Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
24 квітня 2019 року 13:57

Розвиток системи партисипативного управління в малих містах

23 квітня у місті Миргород відбулося засідання Асоціації малих міст України, де обговорювали тему партисипативної демократії.  Делегати від міст-учасників Асоціації мали змогу ознайомитися із кращими практиками, пов'язаними із реалізацією Стратегій громад.

На початку зустрічі учасників привітав міський голова Миргородської міської ради Сергій Соломаха.  Про проект, його особливості та етапи реалізації розповіла виконавчий директор Асоціації малих міст Катерина Проценко. Провідний експерт шведсько-українського проекту „Підтримка децентралізації України“ Айдер Сеїтосманов у своїй презентації  акцентував на необхідності залучення населення під час розробки і реалізації Стратегічного Плану Громади.

Про свій досвід партисипативного управління місцевим економічним розвитком розповіли представники міст Миргород, Чугуєв, Корсунь- Шевченківський, Фастів та Заводське. Про залучення різних груп населення до розроблення  та внесення змін до Стратегії соціально-економічного розвитку Пирятинської міської ОТГ  доповіла начальник управління економіки виконкому міської ради Ірина Солдатова.Далі, після дискусійного обговорення, було презентовано онлайн ресурс для забезпечення доступу до кращих практик партисипативного управління на місцевому рівні.

Усі учасники погодились, що зустрічі у такому форматі дають можливість сформувати новий підхід для вирішення проблемних питань в громадах. Проект „Партисипативна демократія як основа належного управління в громадах“, що упроваджується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта, направлений допомогти малим містам у вивченні та систематизації, а також поширенню кращих практик партнерського управлінського підходу. 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua