 2019 року з 09:00 до 12:00 забір крові проводитиме виїзна бригада Лубенської ОСПК у відділенні переливання крові Центральної районної лікарні.Шановні пирятинці, усіх, хто розуміє важливість та почесність місії донора крові, запрошуємо взяти участь у благородній акції. При собі обов’язково мати паспорт!

 

15 квітня 2019 року

15 квітня  Погоджувальна рада у складі керівництва та голів постійних комісій Пирятинської міської ради прийняла рішення щодо скликання 17 квітня п’ятдесят другої позачергової сесії Пирятинської міської ради та узгодила перелік питань, який пропонується винести на розгляд сесії. 

15 квітня 2019 року

13 квітня 2019 року відбувся ІІ Відкритий регіональний фестиваль творчості людей з інвалідністю ,,Дивосвіт надії“, який проходив у м.Миргород.

 

15 квітня 2019 року

14 квітня, в неділю, відбулася благодійна акція, на якій волонтери збирали кошти на лікування онкохворої пирятинки Олени Пірогової (Марюхніч). Створювати атмосферу добра під час благодійного концерту допомагали  колектив Повстинського СБК „Берегиня“, Спартак Ізраілян, Сергій Козін та Сергій Сьомін. Зібрано та передано мамі хворої жінки 18000 гривень.

 

15 квітня 2019 року

Рішенням виконкому Пирятинської міської ради від  27.03.2019 № 113 „Про створення робочої групи для здійснення моніторингу за перебуванням неповнолітніх у закладах сфери розваг та громадського харчування“  утворено робочу групу для здійснення моніторингу за перебуванням неповнолітніх у  закладах сфери розваг та громадського харчування. Перший моніторинг проведено 13 квітня з 22-00 години.

15 квітня 2019 року

У квітні розпочався місячник правовиховної роботи по загальноосвітнім закладам Пирятинської ОТГ. До профілактичної роботи залучено працівників Пирятинського ВП ГУНП у Полтавській області та ,,Пирятинське бюро правової допомоги“ Лубенського міського центру безоплатної вторинної правової допомоги. У Пирятинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 4 11.04.2019 року проведено лекцію для учнів 7 та 10 класів на тему кримінальна та адміністративна відповідальність неповнолітніх.

 

15 квітня 2019 року

12 квітня  у спортивному залі  Пирятинського ліцею відбувся II етап районного спортивно-масового заходу „Олімпійське лелеченя“, метою якого є виховання школярів Пирятинщини на гуманітарних цінностях олімпійського руху – дружби, взаємоповаги, благородства, формування у них навичок і культури ведення здорового способу життя, залучення їх до активних занять фізичною культурою та спортом, організації змістовного дозвілля.

 

15 квітня 2019 року

Пирятинське районне лабораторне відділення Лубенського МВПЛД ДУ „Полтавський обласний  лабораторний центр МОЗ України“  інформує про стан інфекційної захворюваності в районі  на грип та гострі респіраторні інфекції: за 15 тиждень  2019 року в Пирятинському районі відмічається зниження захворюваності на 17,2 % порівняно з епідпороговим показником. Епідемічний поріг становить – 494,3 на 100 тис. нас., рівень дійсний – 409,0 на 100 тис. нас.

 

13 квітня 2019 року

Сьогодні з метою забезпечення чистоти і порядку в місті, прибирання та приведення у належний санітарний стан прибудинкових територій, скверів працівники виконкому міської ради долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля».

12 квітня 2019 року

Запрошуємо пирятинців та гостей міста долучитися до організації та проведення 14 квітня 2019 року з 9.00 до 14.00 години на Майдані Незалежності благодійної акції по збору коштів на лікування онкохворої пирятинки Пірогової (Марюхніч) Олени Геннадіївни. 

12 квітня 2019 року

Сьогодні, 12 квітня, в Центрі громадського діалогу відбулося друге засідання узгоджувальної робочої групи для опрацювання взаємоприйнятних рішень та визначення умов прийому-передачі майнового комплексу та майна районного Будинку культури.

12 квітня 2019 року

12 квітня ЦНАП виконкому міської ради видав три перших паспорта громадянина України у формі ID-картки мешканцям нашої громади та Пирятинського району. Додатково інформуємо, що у ЦНАПі Ви зможете швидко,  якісно, в комфортних умовах та доброзичливій атмосфері подати документи щодо оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм (біометричний).

12 квітня 2019 року

З метою детального вивчення механізму надання послуги щодо відшкодування частини вартості путівок дитячим закладам оздоровлення та відпочинку за надані послуги з оздоровлення та відпочинку дітей, які виховуються в сім?ях з дітьми у Пирятинській міській об?єднаній територіальній громаді у ЦНАПі відбулося навчання з підвищення кваліфікації адміністраторів, яке провела головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту  міської ради Людмила Зібніцька.

12 квітня 2019 року

11 квітня 2019 року відбулася зустріч ініціативної групи від молоді міста (Ян Сокол, Анастасія Кононенко) з міським головою Олексієм Рябоконем, власником розважального закладу Н2О Вадимом Сокуром, начальником Пирятинського відділення поліції ГУНП в Полтавській області Олексієм Возним та представниками структурних підрозділів виконкому міської ради. 

12 квітня 2019 року

12 квітня міський голова Олексій Рябоконь підписав контракт із переможцем конкурсу на посаду керівника  Пирятинського краєзнавчого музею Наталією Купріян.

12 квітня 2019 року

 Пирятинська міська рада, відділ культури і туризму міської ради ласкаво запрошують 11 травня 2019 року на фестиваль авторської пісні, присвячений пам’яті Володимира Прокопенка.Фестиваль проводиться з метою популяризації авторської пісні,  підвищення рівня виконавчої та творчої майстерності самодіяльних авторів. Це по-справжньому неймовірні емоції і нові знайомства, незабутні враження і щаслива творча доля. Щиро запрошуємо всіх шанувальників пісенної творчості на гостини!

 

12 квітня 2019 року

 11 квітня  відбулося засідання робочої групи з розробки Статуту Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади (далі-Статут). Головний спеціаліст юридичного відділу виконкому міської ради Олександр Кудрявцев продовжив ознайомлення учасників зібрання з наступними розділами Статуту. Члени робочої групи обговорили статті розділів, внесли свої пропозиції та зауваження.

        

 

12 квітня 2019 року

Ботулізм – це гостре інфекційне захворювання, яке може призвести до тяжких наслідків, в тому числі до смерті. Водночас ботулізм є тією хворобою, якої у більшості випадків можна уникнути, дотримуючись простих харчових правил. Причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування – м’яса, риби, рідше - овочів. Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті, недостатньо термічно оброблені

11 квітня 2019 року

10 квітня відбулося позачергове спільне засідання постійних комісій міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи; житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг. Розпочали із розгляду питання про стан виконання робіт по будівництву полігону твердих побутових відходів.

11 квітня 2019 року

У цей день весь світ віддає данину скорботної пам’яті жертвам нацизму, які загинули в фашистських концтаборах.Цю дату згідно з рішенням Генеральної Асамблеї ООН було встановлено в пам’ять про інтернаціональне повстання в’язнів найбільшого концентраційного табору – Бухенвальд. 

10 квітня 2019 року

10 квітня відбулася нарада щодо проведення Дня благоустрою на території населених пунктів Пирятинської ОТГ за участю фахівців міської ради, депутатів міської ради, старост сіл Калинів Міст та Олександрівка, керівників комунальних підприємств, НПП „Пирятинський“, ТОВ „СПКЗ“, АТ „Пирятинський сирзавод“ та ДП „Пирятинське лісове господарство.  Нараду провів заступник міського голови Максим Варава.

9 квітня 2019 року

09 квітня в конференц-залі Пирятинської загальноосвітньої школи № 4 відбулося друге засідання конкурсної комісії з відбору кандидатур на заміщення посади керівника  Пирятинського краєзнавчого музею. Член комісії Аліна Мірошніченко внесла пропозицію приймати рішення щодо кандидата відкритим голосуванням. Решта членів підтримали цю пропозицію.

 

9 квітня 2019 року

З метою отримання усних практичних консультацій щодо вирішення питань, які виникають під час прийому документів, зняття біометричних даних та видачі паспортів у формі ID-картки та паспортів громадян України для виїзду за кордон, 13 лютого 2019 року проведено робочу зустріч із завідувачем Пирятинського РС УДМС України в Полтавській області Сергієм Суховерським та адміністраторами ЦНАП виконкому міської ради по роботі з ЄДДР.

 

9 квітня 2019 року

08 квітня делегація від Пирятинської ОТГ взяла участь в V  Європейському конгресі місцевого самоврядування в м.Краків (Польща). Це масштабна подія, яка зібрала близько 2000 учасників із усієї Європи для ґрунтовного обговорення питань місцевого самоврядування та регіонального розвитку. Україну на Форумі представляли і голови об’єднаних територіальних громад – члени Асоціації ОТГ.

 

8 квітня 2019 року

08 квітня 2019 року проводився щорічний наділ городів у районі автостанції, вул. Цибаня та с. Верхоярівка.

Всі жителі, які з’явилися на розподіл, отримали земельні ділянки для ведення городництва.

 

8 квітня 2019 року

08 квітня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради. У зв’язку з підвищенням середньодобової температури зовнішнього повітря вище +80С  більше трьох днів, виконавчим комітетом міської ради прийняте рішення про закінчення опалювального сезону 2018-2019 року у житловому фонді, закладах освіти та культури населених пунктів Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади із 09 квітня 2019 року.

 

8 квітня 2019 року

08 квітня   зі студії Полтавського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбувся третій вебінар спеціалізованого короткострокового навчального курсу „Ділове українське мовлення та документування управлінської діяльності. Е-урядування“. Заняття на тему: „Впровадження нової інструкції з діловодства в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування“  провела директор Державного архіву Полтавської області Валентина Гудим.

 

8 квітня 2019 року
     Військовий коледж сержантського складу запрошує на дні відкритих дверей, які відбудуться  28 квітня, 26 травня 2019 року, о 10.00, м.Полтава, зупинка Інститут зв’язку.
8 квітня 2019 року

Пирятинське районне лабораторне відділення Лубенського МВПЛД ДУ „Полтавський обласний  лабораторний центр МОЗ України“  інформує про стан інфекційної захворюваності в районі  на грип та гострі респіраторні інфекції:за 14 тиждень  2019 року в Пирятинському районі відмічається зниження захворюваності на 35,2 % порівняно з епідпороговим показником. 

 

5 квітня 2019 року

5 квітня учні, вчителі та батьки Пирятинського ліцею долучилися до 14 Всеукрїінської благодійної акції „Серце до Серця“ під гаслом „Дитяче серденько, живи!“.

5 квітня 2019 року

Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації ім. Героїв Крут здійснює конкурсний відбір серед громадян України, які мають або здобувають ступінь вищої освіти не нижче бакалавра віком до 40 років (в т.ч. особи жіночої статі), які виявили бажання проходити військову підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу.

 

5 квітня 2019 року

05 квітня відбувся день міської ради в Калиновомостівському старостаті. Заступник міського голови Ігор Шикеринець провів особистий прийом громадян, спеціалісти міської ради з керівниками комунальних підприємств відвідали об’єкти соціальної сфери.

 

5 квітня 2019 року

05 квітня в актовій залі Пирятинської школи мистецтв відбувся публічний виступ перед трудовим колективом та батьками учнів кандидата на посаду керівника Пирятинської школи мистецтв  Володимира Луценка, де він презентував стратегію  розвитку закладу.

 

5 квітня 2019 року

04 квітня відбулося пленарне засідання п’ятдесят першої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання. На початку засідання депутат міської ради Василь Войпанюк ознайомив присутніх із відповіддю Полтавської облдержадміністрації на депутатський запит щодо будівництва полігону твердих побутових відходів на території Пирятинської ОТГ.

5 квітня 2019 року

Пирятинська міська рада - одна з 20 об’єднаних громад, які стали фіналістами конкурсного відбору ОТГ проекту міжнародної організації Глобал Ком’юнітіз та команди Проекту „Децентралізація приносить прозорість та ефективність в освіті та медицині“ (UСССТ).

 

5 квітня 2019 року

Відповідно до інформації Держпродспоживслужби в Україні випадки сибірки тварин зареєстровано зокрема в 2017 році (с. Миропілля Краснопільського р-ну Сумської області)  та у 2018 році (с. Миколаївка-Новоросійська, с. Миняйлівка Саратського району Одеської області).

 

4 квітня 2019 року

04 квітня за участі колективу Пирятинської дитячо-юнацької спортивної школи був проведений міський етап Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів України „Козацький гарт-2019“.

4 квітня 2019 року

Провідні вчителі Пирятинської зш І-ІІІ ст. № 4 взяли участь у Всеукраїнському  фестивалі ,,Щасливий Бути Вчителем“, що відбувся 30 березня у місті Києві. Основна мета заходу – розбудова щасливого вчительства заради майбутнього, заради посмішок і облич щасливих вчителів і всіх, хто навчає дітей та дорослих, незалежно від обраної системи освіти, в одному синергетичному потоці.

 

4 квітня 2019 року

У міжсесійний період проведено 1 позачергове засідання сесії. Відбулося  11 засідань постійних комісій та 1 засідання узгоджувальної ради. Відбулося 3 засідання виконавчого комітету міської ради на яких прийнято 46 рішень.

Відбулися звіти міської ради в Калиновомостівському та Олександрівському старостаті, проведено День міської ради в Олександрівському старостаті.

 

4 квітня 2019 року

Сьогодні, 04 квітня, в Центрі громадського діалогу відбулося засідання узгоджувальної робочої групи для опрацювання взаємоприйнятних рішень та визначення умов прийому-передачі майнового комплексу та майна районного Будинку культури.

 

4 квітня 2019 року

03 квітня відбулося засідання координаційної ради з питань сім’ї, дітей, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми при виконкомі міської ради. Членами координаційної ради був напрацьований та затверджений план роботи координаційної ради на 2019 рік.

 

4 квітня 2019 року

03 квітня в конференц-залі Пирятинської загальноосвітньої школи № 4, відбулося засідання постійних комісій міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг і з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва.

 

3 квітня 2019 року

03 квітня   зі студії Полтавського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбувся другий вебінар спеціалізованого короткострокового навчального курсу „Ділове українське мовлення та документування управлінської діяльності. Е-урядування“. Заняття провела директор Державного архіву Полтавської області Валентина Гудим.

3 квітня 2019 року

У Центрі надання адміністративних послуг виконкому Пирятинської міської ради запроваджено нову послугу щодо оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм (біометричний).

 

3 квітня 2019 року

     24 квітня відбудеться відкрита зустріч із Тарасом Тополею, українським рок- та поп-співаком, фронтменом гурту «Антитіла», волонтером. Метою заходу є залучення молодих людей у процеси прийняття важливих для громади рішень,  надихнути молодь бути активними громадянами та вміти висловлювати свою точку зору заради змін. 

Прийди та постав запитання! 

 

 

 

3 квітня 2019 року

02 квітня в Центрі громадського діалогу відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ. У засіданні взяли участь голови інших постійних комісій, депутати та спеціалісти міської ради, члени виконавчого комітету. Депутати розглянули 6 питань.

3 квітня 2019 року

08 квітня 2019 року  буде проводитися щорічний наділ земельних ділянок для ведення городництва:  

9.00 год.  права сторона автошляху до с.Тарасівка (кафе „Колиба“);

13.00 год. вул.Цибаня (поряд  з ДП „Пирятинське лісове господарство“);

14.00 год. с.Верхоярівка.

З  собою  мати  квитанцію про оплату за 2018 рік, а також підписані кілочки для позначення меж (4шт.).

 

3 квітня 2019 року

З 1 квітня 2019 року постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2019 № 250 передбачено виплату допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях.

3 квітня 2019 року

Пирятинський РС ГУ ДСНС України у Полтавській області нагадує пирятинцям про пожежну та техногенну безпеку на виборчих дільницях.

2 квітня 2019 року

У рамках підготовки до проведення пленарного засідання сесії вчора, 01 квітня, працювала постійна комісія міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. У засіданні взяли участь голови інших постійних комісій міської ради. Було розглянуто дванадцять питань порядку денного.

2 квітня 2019 року

28 вересня 2017 року набрав чинності новий Закон України „Про освіту“, відповідно до якого держава гарантувала академічну, організаційну, фінансову і кадрову автономію закладам освіти. Для виконання даної норми у Пирятинській ОТГ запроваджено фінансову автономію опорних закладів.

 

2 квітня 2019 року

Минулого тижня, з 25 по 29 березня, у Києві, проходив тренінг з інтерактивних методик викладання для дорослої аудиторії від Швейцарсько-українського проекту „Підтримка децентралізації в Україні“ DESPRO. Тренерами заходу були Мартина Боґачик та Анна Кертичак з Фонду „Освіта для демократії“ (Fundacja Edukacja dla Demokracji) і Юрій Степанець зі спілки „Громадські ініціативи України“.

2 квітня 2019 року

Грип птиці - гостра контагіозна вірусна хвороба птахів, викликана  будь яким  вірусом  грипу A. Грип птиці характеризується загальним пригніченням,  набряками,  ураженням  респіраторних   органів   та шлунково-кишкового   тракту  та перебігає  у  виді  епізоотій  та ензоотій. В Україні в 2016 році випадки пташиного грипу були зареєстровані в Херсонській області:

1 квітня 2019 року

01 квітня відбулося перше засідання конкурсних комісій з відбору кандидатур на заміщення посади керівників Пирятинської школи мистецтв та Пирятинського краєзнавчого музею. За результатами розгляду поданих документів, членами конкурсної комісії одноголосно було вирішено допустити до участі у другому засіданні конкурсної комісії Купріян Наталію Геннадіївну, як кандидата на посаду керівника Пирятинського краєзнавчого музею та Луценка Володимира Миколайовича, як кандидата на посаду керівника Пирятинської школи мистецтв.

1 квітня 2019 року

29 березня на базі Опорного закладу Пирятинської зш І-ІІІ ст. № 6 відбулися ,,Педагогічні посиденьки“ для вчителів перших та четвертих класів, які працюють та будуть працювати в рамках НУШ.

 

1 квітня 2019 року

На виконання протокольного рішення № 2 від 13 березня 2019 року засідання обласної комісії з питань розгляду та перевірки розрахункових матеріалів, які подаються підприємствами обласної власності для встановлення тарифів на комунальні послуги, ОКВПТГ „Лубнитеплоенерго“ повідомляє про намір провести обговорення тарифів на теплову енергію, з роз’ясненням щодо їх формування.

 

1 квітня 2019 року

Програмою підтримки індивідуального житлового будівництва на селі ,,Власний дім“ у Полтавській області передбачено надання кредитів під 3% річних (багатодітні родини у яких є 3 і більше дітей звільняються від сплати відсотків) на такі цілі: спорудження житлових будинків з надвірними підсобними приміщеннями в сумі 300 тис.грн., добудову незавершених житлових будинків, реконструкцію житла в сумі 150,0 тис.грн., придбання незавершеного будівництва та готового житла в сумі 200 тис.грн., спорудження інженерних мереж та підключення їх до існуючих комунікацій у сумі 50,0 тис.грн.

1 квітня 2019 року

30 березня 2019 року на спортивному майданчику школи №4  відбувся VІІІ тур другого кола Чемпіонату Пирятинського району з міні-футболу.

 

1 квітня 2019 року

30 березня у місті Миргороді відбувся Фінал Чемпіонату Територіальної організації ГО „ВФСТ „Колос“ з міні-футболу серед чоловіків, в якому команда Пирятинської ОТГ здобула звання Чемпіона Полтавської області з міні-футболу серед чоловіків

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua