Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
10 квітня 2016 року 14:24

Проведено чергове засідання Клубу громадського діалогу щодо створення ОСББ

В рамках участі Пирятинської міської ради в польсько-українському проекті „Суспільна підтримка реформи місцевого самоврядування. Українська мережа клубів громадського діалогу“ 6 квітня 2016 року в приміщенні Центру громадського діалогу було проведено обговорення на тему: „Створення ОСББ – вагомий крок до якісного утримання спільного майна багатоквартирного будинку“. Актуальність розгляду цієї теми викликана тим, що набрав чинності новий Закон України „Про особливості здійснення права власності в багатоквартирних будинках“. Зважаючи на те, що цей Закон містить у собі серйозні зміни у системі управління житловими будинками, потрібно якнайшвидше і ґрунтовніше проінформувати мешканців багатоквартирних будинків про нововведення. Насамперед, він руйнує монополію ЖЕКів на надання житлово-комунальних послуг та перекладає повну відповідальність за утримання і управління будинками на його співвласників.

У засіданні Клубу взяли участь активісти багатоквартирних будинків, голови правлінь уже створених ОСББ міста, громадські діячі, представники КП „Каштан“ та представники Гребінківської міської ради (всього 48 осіб).

Кожен з учасників завчасно до  проведення цього заходу отримав папку з підбіркою необхідних інформаційних матеріалів.
Захід складався з двох частин: інформаційного блоку з презентаціями основних тез Закону України „Про особливості здійснення права власності в багатоквартирних будинках“, який презентував Ігор Шикеринець, „Як створити ОСББ“, з якою ознайомив Максим Варава, інформацій представників функціонуючих в місті ОСББ  та інтерактивної роботи в групах.

Експерт проекту Лариса Кочур запропонувала учасникам розділитися на три групи, кожна з яких повинна була надати пропозиції: що робити мешканцям багатоквартирних будинків? Чим займатиметься комунальне підприємство „Каштан“? Які подальші дії міської ради?

Учасники груп напрацювали відповідні ідеї  та презентували їх присутнім. У підсумку обговорення заступник міського голови Ігор Шикеринець запевнив, що всі напрацьовані пропозиції є дуже цінними і будуть враховані при підготовці відповідного рішення виконкому Пирятинської міської ради.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua