Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 квітня 2019 року 10:36

Із засідання бюджетної комісії

22 квітня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. На початку засідання порядок денний був доповнений додатковим питанням щодо виконання Плану місцевого економічного розвитку Пирятинської міської ОТГ на 2019-2020 роки. Всього депутати розглянули 8 питань.

Члени комісії обговорили проекти рішень про місцеві податки і збори на 2020 рік. Розміри відсоткових ставок в основному залишилися без змін. Пропонується зменшити  розмір ставки податків за землі житлової забудови та землі рекреаційного призначення, зокрема для індивідуального та колективного дачного будівництва; збільшити ставки податку за землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Далі депутати розглянули Методику визначення та розрахунок мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб на території Пирятинської міської ОТГ на 2020 рік. У підсумку обговорення комісія рекомендувала розглянуті проекти рішень направити на розгляд регуляторної  служби та оприлюднити на офіційному сайті Пирятинської міської ради для обговорення та надання пропозицій.

Наостанок депутати розглянули питання щодо виконання Плану місцевого економічного розвитку Пирятинської міської ОТГ на 2019-2020 роки. Начальник управління економіки виконкому міської ради Ірина Солдатова повідомила, що Планом передбачено розробку трьох інвестиційних проектів. Перший проект – це будівництво заводу з виробництва борошна, круп та олії. Загальна вартість цього проекту  становить 11 млн. грн. З них 10% - це кошти місцевих суб’єктів господарювання, решта  - кошти донорських організацій. Ірина Солдатова зазначила, що попередньо були проведені консультації з місцевими сільгосптоваровиробниками та вирішено створити спільне підприємство для реалізації інвестиційного проекту щодо будівництва заводу з виготовлення житнього борошна. Депутат Олег Куча висловив думку, що завод не зможе повноцінно функціонувати у зв’язку з відсутністю сировини.

Тому комісія рекомендувала управлінню економіки виконкому міської ради детально вивчити це питання та провести спільну нараду з депутатами та суб’єктами господарювання щодо визначення конкретного напрямку інвестиційного проекту.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua