Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
19 квітня 2016 року 22:10

Електронне врядування як інструмент утвердження верховенства права у місцевому самоврядуванні

Саме такою була тема дводенного семінару, який проходив 14-15 квітня у м. Івано-Франківськ в рамках шведсько-українського проекту „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“, що реалізується Академією Фольке Бернадотта та Асоціацією малих міст України. Для обміну кращими практиками в частині використання електронних сервісів, які сприяють прозорості, відкритості та ефективності органів місцевого самоврядування, прибули представники міст-учасників Проекту: Южне, Вознесенськ, Долина, Самбір, Миколаїв, Дніпропетровськ, Чугуїв, Харків, Вільнянськ, Мелітополь, із резервних міст - Миргород, Тернівка, Трускавець. Від Пирятинської міської ради взяли участь керуюча справами виконкому міської ради Лариса Кочур та начальник відділу муніципальних послуг та правових питань виконкому міської ради Людмила Коваль.

Метою цього заходу було обговорення переваг системи електронного врядування, проблемних питань і можливих перспектив розвитку системи у муніципалітетах.

Представників міст-партнерів привітали керівники Проекту:  Шейн Квінн (Академія Фольке Бернадатта), Юлія Седик (координатор Проекту в Україні), Валентина Полтавець (виконавчий директор АММУ). Серед поважних гостей та учасників семінару були Лілія Попова (представник Мінрегіонбуду), Роман Маковський (представник Держагенства з електронного урядування України).

Проведено огляд діяльності проекту „Місцеве самоврядування та верховенство права в України“ та озвучено результати проведення дослідження верховенства права в м.Южному.

Учасникам семінару було презентувано успішний досвід з функціонування електронних сервісів в Івано-Франківську: у функціонуванні центру надання адмінпослуг, муніципальному дата-центрі, у сфері надання житлово-комунальних послуг, у бібліотечній системі міста, у „відкритості міського бюджету“.

Варто зазначити, що на завершення роботи першого дня семінару гості міста побували в міському ЦНАПі, ознайомилися з його діяльністю та можливостями застосування різних електронних сервісів: електронної черги, електронного документообігу,  веб-сайту Центру та ін.

Наступного дня міста-партнери обмінялися  досвідом щодо застосування е-послуг у роботі зі зверненнями громадян, доступу до публічної інформації, до державних реєстрів, документообігу. У заключній модерованій дискусії були напрацьовані рекомендації щодо вдосконалення практики реалізації принципів верховенства права через електронне врядування в органах місцевого самоврядування. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua