Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 квітня 2019 року 20:47

Полігон – проблематика та шляхи вирішення

Сьогодні на міському полігоні ТПВ відбулося спільне виїзне засідання комісії у складі: міського голови Олексія Рябоконя, начальника управління капітального будівництва Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Наталії Яковченко, представників підрядної організації, депутатів та спеціалістів міської ради.

Зустріч ініціювала міська рада, у зв’язку з виявленими недоліками після часткового проведення робіт з реконструкції існуючого невпорядкованого сміттєзвалища під полігон твердих побутових відходів та з метою обговорення термінів виконання робіт для завершення будівництва полігону.  

Замовником та розпорядником коштів будівництва є Департамент будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації. Цей проект реалізується Департаментом на умовах співфінансування із міською радою. Олексій Рябоконь зазначив, що дольова участь міської ради, а це 7,0 млн. грн,. вичерпана, проте будівництво полігону ТПВ не завершене. Начальник управління капітального будівництва Наталія Яковченко зазначила, що об’єкт може бути введений в експлуатацію лише після виконання всіх заходів, передбачених проектом. Будівельні роботи не можуть бути продовжені, у зв’язку з відсутністю фінансування, а Департамент не має інформації чи будуть виділені кошти з обласного бюджету в сумі 1,4 млн. грн.  найближчим часом на зазначені цілі.

На сьогодні на недобудованому полігоні  одна з двох карт, засланих геомембранною плівкою та які мають вбудовану дренажну систему знаходиться в підтопленому стані, глина, якою були всипані укоси котловану змістилася та знаходиться на дні. Огородження карт полігону змістило свої геометричні параметри, що призвело до провисання огорожі. На всі ці недоліки було вказано підрядній організації. Крім того, міський голова вказав на неякісно виконані роботи щодо облаштування під’їзної дороги, по якій сміттєвози на початку весни не змогли проїхати до місця захоронення відходів.

У ході дискусії представники підрядної організації погодилися  повернутися  на полігон та провести після травневих свят роботи  щодо  усунення  виявлених недоліків.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua