Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 квітня 2019 року 07:58

Члени виконавчого комітету відвідали інклюзивно-ресурсний центр

25 квітня відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради.

Одним із актуальних питань порядку денного було питання щодо  роботи інклюзивно-ресурсного центру відділу освіти, молоді та спорту міської ради. Саме тому засідання розпочалося в Центрі, де міський голова Олексій Рябоконь коротко ознайомив з метою створення ІРЦ та польським досвідом в цій сфері.

Виконувач обов’язків директора інклюзивно-ресурсного центру Олена Холоділова інформувала присутніх про основні завдання закладу:  забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини; надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження. Повідомила, що у Центрі працює досвідчений колектив: вчитель з лікувальної фізкультури, логопед та психолог. Фахівці працюють конфіденційно, використовується як індивідуальна форма навчання, так і робота в мікро-групах дітей.

Присутні переконалися, що інклюзивно-ресурсний центр облаштовано сучасним обладнанням та дидактичними матеріалами для комфортної роботи з дітьми. Однак, для більш ефективної роботи заклад потребує більшого приміщення.    Далі члени виконкому ознайомилися і роботою секції „Сумо“ та завітали до басейну.

Продовжилося  засідання в конференц-залі Пирятинського ліцею. Під час розгляду питання про видачу ТОВ „Пирятинський сирзавод“ містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки представники ООО „УПК-Арматура“ повідомили, що підприємством планується будівництво очисних споруд, які будуть оснащені сучасним обладнанням. Це дасть можливість досягти певного рівня кисломолочних стоків, як того вимагає законодавство по прийому стічних вод. Генеральний директор  сирзаводу Володимир Бартошак повідомив, що будівництво планують завершити до жовтня місяця поточного року, вартість проекту складає близько 30 млн. грн.

Крім того, члени виконавчого комітету розглянули питання про внесення змін до бюджету та до складу комісії з питань укомплектування комунальних закладів дошкільної освіти Пирятинської міської ради, заслухали інформацію про підсумки роботи із зверненнями громадян за І квартал 2019 року.

 Начальник  відділу містобудування, архітектури та житлово- комунального господарства виконкому міської ради Марина Зергані ознайомила присутніх зі складом журі архітектурного конкурсу щодо облаштування громадського простору вшанування захисників територіальної цілісності України в місті Пирятин. До нього увійшли архітектори з Лохвиці, Миргорода, Лубен, Гребінки та Полтави.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua