Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
19 квітня 2019 року 16:44

Ділимося досвідом в контексті децентралізації з колегами

 

18 квітня Пирятинську міську ОТГ відвідала делегація представників органів місцевого самоврядування Полтавщини: голови районних рад, об’єднаних громад, керівники ЦНАПів та освіти. Очолював делегацію виконавчий директор Асоціації „Полтавська обласна асоціація органів місцевого самоврядування“ Володимир Микійчук та радник з муніципальних послуг Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування Геннадій Фасій. Зустріч відбулася у конференц-залі Пирятинського ліцею.

Міський голова Олексій Рябоконь у вітальному слові презентував Пирятинську об’єднану територіальну громаду в контексті децентралізації: кроки її становлення і перспективи розвитку,    ознайомив присутніх з досвідом виконкому міської ради щодо участі в міжнародних проектах та програмах. Колег насамперед цікавив наш досвід у наданні адміністративних послуг, діяльності галузі освіти, реалізації проектів міжмуніципального співробітництва. Олексій Петрович зазначив, що наша громада – один із лідерів у цьому напрямку, та реалізує вже три проекти міжмуніципального співробітництва по ТПВ, якісному водопостачанню та адміністративних послуг.  

Керуючий справами виконкому Лариса Кочур  розповіла про особливості формування організаційної структури виконавчого комітету міської ради в умовах реформування та роботу з персоналом. Окремо  зупинилася на процесі  створення й роботи  ЦНАПу,   впровадженні е-врядування.

Далі заступник міського голови Максим Варава презентував  реалізовані проекти міжмуніципального співробітництва по ТПВ та якісному водопостачанню в сільських населених пунктах нашого району.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Тамара Коваленко та директор Дитячої юнацько-спортивної школи Олександр Горбачов поділилися здобутками та успіхами освітніх закладів та їх вихованців з часу підпорядкування їх міській раді. Ознайомчу екскурсію Пирятинським ліцеєм провела директор школи Лариса Пономаренко: учасники  відвідали басейн, інклюзивно-ресурсний центр,  спортивну секцію ДЮСШ з сумо.

 Далі гості побували в  комунальному підприємстві ,,Каштан“. Директор  підприємства Віталій Скочко продемонстрував наявну техніку, розповів про організаційно-господарську діяльність, дав відповіді на запитання відвідувачів. Потім делегація відвідала Центр надання адміністративних послуг. Лариса Кочур грунтовно розповіла про особливості роботи Центру, адміністраторів. Ознайомила з новою послугою видачі ID-карток та закордонних паспортів.

Маршрут делегації продовжився до Опорного закладу – Пирятинської  школи № 6, де чекав на гостей директор Микола Василенко. Він показав відремонтовані з дизайнерським підходом класні кімнати та приміщення актової зали, бібліотечний простір файн-бук. Особливе захоплення гостей викликало шкільне радіо „Голос школи“.

Традиційною родзинкою зустрічі стало відвідання Пирятинського сироробного заводу.  Делегацію гостинно зустрів його керівник Володимир Бартошак та запропонував продегустувати сири. Потім була екскурсія підприємством; учасники делегації були вражені рівнем виробництва, новітнім обладнанням та підходом до роботи наших сироварів.

В підсумку колеги дякували та висловили своє позитивне враження від масштабів впровадження кращих практик місцевого самоврядування на рівні однієї громади – Пирятинської міської ОТГ.

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua