Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
5 квітня 2019 року 10:25

На сесії міської ради

04 квітня відбулося пленарне засідання п’ятдесят першої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання.

На початку засідання депутат міської ради Василь Войпанюк ознайомив присутніх із відповіддю Полтавської облдержадміністрації на депутатський запит щодо будівництва полігону твердих побутових відходів на території Пирятинської ОТГ.

Міський голова Олексій Рябоконь проінформував присутніх про роботу виконавчих органів міської ради у міжсесійний період. А військовий комісар районного військового комісаріату Олександр Грицун вручив відзнаку Президента України за  участь в антитерористичній операції  солдату Олександру Ляшенку.

Далі перейшли до розгляду питань порядку денного. Заслухали та затвердили звіти про фінансово-господарську діяльність за 2018 рік комунальних підприємств „Готель „Пирятин“, „Пирятинський міський водоканал“ та Пирятинські госпрозрахункові очисні споруди. Звіт КП „Каштан“ депутати не підтримали та вирішили детально розглянути на спільному засіданні постійних комісій.

Сесія внесла зміни та доповнення до Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської ОТГ та до низки програм: соціального захисту населення, „Творимо себе-творимо країну“, підтримки інформаційних технологій міської ради, покращення благоустрою Пирятинської ОТГ, розвитку фізичної культури і спорту. Затвердила ряд нових програм.

Крім того, внесено зміни до бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік, якими, зокрема, розподілено залишки бюджетних коштів загального та спеціального фондів на суму 6618,7 тис.грн. Виділено кошти: на проведення ремонту покрівлі Пирятинської зш І-ІІІ ст. № 4, ремонт фасаду Олександрівського клубу, на фінансування 20 програм, зокрема, на реалізацію проектів Громадського бюджету, які отримали перемогу в минулому році, а також на придбання житла для двох лікарів та закупівлю туберкуліну для туберкулінодіагностики дітей тощо.

Затверджено Положення про конкурсний відбір кандидатур на посади керівників підприємств, що належать до комунальної власності та про помічника-консультанта депутата міської ради, рішення виконкому та розпорядження міського голови, прийнятих у міжсесійний період. Підтримано електронну петицію „Безпечна Пирятинська ОТГ“ за якою планується встановлення відеокамер у громадських місцях, поблизу дитячих садочків та шкіл.

Прийнято рішення із земельних питань, зокрема, затвердження громадянам технічних документацій із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), та проектів землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки, надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок тощо. Встановлено розмір орендної плати на 2019 рік за користування земельними ділянками, які надані громадянам міста для ведення індивідуального городництва, в сумі 7,00 грн за сотку.

Чотирьом учасникам бойових дій надано дозвіл на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства із земель комунальної власності.

У „Різному“ заступник міського голови Ігор Шикеринець проінформував депутатів, що 04 квітня відбулося засідання узгоджувальної робочої групи для опрацювання взаємоприйнятних рішень та визначення умов прийому-передачі районного Будинку культури. На засіданні ознайомилися із результатами обстеження технічного стану будівлі РБК, обговорили умови передачі майна районного Будинку культури, районних бібліотек для дорослих та дітей.

Начальник відділу муніципальних ініціатив та інвестицій управління економіки виконкому міської ради Євгеній Крагель повідомив присутніх, що уряд затвердив Порядок та умови надання субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення природоохоронних заходів на об’єктах комунальної власності. Відповідно до цього Порядку можна реалізувати три проекти „Будівництво каналізаційного колектора в м.Пирятин Полтавської області“, „Реконструкція мережі водовідведення в м.Пирятин Полтавської області“ та „Реконструкція каналізаційного колектора від КНС № 1 (вул.Січових Стрільців,21В) до КНС № 2 (вул.Саксаганського,23) в м.Пирятин Полтавської області“. Умовами надання субвенції є співфінансування з місцевого бюджету не менше 10% загальної кошторисної вартості природоохоронного заходу та наявність Програми з охорони навколишнього природного середовища. Заявки подаються до 01 травня. Депутати підтримали подання заявки міською радою та розробку зазначеної Програми, вирішили затвердити її на позачерговій сесії в квітні місяці.

На сесії були присутні 19 депутатів. Вів засідання міський голова Олексій Рябоконь.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua