Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
29 квітня 2016 року

Шановні пирятинці та гості нашого міста!

Прийміть щиросердечні вітання із світлим Воскресінням Христовим!

У ці святкові дні наші душі наповнюються світлою радістю, а серця – любов’ю до всього сущого. Великдень приносить в наші сім’ї злагоду і благодать, закликає творити добрі діла, турбуватися про рідних і близьких, бути милосердними.

 

29 квітня 2016 року

Великдень – це день, коли люди святкують воскресіння Ісуса Христа. На це свято печуть паски, фарбують та розписують яйця, а всі члени родини збираються разом та вітають один одного. Так і в наших садках об’єднались та веселились великі і дружні родини.

29 квітня у Пирятинському ДНЗ „Пролісок“ відбулася розвага „Великоднє свято“, яку підготували музичний керівник Гризодуб Оксана та вихователі старших груп – Охріменко Наталія та Батрак Олена. 

Щирі слова вітань з прекрасним святом Великодня пролунали цього дня і в стінах ДНЗ „Берізка“. Чарівна Весна, завітавши в кожну групу, розповіла дітям цікаві факти про це свято, пригостила малечу крашанками та смачною паскою.

29 квітня 2016 року

З важливими та цікавими професіями продовжують знайомитися вихованці дитячого садка „Пролісок“. Днями діти старшої групи мали зустріч із працівниками Пирятинського відділу поліції, метою якої було розширити і уточнити знання дітей про професію поліцейського, специфіку роботи дорожньо-патрульної служби та ознайомити з основними Правилами дорожнього руху.

З дошкільнятами зустрілися старший інспектор Пирятинського ВП ГУМП Полтавської області Геннадій Крамаренко та інспектор Микола Худоркомов. Дітвора з уважно слухала цікаві розповіді та задавала багато запитань. 

29 квітня 2016 року

Навесні всі православні відзначають світле свято Великодня. Великдень святкується й у дитячих садках Пирятинської громади.

"Ой, вербо, вербиченько!" - саме під такою назвою діти середніх та старшої груп ДНЗ "Берізка" поглибили свої знання про народні традиції українців, співали веснянки, декламували вірші та водили хороводи. За народним звичаєм, б ’ючи один одного вербовою гілочкою, бажали міцного здоров’я. 

А різнобарвні яєчка та писанки вчилися робити вихованці ДНЗ „Сонечко“. 

29 квітня 2016 року

28 квітня відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради, головував на якому заступник міського голови Ігор Шикеринець. Члени виконавчого комітету розглянули питання про стан виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 23.03.2016 № 68 „Про проведення щорічної акції „За чисте довкілля“ на території населених пунктів Пирятинської міської ради“. Заступник міського голови Максим Варава проінформував про підсумки проведення соціально-екологічної акції з прибирання та благоустрою на території об’єднаної громади „Зробимо Україну чистою разом!“ та „Дерева миру“.

У зв’язку з набуттям повноважень щодо реєстрації місця проживання фізичних осіб, державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та надання відомостей з Державного земельного кадастру,  з метою забезпечення  надання адміністративних послуг виконком міської ради, керуюча справами виконкому міської ради Лариса Кочур доповіла про необхідність внесення змін до рішення виконкому міської ради від 10.03.2016 № 59. 

29 квітня 2016 року

27 квітня в приміщенні районного Будинку культури Пирятинський ліцей відзначав своє традиційне свято – „День ліцею“. Привітання приймали учні – переможці та призери різноманітних конкурсів, олімпіад, змагань. Також були відзначені вчителі за активну і плідну роботу з обдарованими дітьми, професійну підготовку переможців Міжнародних, Всеукраїнських, обласних, районних конкурсів, олімпіад, змагань та піднесення престижу Пирятинського ліцею. Всього Сертифікатами рекордів ліцею було нагороджено 30 вчителів та 56 учнів. Педагогічний колектив дякував батькам ліцеїстів за гідне виховання дітей, а спонсорам закладу – за їх небайдужість до життя ліцейної громади. 

29 квітня 2016 року

Напередодні Великодніх свят у Пирятинському краєзнавчому музеї для учнів Пирятинських загальноосвітніх шкіл № 4 та № 6 відбулися майстер-класи з писанкарства.  Діти з захопленням переймали досвід з розпису яєць у майстринь: Інни Ярунець (керівника гуртків ЦДЮТ), Наталії Рогової (вчителя хімії та біології Сасинівської загальноосвітньої школи) та Муровської Аліни  (учениці 8 класу Сасинівської загальноосвітньої школи).

29 квітня 2016 року

Одне з головних завдань дошкільного закладу — така організація навчально-виховного процесу, за якої не лише зберігатиметь­ся високий рівень розумової працездатності вихо­ванців, а й зміцнюватиметься їхнє здоров’я. Тому зусилля працівників ДНЗ спрямовані на збереження та укріплення здоров'я малят, а також виховання  ціннісного ставлення до нього. Якщо і неможливо виростити дитину, щоб вона не хворіла, то у будь - якому випадку, підтримувати рівень її здоров’я можливо. Одним із засобів вирішення таких завдань стають здоров'язбережувальні технології, без яких неможливий успішний та продуктивний процес сучасного ДНЗ. 

27 квітня 2016 року

15 травня 2016 року відбудуться перші вибори старост сіл  Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Обиратимуться старости села  Калинів Міст (с. Калинів Міст, с. Верхоярівка та с. Замостище) та с. Олександрівка (с. Олександрівка, с. Рівне та с. Могилевщина).

20 квітня Пирятинською міською територіальною виборчою комісією закінчено реєстрацію кандидатів на посади старост. Станом на 27 квітня 2016 року зареєстровано п’ять кандидатів на посаду старости, з них два кандидати на посаду старости  с. Олександрівка та три кандидати на посаду старости с. Калинів Міст. 

27 квітня 2016 року

26 квітня працівниками Олександрівського сільського клубу та сільської бібліотеки в школі був проведений тематичний вечір „Дзвони Чорнобиля“.

На заході були представлені виставка книг, стенд „Вічний біль України“, квіткова композиція „Чорнобильська весна“, організований перегляд з обговоренням презентації „Чорнобиль“. Вечір був насичений читанням віршів та розповідями. З тугою до сліз у виконанні Ніни Черненко прозвучала пісня „На Чорнобиль журавлі летіли“. А погеєм заходу були спогади односельця Сироти Анатолія Михайловича, ліквідатора на ЧАЕС, який побажав дітям, щоб „ніколи такі жахіття не траплялися“. Слухачі були дуже вдячні за розповідь, привітали його квітами та пам’ятним подарунком.

Запалені свічки пам’яті передавалися одне одному, поважно і схвильовано трималися у маленьких та дорослих долонях, тихо закликаючи: пам’ятати, щоб не повторилося.

26 квітня 2016 року

26 квітня у районному Будинку культури відбувся захід „Чорнобиль – скорбота пам’яті людської“. Участь у ньому взяли голова райдержадміністрації Олег Куча, голова районної ради Сергій Пазюк, виконуючий обов’язки міського голови Ігор Шикеринець та голова районної громадської організації „Союз Чорнобиль України“ Валерій Ухань.

У фойє розгорнулися виставки Пирятинського краєзнавчого музею та центральної районної бібліотеки, які нагадували всім про наслідки аварії, титанічну роботу, яку зроблено чорнобильцями під час ліквідації наслідків катастрофи. Керівники району та міста дякували чорнобильцям за подвиг, бажали здоров’я, витримки і глибокого оптимізму. 

26 квітня 2016 року

30 років тому сталася страшна техногенна катастрофа, спричинена вибухом на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, яка за лічені хвилини радикально змінила перебіг людського буття, важким тягарем лягла на плечі українського народу. Але смертельні промені радіації виявилися безсилими перед мужністю, самовідданістю і патріотизмом тих, хто зійшовся в нерівному бою з ядерною стихією.

26 квітня 2016 року

25 квітня 2016 року відбулося засідання комісії з питань укомплектування комунальних дошкільних навчальних закладів, розміщених на території Пирятинської міської ради. 

Члени комісії розглянули 31 заяву від батьків, які мають наміри влаштувати дитину в дошкільні навчальні заклади міста у 2016-2018 роках. Провівши детальний аналіз наповнюваності груп в садках та черги на отримання місця в дошкільному навчальному закладі, комісія прийняла рішення про направлення 7 дітей в дитсадки, розміщені на території міста.

26 квітня 2016 року

Пирятинська міська рада запрошує всіх небайдужих громадян нашого міста долучитися до благородної справи – до проведення Дня донора.

Прийдіть 27 квітня 2016 року з 9.00 до 12.00 у відділення переливання крові Пирятинської ЦРЛ та здайте  кров.  З собою мати паспорт.

26 квітня 2016 року

Вже багато років дошкільний навчальний заклад „Пролісок“ тісно співпрацює з Центром дитячої та юнацької творчості. Цього разу, вихованці театральної студії запросили малят дитсадка переглянути казку „Муха-Цокотуха“. Яскраві костюми, цікава постановка і спілкування з улюбленими казковими героями залишили у малят теплі враження і створили у них гарний настрій.

26 квітня 2016 року

У ДНЗ „Пролісок“ продовжується співпраця з батьками за тематикою „Зустріч з представниками різних професій“. Вихованці старшої групи мали змогу ознайомитися з професією пожежника. Тато вихованки дитсадка Максим Вєтров Максим підготував та провів, разом із колегами по роботі, цікаву зустріч, метою якої було розширити і уточнити знання дітей про роботу Пирятинської пожежно-рятувальної частини Державної служби України з надзвичайних ситуацій та її працівників.

26 квітня 2016 року

26 квітня в Пирятинській школі естетичного виховання проведено тематичну бесіду, яка приурочена 30-ій річниці трагедії на Чорнобильській АЕС. В заході прийняли участь учні старших класів школи. Були виконані ліричні твори, переглянуто фільм „Горе Чорнобиля“.

         Захід провела викладач теоретичних дисциплін Олена Гуленова.

26 квітня 2016 року

В Пирятинському краєзнавчому музеї 20 квітня – напередодні роковин трагедії – відбулась зустріч старшокласників Пирятинської ЗОШ № 4 з учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС: Анатолієм Бондаренком та Валерієм Уханем.

Три десятиліття минуло з того часу, та в їхній пам’яті не стерлися картини побаченого і пережитого в 30-кілометровій зоні відчуження. Гості охоче поділилися з учнями та присутніми своїми спогадами. 

25 квітня 2016 року

Відповідно до рішення виконавчого комітету Пирятинської міської ради „Про встановлення тимчасового режиму роботи закладів ресторанного господарства, об’єктів та відділів торгівлі на території Пирятинської об’єднаної міської територіальної громади 30.04.2016-01.05.2016“ від 13 квітня 2016 року  № 87, 30 квітня 2016 року, під час  проведення Великодніх свят, всі заклади ресторанного господарства, об’єкти та відділи торгівлі, в яких здійснюється реалізація алкогольних  напоїв, будуть  працювати до 22 години. А 01 травня 2016 об’єкти торгівлі функціонуватимуть відповідно до раніше встановленого режиму роботи.

25 квітня 2016 року

22 квітня Пирятинський ліцей гостинно приймав учасників обласної науково-практичної конференції „Національно-патріотичне виховання: взаємодія теорії і практики“. У роботі конференції взяли участь керівники, науковці, педагогічні працівники Пирятинського, Гребінківського та Чорнухинського районів нашої області.

З вітальним словом до учасників звернулися голова Пирятинської районної ради Пазюк С.Г., заступник голови РДА Яременко О.О., заступник міського голови Шикеринець І.С. підкреслив, що українці мають міцне національне коріння, яке треба розвивати. Освіта, держава і громади повинні дбати про виховання громадянина, відповідального за долю своєї спільноти – рідної держави.

25 квітня 2016 року

З нагоди Дня пам’яток історії і культури та Міжнародного дня пам’яток і визначних місць, в Полтавському краєзнавчому  музеї імені Василя Кричевського відбулася презентація тому „Зводу пам’яток історії та культури України: Полтавська область Оржицький район“.

Полтавщина перша започаткувала серію матеріалівісторії та культури, що знаходяться на території Полтавської області.  У книгах - пам’ятки природи, археології, історії, архітектури та техніки, що розташовані на території окремо взятого району. Цього разу презентувалась одинадцята книга. Книги друкуються за рішенням  Вченої ради Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського.  

25 квітня 2016 року

21 квітня 2016 року в гості до дітей Калиновомостівського ДНЗ „Калинка“ завітала сільський бібліотекар Антоніна Букша. Була проведена пізнавальна година „Книга – диво з див“. Діти познайомились з різноманітними видами книжок – від полотняних книжечок для найменших читачів до сучасних електронних книг. Вони з задоволенням знайомилися з правилами користування книгами, вивчали прислів’я, загадки, вірші про книгу, розмірковували, як порушуються права героїв у казках „Лисиця і Журавель“, „Івасик-телесик“, „Дюймовочка“ та ін.

24 квітня 2016 року

У час, коли в місті відбувалося масове прибирання, мешканці житлового масиву вул. Аврущенка, очолювала яких квартальна Романченко Тетяна, також не стояли осторонь. В старому яблуневому саду вже вкотре кипіла робота над облаштуванням дитячого майданчика. Попередньо жителями була облагороджена ділянка: старі дерева та сухостій змінили молоді саджанці, по периметру звели паркан та встановили лави. Стосовно наповнення  майданчика, то свою допомогу надали міська рада і депутат міської ради, надавши ігровий комплекс, карусель, балансир, двомісну гойдалку та придбавши саджанці. Проте на цьому мешканці не збираються зупинятися і планують ще встановити альтанку та тенісний стіл.

23 квітня 2016 року

23 квітня Пирятинська громада долучилася до соціально-екологічної акції з прибирання та благоустрою засмічених зелених зон, а також місць громадського відпочинку  - „Зробимо Україну чистою разом!“ В цей день було проведено наймасштабніше прибирання міста та сіл Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Так,  на  території  Пирятинської  міської   ради,   і зокрема    в місті та с. Олександрівка, Калинів Міст, Верхоярівка, впорядкували близько 20 місць. До двох із них – березовий сквер на АС-1 та вул. Цибаня -  була залучена найбільша кількість учасників. 

 

22 квітня 2016 року

23 квітня ми відзначаємо Всеукраїнський день психолога.

Один мудрець сказав, що душа людини подібна до коштовного каменя. Без належного ограновування і оправи вона не може сяяти всіма гранями. Продовжуючи його думку, розумно порівняти психолога з умілим ювеліром, який розуміючи цінність каменю, вміє створити з нього справжній скарб, відтінити його фарби.

У День психолога хочемо побажати вам гарного настрою та посмішок на кожен день, а також нових досягнень у вашій ювелірній роботі, завдяки якій душі людей грають світлом, зовсім як діаманти!

22 квітня 2016 року

Пальчикові ігри відомі чи не з давніх часів. Цілком можливо вони були придумані ще в той час, коли ще не було іграшок і єдиним доступним обєктом для ігор були тільки руки. Мабуть, Сам Господь вклав іх в розум нашим предкам, тому що цей вид ігор - унікальний спосіб розвитку дитини.

 Саме в цьому мали можливість переконатися молоді матусі на черговій зустрічі у „Топотушках“ на базі ДНЗ „Ромашка“. Зустріч провела Коробка С.В. та її помічниця Ілона Манія. 

22 квітня 2016 року

Весна в дошкільному закладі це пора підготовки до літнього оздоровчого періоду.

З метою залучення батьків до облаштування ігрових майданчиків, вихователь дошкільного навчального закладу „Сонечко“ Юлія Захожа запросила батьків вихованців на батьківські збори.  Порадившись, батьки вирішили змайструвати власноруч незвичайне ігрове обладнання аби діткам було весело і цікаво бути в дитсадку. 

22 квітня 2016 року

У дошкільному віці у дітей бурхливо розвивається уява, що яскраво виявляє себе у грі і при сприйнятті художніх творів. Особливо дітям дошкільного віку подобаються казки. Мова казки проста та доступна. А казкові образи близькі за своїм характером образам уяви дітей. Крім того, жодна дитина не любить настанов, а казка не вчить безпосередньо. Вона дозволяє собі натякнути на те, як краще вчинити в тій чи іншій ситуації.

На закріплення знань про казки, а також на розвиток допитливості та інтересу у дітей до читання казок, педагоги дошкільного навчального закладу „Сонечко“ провели для малюків літературну розвагу.

22 квітня 2016 року

В останній тиждень квітня проводиться Всесвітній тиждень імунізації. Його метою є поширення інформації про те, що завдяки вакцинації врятовано мільйони життів і це найбільш безпечний та ефективний метод боротьби з інфекційними захворюваннями.

Згідно з останньою інформацією, викладеною на сайті МОЗ, в Україну надійшла перша партія імунобіологічних препаратів. Вакцина КПК (проти кору, паротиту та краснухи) у кількості 277000 доз була закуплена ООН (ЮНІСЕФ) за прозорим механізмом міжнародних закупівель запровадженим МОЗ України. Наступна партія вакцин надійде до кінця 2016 року, вже укладені договори та розроблений графік надходжень вакцин проти дифтерії, кашлюку, правцю, туберкульозу, гепатиту В. 

22 квітня 2016 року

22 квітня - міжнародний День Землі. Матінка – Земля. Цей вираз ми не рідко чуємо в нашому повсякденному житті і використовуємо його в нашому спілкуванні. Що воно означає і що ми в нього вкладаємо, – буквально зображено в самому формулюванні і формі подібної фрази. Земля – наша годувальниця, наш спільний дім, в якому створені Богом для нас абсолютно унікальні умови, що дозволяють нам не тільки виживати, але й насолоджуватися життям у всій її красі і різноманітності.

У День Матері – Землі ми закликаємо всіх підтримати загальнолюдські позитивні зусилля, які спрямовані на вирішення назрілих екологічних проблем.

 

22 квітня 2016 року

Відділом з земельних та екологічних питань виконкому міської ради продовжується робота по виділенню земельних ділянок під городництво жителям міста Пирятина.

Земельні ділянки вже отримали понад 200 осіб. Спеціалістами міської ради щорічний наділ городів було проведено в районі автостанції № 1, лісництва, а також в с. Верхоярівка.

Орендна плата в порівнянні з минулим роком не змінювалась і становить 7 грн. за сотку.

 

21 квітня 2016 року

21 квітня вихованці старшої групи ДНЗ „Берізка“ зустрілися з Пономаренко О.К. - провідним спеціалістом з питань екологічної освіти Національного природного парку „Пирятинський“. Тема заходу „Червона книга України“. Діти дізнались, з якою метою видається ця книга, почули цікаві відомості про тварин та рослини.

Окрім цього, Пономаренко О.К. ознайомила дітей з Червоною книгою Пирятинщини, до якої занесено 38 видів тварин і рослин. 

21 квітня 2016 року

Всі ми прагнемо забезпечити своїм дітям щасливе дитинство. Щасливе – означає безтурботне, цікаве, радісне, але найголовніше – безпечне. А найважливішою умовою безпеки маляти є прищеплення йому з самого раннього віку необхідних знань про безпечну поведінку.

З 11 по 15 квітня в ДНЗ „Сонечко“ проведено „Тиждень безпеки“. Педагоги дошкільного закладу провели низку занять, рухливих та дидактичних ігор, бесід, круглих столів, розваг. Переглянули малюки лялькову виставу „Захисти себе сам“. 

21 квітня 2016 року

Учні Пирятинської загальноосвітньої школи І – ІІ ступенів № 1 Пирятинської міської ради Полтавської області та Пирятинського ліцею Пирятинської міської ради Полтавської області долучилися до участі у VI Всеукраїнському конкурсі „Моральний вчинок“.

Даний конкурс проводиться Українським фондом культури, Київським інститутом музики ім. Р.М.Глієра та Всеукраїнською громадською організацією „Асоціація українських правників“ за інформаційною підтримкою Міністерства освіти і науки України, Київського університету імені Бориса Грінченка, Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова, благодійною підтримкою Міжнародної громадської організації „Асоціація милосердя „Еммануїл““ та Громадської організації „Громадянський форум суспільної етики“.

21 квітня 2016 року

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оприлюднило проект наказу "Про затвердження Порядку проведення конкурсу з надання послуги з управління багатоквартирним будинком". Так як відповідно до Закону України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" в разі невизначеності співвласників будинку щодо форми управління майном до 1 липня 2016 року, виконавчі органи місцевої влади мають на конкурсній основі обрати управителя для такого будинку.

21 квітня 2016 року

23 квітня 2016 року запрошуємо приєднатись до проекту!  В цей день відбудеться наймасштабніша щорічна всеукраїнська соціально-екологічна акція з прибирання та благоустрою засмічених зелених зон, а також місць громадського відпочинку. - "Зробимо Україну чистою разом!".

Стратегічною метою якої є формування у населення культури дбайливого ставлення до довкілля, правильного поводження з відходами, об’єднання громади, влади, бізнесу та ЗМІ для розбору стихійних сміттєзвалищ, а також переведення України до 2020 року на роздільний збір і переробку відходів.

 

20 квітня 2016 року

„Здоров’я дітей - основне джерело щастя, радості батьків, педагогів і суспільства в цілому“, - під таким гаслом 20 квітня  в дошкільному навчальному закладі №6 „Ромашка“ проведено теоретично - практичну педагогічну годину на тему „Фізкультурно - оздоровча робота в закладі“.  

Педагоги поглибили та практично закріпили знання щодо засобів фізкультурно - оздоровчої роботи.

19 квітня 2016 року

19 квітня в дошкільному навчальному закладі „Берізка“ працювала агітаційна група під девізом „Всі професії хороші - вибирай на смак“. Вихованці старшої групи разом з вихователями Кондрашовою О.Г. та Солонською Ю.Г. спільно з музичним керівником Базьо О.В. в характерних образах у віршованій формі ознайомили дітей із різноманітністю професій та зазначили на перевагах і важливостях кожної з них. 

19 квітня 2016 року

Саме такою була тема дводенного семінару, який проходив 14-15 квітня у м. Івано-Франківськ в рамках шведсько-українського проекту „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“, що реалізується Академією Фольке Бернадотта та Асоціацією малих міст України. Для обміну кращими практиками в частині використання електронних сервісів, які сприяють прозорості, відкритості та ефективності органів місцевого самоврядування, прибули представники міст-учасників Проекту: Южне, Вознесенськ, Долина, Самбір, Миколаїв, Дніпропетровськ, Чугуїв, Харків, Вільнянськ, Мелітополь, із резервних міст - Миргород, Тернівка, Трускавець.  Від Пирятинської міської ради взяли участь керуюча справами виконкому міської ради Лариса Кочур та начальник відділу муніципальних послуг та правових питань виконкому міської ради Людмила Коваль.

Метою цього заходу було обговорення переваг системи електронного врядування, проблемних питань і можливих перспектив розвитку системи у муніципалітетах. 

19 квітня 2016 року

13 квітня в концертному залі Пирятинської школи естетичного виховання відбувся концерт викладачів Лохвицької дитячої музичної школи. Концерт тривав півтори години. Прозвучали твори українських та зарубіжних композиторів. Директор Лохвицької музичної школи Едуард Чавдар висловив побажання щодо виступу викладачів Пирятинської школи естетичного виховання в м.Лохвиця та в знак поваги подарував закладу настінний годинник.

Директор Пирятинської школи естетичного виховання Володимир Луценко привітав викладачів Лохвицької дитячої музичної школи з 60-річним ювілеєм закладу та подякував за чудовий виступ. Захід пройшов в дружній та творчій атмосфері.

18 квітня 2016 року

13 квітня учні Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 6 Безбородова Софія, (7Б клас) та Каліш Іванна (6А клас), які стали переможцями шкільного та районного етапів Всеукраїнського конкурсу „Книгоманія-2016“  взяли участь у ІІІ етапі конкурсу „Найкращий читач Полтавщини“. Обласний конкурс проходив  на базі Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного. Юні пирятинки  показали високі результати.

Мета конкурсу  - виявлення та підтримка талановитих дітей, сприяння їх творчих здібностей, забезпечення змістовного дозвілля учнівської молоді.

16 квітня 2016 року

15 квітня відбулося розширене засідання постійної комісії Пирятинської міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. Головував на засіданні міський голова Олексій Рябоконь. У роботі комісії взяли участь голови усіх інших постійних комісій міської ради, директори шкіл, керівники та спеціалісти відділу освіти, відділу бухгалтерського обліку та звітності, фінансового управління виконавчого комітету міської ради. Обговорювалося питання щодо налагодження системи харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

14 квітня 2016 року

11 квітня діти та працівники ДНЗ "Червона шапочка" долучилися до  Всесвітньої ініціативи "Дерева миру", яка передбачає згуртувати та заохотити людей для висаджування дерев. Вихованці із захопленням допомагали висаджувати саджанці яблунь та беріз. Вони відчували гордість за свій внесок покращення екологічного стану рідного краю. Такі акції є корисними та повчальними не лише для дітей, а й для дорослих.

14 квітня 2016 року

З 04 квітня 2016 року реєстрацію місця проживання здійснює виконавчий комітет Пирятинської міської ради.

Процедуру реєстрації здійснює відділ муніципальних послуг та правових питань.

Впродовж одного дня мешканці нашої громади можуть отримати такі послуги:

 

13 квітня 2016 року

Не чекаючи сторонньої допомоги, у Пирятинській зш № 1 вже 12 квітня працівники їдальні почали випікати власні булочки. Свіжа, смачна випічка дуже сподобалася учням школи. Першого дня було продано 65 булочок, а сьогодні – вже 80. Кухарі готові збільшити обсяги випічки, щоб задовольнити потреби школярів.

13 квітня 2016 року

12 квітня все людство відзначає Всесвітній день авіації та  космонавтики.  В цей день Пирятинська станція юних техніків традиційно проводить масові заходи приурочені  першому польоту  людини в космічний простір і тим самим підкреслює нестримну жагу людського роду до пізнання нових знань. Цей рік не став винятком. Цікава тематична та інформаційна виставка, конкурси, вікторина на космічну тематику були в програмі святкування. Апогеєм стали запуски  моделей ракет, радіокерованих літаків, квадрокоптерів. Всі моделі виготовлені вихованцями під час занять  авіамодельного  гуртка під керівництвом молодого педагога  Бублика П.П. У цей знаменний день варто пам’ятати, що можливості нашого пізнання не обмежені, і за наявності наполегливої праці та терпіння ми можемо здолати будь-які перешкоди.

13 квітня 2016 року

12 квітня відбулося третє пленарне засідання восьмої сесії Пирятинської міської ради.

Депутати заслухали звіт щодо здійснення державної регуляторної політики Пирятинською міською радою та її виконавчим комітетом у 2015 році, повернулися до розгляду і затвердили дві міські цільові програми, які були відкладені для доопрацювання на попередньому пленарному засіданні сесії

13 квітня 2016 року

Представники об'єднаних територіальних громад з різних куточків України 4-6 квітня взяли участь у вступному семінарі Проекту „Без мешканців не вдасться. Громадські консультації як стандарт функціонування об'єднаних громад“. Цей Проект реалізується Фондом „Школа лідерів“ (Варшава) та Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ та співфінансується з коштів Польсько-канадської програми підтримки демократії, що фінансується в рамках Програми польської співпраці для розвитку Міністерства закордонних справ РП і Уряду Канади.

Від Пирятинської міської ради у Проекті взяли участь Людмила Коваль, начальник відділу муніципальних послуг та правових питань виконкому міської ради, Владислав Йощенко, депутат міської ради, та Віктор Бугайов, як постійний член Клубу громадського діалогу та представник громадськості. 

11 квітня 2016 року

В рамках участі Асоціації малих   міст, 9  квітня   мешканці міської об’єднаної територіальної громади  приєдналися до всесвітньої ініціативи „Дерева миру“, яка закликала дбати про Землю, бути ближче до природи та об’єднуватися заради миру. Україна  - одна з 50 країн, яка приймає участь в акції вже вдруге. Минулого року в 91 місті та селищах було висаджено понад 6000 дерев.   

Цьогоріч в Пирятинській ОТГ висаджено близько 500 саджанців дерев та кущів. Основними місцями дислокації стали: березова алея по вул. Жовтнева – 150 беріз, березова алея по вул. Полтавська – 50 беріз, міський цвинтар – 100 саджанців ялівця. Значну кількість зелених насаджень висаджено в сквері „Фантазія“, біля пандусів школи естетичного виховання та магазину „Фора“, по вул. Соборна. До того ж до акції приєдналися школи та дитячі садочки Пирятина та Олександрівки, Станція юних техніків і Центр дитячої та юнацької творчості.

Міська рада висловлює щиру вдячність всім, хто прийняв участь в акції та долучився до озеленення нашої громади.

10 квітня 2016 року

У суботу, 9 квітня 2016 року, у Пирятинській загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 Пирятинської міської ради відбулось пробне зовнішнє незалежне оцінювання з математики, історії України, біології, географії, фізики, хімії та англійської мови.

Після виконання тестових робіт усі учасники пробного зовнішнього незалежного оцінювання отримали інформаційні бюлетені з правильними відповідями на тестові завдання та схемами підрахунку тестових балів.

Звертаємо увагу, що інформацію щодо способів визначення результатів пробного тестування буде розміщено на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти у розділі „Особистий кабінет учасника ПЗНО“.

10 квітня 2016 року

В рамках участі Пирятинської міської ради в польсько-українському проекті „Суспільна підтримка реформи місцевого самоврядування. Українська мережа клубів громадського діалогу“ 6 квітня 2016 року в приміщенні Центру громадського діалогу було проведено обговорення на тему: „Створення ОСББ – вагомий крок до якісного утримання спільного майна багатоквартирного будинку“. Актуальність розгляду цієї теми викликана тим, що набрав чинності новий Закон України „Про особливості здійснення права власності в багатоквартирних будинках“. Зважаючи на те, що цей Закон містить у собі серйозні зміни у системі управління житловими будинками, потрібно якнайшвидше і ґрунтовніше проінформувати мешканців багатоквартирних будинків про нововведення. Насамперед, він руйнує монополію ЖЕКів на надання житлово-комунальних послуг та перекладає повну відповідальність за утримання і управління будинками на його співвласників. 

8 квітня 2016 року

05 квітня у місті розпочався поточний ремонт дорожнього покриття вулиць із застосуванням технології механізованого фрезерування.

Перед початком проведення зазначених робіт спеціалістами міської ради, депутатами постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг та головним інженером підрядної організації проведено обстеження дорожнього покриття вулиць. Метою роботи комісії було визначення обсягів гарантійних зобов’язань по роботам 2015 року та встановлення необхідних обсягів робіт у 2016 році. По результатам роботи комісії встановлено, що площа запланованого поточного ремонту становить 5000 кв. м..

Виконавчий комітет міської ради приносить вибачення за тимчасові незручності у пересуванні автотранспортом центральними вулицями міста.

8 квітня 2016 року

Під такою назвою 7 квітня в Пирятинському краєзнавчому музеї відбулася зустріч, в якій активну участь взяли юні пошуковці загону „Карби“, учні 9-класу міської школи  4 та класний керівник Г.Бабич. Вони розповідали  про своє дослідження волонтерського руху в світі та на Пирятинщині.

Серед  активних учасників волонтерського руху є жителька Пирятина Світлана Німець, почесний громадянин Пирятинського району. Вона розповіла про організацію та допомогу харчами, одягом воїнам АТО та їх сім’ям.

Малеча (учні 1-класу міської школи № 4) мали змогу потримати в руках та розглянути нагороди волонтерки .

На завершення прозвучала пісня „Україна“ у виконанні Юлії Тарасенко та гарні слова подяки  Світлані Володимирівні Німець.

Краєзнавчий музей і далі планує проводити зустрічі з цікавими та творчими людьми.

7 квітня 2016 року

В рамках відзначення Всесвітнього дня здоров"я 7 квітня в дошкільному навчальному закладі "Берізка" проведено ряд заходів - ранкова гімнастика "Рух заради здоров"я", виступ агітаційної групи "Будьте здорові" під час сніданку, тематичні заняття для кожної вікової групи, розвага "Про здоров"я треба знати, про здоров"я треба дбати", ігри на свіжому повітрі та інсценізація "Зайчик застудився". Бажаємо всім міцного здоров"я та доброботу!!! 

7 квітня 2016 року

06 і 07 квітня 2016 року проведені засідання атестаційної комісії  ІІ рівня відділу освіти Пирятинської міської ради та відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської райдержадміністрації. Атестувались вчителі Пирятинського ліцею, Пирятинської зш І-ІІІ ступенів № 4, Пирятинської зш  І-ІІІ ступенів № 6, Пирятинської зш І-ІІ ступенів № 1, Олександрівської зш   І ступеню, дошкільних навчальних закладів:  „Берізка“, „Ромашка“, „Сонечко“, „Червона шапочка“ та керівники Пирятинського ліцею, Пирятинської зш І-ІІ ступенів № 1 і завідувач ДНЗ „Берізка“. 

7 квітня 2016 року
6 квітня 2016 року на базі центру "Долоньки" для вихователів дошкільних закладів міста та району проведено тренінгове заняття "Проектна діяльність з дітьми старшого дошкільного віку". Тренер - Токаренко Надія Миколаївна , методист кафедри дошкільної освіти Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Під час заходу педагоги уточнили знання про метод проектів, обговорили особливості проектної діяльності дітей дошкільного віку та  навчилися планувати проекти. Кожен учасник пішов з багажем міцних знань та бажанням створити власний проект.
7 квітня 2016 року

ДО УВАГИ ВИПУСКНИКІВ!

Інститут трансформації суспільства реалізує освітній проект по навчанню української молоді в навчальних закладах Словаччини та Польщі. Проект направлений на здобуття сучасної конкурентноздатної освіти молоддю України. Набір до університетів Польщі і Словаччини проводиться серед випускників загальноосвітньої школи. Для випускників 9-10 класів є пропозиції щодо навчання в гімназіях та технікумах для здобуття середньої та середньо-спеціальної освіти.

 

5 квітня 2016 року

Відповідно до розпорядження міського голови від 05.04.2016 року № 33 у зв’язку з підвищенням середньодобової температури зовнішнього повітря вище +80С більше трьох діб з 06 квітня 2016 року закінчується опалювальний сезон.

5 квітня 2016 року

Чотири дні спортивний зал Пирятинського ліцею став ареною поєдинків за програмою традиційного баскетбольного фестивалю „Оранжевий м’яч – 2016“.

Першими вступили в боротьбу команди юнаків та дівчат 2003-2005 років народження, які представляли загальноосвітні школи міста.

В турнірі дівчат перемогу святкували юні баскетболістки ЗОШ № 6, друге місце посіли ліцеїстки, третє – команда ЗОШ № 4. У юнаків, не зазнавши жодної поразки, переможцями стали баскетболісти ЗОШ № 4, другими були юнаки ЗОШ № 6, третіми – команда ліцею.

5 квітня 2016 року

З метою активізації руху за здоровий спосіб життя, обміну і розповсюдженню кращого досвіду із запобігання негативним проявам серед дітей і молоді 4 квітня 2016 року відбувся І етап Всеукраїнського фестивалю-конкурсу „Молодь обирає здоров’я!“.

14 команд Пирятинського району в оригінальній формі пропагували здоровий спосіб життя, використовуючи вокальні, хореографічні, художньо-спортивні здібності. А саме: „Імпульс“, Березоворудська зш І-ІІІ ст., „МАЗДА“, Вікторійська зш І-ІІІ ст., „Позитив“, Новомартиновицька зш І-ІІІ ст., „Вітамін“, Пирятинська зш І-ІІІ ст. №4, „ЩИТ“, Смотриківська зш І-ІІ ст., „Нове покоління“, Пирятинський ліцей, „Здоров’ятко“, Вишневецька зш І-ІІІ ст., „Щасливе життя“, 

4 квітня 2016 року

«Казка краще у світі золото, те золото, що виблискує вогником в очах дітей, бринить сміхом з їхніх уст».

                                                               Г. - Х.  Андерсен

 

             Під таким девізом пройшов тиждень театралізованої діяльності в дошкільному навчальному закладі «Червона шапочка». Різні види театралізованої діяльності робили кожен день у садочку світлим, добрим, емоційним, насиченим. 

4 квітня 2016 року

2 квітня в переповненій залі Чорнухинського районного центру культури і дозвілля відбувся другий фестиваль „Ми - діти твої, Україно!“.

Веселі й патріотичні поетичні рядки, хореографічні та вокальні номери дарували глядачам дві команди з Чорнух „У ритмі серця“ і „Запальна четвірка“, з Пирятина - „Пирятинські перлинки“  та із Заводського – „Сонячний зайчик“. Талановите підростаюче покоління Пирятинського Центру дитячої та юнацької творчості під керівництвом Алли Тимчур представляли Вікторія Мохоніч, Василиса Сенчило, Соня Сурмач та Соня Яцун.

Виступи конкурсантів зачарували серця глядачів та журі щирою українською мовою, солов’їним співом та запальними танцями. 

3 квітня 2016 року

02 квітня внаслідок сильних поривів вітру та бурі, що пройшла містом, дах Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 зазнав руйнувань. В результаті надзвичайної ситуації ніхто не постраждав, адже у вихідний день територія закладу вільна від учасників навчально-виховного процесу. На тривожний дзвінок директора школи О. Налчаджі швидко відреагував міський голова О.Рябоконь.

Для ліквідації наслідків буревію було задіяно Пирятинський районний відділ ДСНС України в Полтавській області та КП „Каштан“. 

3 квітня 2016 року

У суботу, 2 квітня, на базі Пирятинського ліцею регіональним центром оцінювання якості освіти було проведено пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури. Участь у пробному тестуванні мали можливість взяти ті абітурієнти, які пройшли відповідну процедуру реєстрації.

Головною метою проведення пробного тестування є відтворення умов та технології проведення ЗНО, а також психологічна підготовка майбутніх абітурієнтів до участі в основній сесії тестування.

Цього року, за традицією, відбудуться дві сесії пробного тестування. 2 квітня було проведено тестування із загальнообов’язкового предмета – української мови і літератури. 

3 квітня 2016 року

01 квітня дошкільний заклад гостинно відчинив двері для батьків вихованців старшої групи. Малюки презентували всім присутнім свої здобутки за чотири роки перебування в дитячому садку. Діти вміло демонстрували свої знання з грамоти, англійської мови, математики, музики, фізкультури та театралізованої діяльності. Батьки із захватом та хвилюванням милувалися виступами своїх дітей. Гостями заходу були методист районного методкабінету Л.І.Зібніцька та начальник відділу освіти Пирятинської міської ради Н.Г.Шерзой.

3 квітня 2016 року

31 березня відбулася зустріч заступника міського голови Максима Варави  із мешканцями житлового кварталу вулиці  Аврущенка. Приводом для зібрання стало обговорення умов встановлення дитячого майданчика. Як приклад співпраці між міською владою і мешканцями мікрорайону був наведений досвід по облаштування ігрової зони у Мікромістечку, де жителі вулиці самостійно визначили місце розміщення майданчика, облаштували його покриття і встановили придбане міською радою дитяче обладнання. У підсумку обговорення членам ініціативної групи кварталу запропоновано вибрати кілька малих архітектурних форм, які вже придбані міською радою і найбільше відповідали б віковій групі дітей, які там проживають.

3 квітня 2016 року

З метою виконання протокольного доручення, даного на засіданні виконкому міської ради 23 березня в ході обговорення питання щодо експлуатації КП „Пирятинський міський водоканал“ мережі водопостачання в с. Прихідьки Дейманівської сільської ради,  заступник міського голови Варава М.В. та представники КП „Пирятинський міський водоканал“ взяли участь у засіданні сесії Дейманівської сільської ради 31 березня.  

Максим Варава проінформував депутатів сільської ради, що метою візиту є питання співробітництва територіальних громад: Пирятинської міської ради та Дейманівської сільської ради в частині спільного фінансування (утримання) інфраструктурного об’єкту КП „Пирятинський міський водоканал“ для  належного водопостачання с. Прихідьки, рішення про експлуатацію якого попередньо вже було прийнято сесією міської ради. 

3 квітня 2016 року

Для вирішення питання щодо забезпечення якісного харчування в навчальних закладах міської ради виконавчим комітетом проведено значну роботу: проведено зустрічі з адміністрацією та колективами шкіл, батьківські збори, відділами виконкому відпрацьовано механізм організації харчування в школах. Оскільки на сьогодні відповідно до чинного законодавства безкоштовним харчуванням забезпечуються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах, та учні 1-4 класів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України „Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям“. Основною проблемою, яку необхідно вирішити, – це забезпечити харчуванням усіх без винятку дітей, передбачивши для цього відповідні видатки у бюджеті об’єднаної громади.

Саме тому, 1 квітня на засіданні виконавчого комітету було прийнято рішення щодо внесення змін до штатних розписів навчальних закладів Пирятинської міської ради та введення додаткових посад:

1 квітня 2016 року

З метою ефективної організації харчування учнів у навчальних закладах Пирятинської міської ради з 28 по 30 березня у Пирятинському ліцеї, загальноосвітніх школах № 1, №4 та № 6 за участю міського голови, представників міської ради, відділу освіти, адміністрації шкіл та Приватбанку були проведені батьківські збори щодо змін в організації харчування учнів шкіл. Батьків проінформовано, що плата за комплексний обід у навчальних закладах підвищується і з 01.04.2016 становить 8,35 грн.

Крім того, рішенням восьмої сесії сьомого скликання було затверджено додаткові пільгові категорії дітей, які харчуватимуться безкоштовно за рахунок коштів місцевого бюджету: діти-інваліди, діти учасників АТО та малозабезпечені (5-11 кл.). 

1 квітня 2016 року

01 квітня відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. Члени виконавчого комітету розглянули питання про внесення змін до штатних розписів навчальних закладів та затвердили Положення про організацію харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів Пирятинської міської ради.

Крім того, затвердили тарифікаційні списки Олександрівської та Калиновомостівської сільських бібліотек.

1 квітня 2016 року

Вже п’ятий рік поспіль у Пирятинському Центрі дитячої та юнацької творчості  31 березня проведено виставку-конкурс з образотворчого мистецтва серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів „Я - за чисте місто“.

Метою виставки-конкурсу є виховання активної життєвої позиції щодо оздоровлення навколишнього середовища та формування екологічної культури, організація безпосередньої участі школярів в охороні довкілля,  моральної відповідальності за збереження довкілля, а також виявлення та підтримка талановитих дітей та молоді в образотворчому мистецтві. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua