Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
3 квітня 2019 року 11:17

Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ

02 квітня в Центрі громадського діалогу відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ. У засіданні взяли участь голови інших постійних комісій, депутати та спеціалісти міської ради, члени виконавчого комітету. Депутати розглянули 6 питань.

Емоційно обговорювалися звернення депутата Василя Войпанюка. На думку автора звернень, міською радою не виконані рекомендації постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи від 07.11.2018 року щодо оприлюднення заробітної плати працівників міської ради в газеті „Пирятинські вісті“; порушено Закони України „Про доступ до публічної інформації“ та „Про статус депутатів місцевих рад“ під час пленарних засідань 49  та 50 сесії міської ради.

Керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур повідомила, що повна інформація по кожному працівнику міської ради про заробітну плату та премії за 9 місяців 2018 року була оприлюднена в газеті „Пирятинська правда“ від 22.11.2018 року. Міський голова Олексій Рябоконь наголосив, що рекомендацію комісії виконано по суті: громада дізналася про заробітні плати працівників міської ради від міського голови до водіїв та прибиральниць. І редакція газети „Пирятинська правда“ розмістила цю інформацію безкоштовно. Відтак звинувачення у невиконанні рекомендацій комісії безпідставні.

Крім того, Лариса Кочур проінформувала присутніх про порядок формування  складу виконавчого комітету міської ради. Наголосила, що кількісний і персональний склад виконавчого комітету сформовано відповідно до Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні“ та Регламенту Пирятинської міської ради сьомого скликання.

Секретар міської ради Тетяна Чайка надала роз’яснення щодо формування порядку денного пленарних засідань сесії, а начальник юридичного відділу виконавчого комітету міської ради Руслан Соловйов розтлумачив норми Законів України „Про доступ до публічної інформації“ та „Про місцеве самоврядування в Україні“ в частині оприлюднення проектів нормативно-правових актів. У підсумку обговорення комісія дійшла висновку, що у діях міського голови та секретаря міської ради порушень не було.

Далі депутати ознайомилися з проектом Положення про помічника-консультанта депутата Пирятинської міської ради. Обговорили основні розділи Положення, внесли пропозиції та доповнення, рекомендували сесії затвердити цей документ.

Наостанок депутати рекомендували винести на розгляд та затвердження сесії електронну петицію від 08.02.2019 року „Безпечна Пирятинська ОТГ“, Програму з проведення архітектурного конкурсу щодо облаштування громадського простору вшанування захисників територіальної цілісності України в місті Пирятин і рішення виконавчого комітету та розпорядження міського голови, прийнятих у міжсесійний період.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua