Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
11 квітня 2019 року 14:07

Відбулося позачергове спільне засідання постійних комісій

10 квітня відбулося позачергове спільне засідання постійних комісій міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи; житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг.

Розпочали із розгляду питання про стан виконання робіт по будівництву полігону твердих побутових відходів. Нагадаємо, що замовником та розпорядником коштів будівництва виступає Департамент будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації. Даний проект реалізується Департаментом на умовах співфінансування із міською радою. Заступник міського голови Максим Варава проінформував депутатів, що 08 січня 2019 року міською радою направлено лист до облдержадміністрації щодо терміну завершення реконструкції існуючого невпорядкованого сміттєзвалища під полігон ТПВ на території Пирятинської міської ОТГ.  У відповіді Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації зазначено, що на сьогодні завершено дві карти полігона, їх огородження, дренажну систему, розчищено від сміття господарську зону, влаштовано навіс для вторсировини, майданчик для миття контейнерів, пожрезервуар та під’їздну дорогу до нього, розчищено від сміття під’їздну дорогу до полігону та встановлено бар’єрне огородження, дорожні знаки, шлагбаум. Крім того, зазначено, що фінансування в поточному році відсутнє, термін завершення будівельних робіт орієнтовно складе два місяці після виділення коштів. Також Максим Варава повідомив, що 04 квітня спільно з директором КП „Каштан“ Віталієм Скочком оглянули недобудований полігон та виявили ряд недоліків, які з’явилися після танення снігу, а саме: одна з двох карт полігону засланих геомембранною плівкою знаходиться  в підтопленому стані, глина, якою були всипані укоси котловану змістилася та знаходиться на дні цього котловану. Огородження карт полігону змістило свої геометричні параметри, що призвело до провисання огорожі. Після виявлення недоліків, міською радою направлено лист до Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства та Полтавської облдержадміністрації щодо надання копії договору та актів виконаних робіт по зазначеному об’єкту. Окрім цього, міською радою запропоновано з даного питання провести спільну комісію за участю фахівців облдержадміністрації, міської ради, профільних депутатських комісій міської ради, замовника, підрядника, технічного та авторського нагляду. Цю зустріч планується провести на наступному тижні.

Голова постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи Василь Войпанюк повідомив, що із власних джерел йому стало відомо, що Прокуратурою Полтавської області відкрито кримінальну справу щодо будівництва полігону твердих побутових відходів. У зв’язку з цим депутати вирішили підготувати депутатський запит та направити до органу прокуратури з проханням проінформувати депутатський корпус про хід розслідування справи.

Депутати доручили юридичному відділу підготувати лист до Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації щодо ефективності використання земельної ділянки для будівництва полігону твердих побутових відходів по договору суперфіцію.

Наостанок члени комісії заслухали звіт про фінансово-господарський стан КП „Каштан“ за підсумками діяльності у 2018 році. Фахівці комунального підприємства проінформували про виконання заходів програм, детально зупинилися на доходах та витратах підприємства. Проте у депутатів залишилися питання до звіту. Комісія рекомендувала запросити контрольно-ревізійну службу для проведення перевірки фінансової діяльності комунального підприємства.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua