Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 червня 2019 року

Щорічно в останню неділю червня в Україні відзначається День молоді – свято невичерпної віри, енергії, оптимізму, кохання і мрій! 

Від  щирого  серця  вітаю  усіх  молодих, незалежних, творчих та енергійних представників нашої громади зі святом! Саме ви – молоді та сучасні своїми досягненнями будуєте майбутнє нашої країни та Пирятинського краю.

 

28 червня 2019 року

Ситуація в сім'ї, яка була вчора оприлюднена на сторінці Facebook у Вечірньому Пирятині, стала підставою для кризового втручання спеціалістів міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, служби у справах дітей райдержадміністрації та дільничного інспектора районного відділу поліції.

28 червня 2019 року

Шановні пирятинці та гості міста! Запрошуємо вас 30 червня на святкування Дня молоді.

27 червня 2019 року

Шановні пирятинці!

Щиро вітаю Вас з Днем Конституції України. 28 червня 1996 року народився Основний Закон нашої країни, головними принципами якого є народовладдя та верховенство права. Саме дотримання Конституції є запорукою розбудови в Україні цивілізованого, європейського, громадянського суспільства.Тож завдання Пирятинської міської ради забезпечити не тільки законність, прозорість і відкритість, а й тісну співпрацю громади, влади і бізнесу.

27 червня 2019 року

Директори шкіл Пирятинської міської ОТГ звітували про діяльність навчальних закладів за підсумками 2018-2019 навчального року. Детально ознайомили присутніх зі своєю роботою та педколективу впродовж року, поділилися досягненнями та здобутками. Під час звіту директора Пирятинського ліцею міський голова Олексій Рябоконь наголосив на необхідності посилення виховної роботи в закладі, в тому числі за участю психологічної служби, поліції, авторитетних у громаді людей: депутатів, членів виконкому.

27 червня 2019 року

Бригада сформована у 1993 році як 95 навчальний центр підготовки Аеромобільних військ у місті Житомир. Реорганізована у 95 окрему аеромобільну бригаду в 1996 році.З 2014 року бригада виконувала бойові завдання за призначенням у зоні проведення антитерористичної операції. На початку серпня 2014 року 95 окрема десантно-штурмова бригада здійснила найдовший рейд у військовій історії світу. 

27 червня 2019 року
І Окрема танкова Сіверська бригада оперативного командування „ПІВНІЧ“. Бригаду було створено у 1997 році в селищі Гончарівське на базі 292 та 280 танкового полку 25 механізованої дивізії.

 

 

27 червня 2019 року

Є дати, які укріплюють нації, виражають дух народу, символізують його славне минуле, сьогодення й майбутнє. До їх числа, безумовно, належить День Конституції України – свято волі, миру і доброї злагоди всіх громадян на основі закону і справедливості.

27 червня 2019 року

У період святкування Дня Конституції України:

 

27 червня - 08.00-18.00;

28 – 30 червня - вихідні дні;

з 01 липня робочі дні згідно з графіком.

 

27 червня 2019 року

Сесією затверджено місцеві податки та збори на 2020 рік. Внесено зміни до ряду програм, зокрема, у межах „Комплексної програми соціального захисту та соціального забезпечення населення“ передбачено 45, 0 тис.грн на лікування Сергія Шевченка, який був жорстоко побитий 9 березня біля кафе „Н2О“, у програмі „Питна вода“ – 334,644 тис. грн. для придбання насосів. Для відшкодування вартості препаратів інсуліну та придбання матеріалів, медикаментів, продуктів харчування центральній районній лікарні Програмою „Забезпечення надання медичної допомоги жителям Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади КП „Пирятинська центральна районна лікарня“ на 2019 рік“ передбачено 859,2 тис.грн.

25 червня 2019 року

Вже вдруге в Пирятині відбувається акція „Обєднані прапором“. Мета акції об’єднати українські та кримськотатарські діаспори різних країн світу та привернути увагу міжнародної спільноти до фактів грубого порушення Росією норм міжнародного права у зв’язку із анексією Криму. Сьогодні до нашого міста завітали представники кримськотатарського народу та координатори акції „Обєднані прапором“ в Туреччині, Італії, Франції, Португалії, Ізраїлі, Австрії, Ірландії, Єгипту.

25 червня 2019 року

23 червня 2019 року на стадіоні „Ювілейний“ в Пирятині відбувся заключний тур  Чемпіонату Полтавської області по футболу у І групі.  Зустрічались команди ФК Пирятин та ФК Чорнухи. Поступатися ніхто не збирався, тож перший тайм закінчився з нульовим рахунком. Але все ж таки перемогу святкували пирятинці з рахунком 1:0. Гол забив Вадим Панченко, юнаки здобули технічну перемогу з рахунком 3:0.

 

25 червня 2019 року

 22 та 23 червня 2019 року в м. Києві відбулись фінальні ігри  Суперкубку України по футболу пам’яті В. Лобановського та О. Базилевича серед ветеранів 35 років і старші.З шести учасників фіналу турнірне становище має такий вигляд:

 

25 червня 2019 року

Відбулося  8 засідань постійних комісій.Відбулося 3 засідання виконавчого комітету міської ради, на яких прийнято 25 рішень.Проведено День міської ради в Калиновомостівському старості.За результатами обласного конкурсу „Кращий ЦНАП“ – 2019 Центр надання адміністративних послуг отримав відзнаку  Полтавської ОДА - диплом за розширення послуг.1 червня розпочались роботи по реконструкції покрівлі Опорного закладу Пирятинської ЗШ І-ІІІ ст. № 6 (2 черга). 

 

24 червня 2019 року

Сьогодні в Пирятині розпочався триденний тренінг з PMCI оцінювання у рамках програми USAID „Децентралізація приносить кращі результати та ефективність“ (DOBRE) за участі керівництва міської ради, старост сіл Олександрівка та Калинів Міст, представників комунальних підприємств, керівників та спеціалістів структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, представників громадськості. Мета заходу – підвищити спроможність Пирятинської ОТГ щодо залучення своїх громадян до ефективного управління громадою (через застосування інструменту РМСІ).

 

23 червня 2019 року

Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем державної служби України!У період реформ робота державного службовця надзвичайно важлива, адже спрямована на реалізацію державної політики та збереження національних цінностей. Саме на вас, державні службовці, покладається велика відповідальність у вмінні реагувати на непрості виклики сьогодення. 

22 червня 2019 року

З метою героїко-патріотичного виховання підростаючого покоління, сьогодні в Центрі дитячої та юнацької творчості відбулася спортивно-патріотична гра „Джура“. Змагалися дві команди: „Супермени“ і „Суперклас– вихованці табору з денним перебуванням ЦДЮТ „Юні умільці“.Хлопчики та дівчатка боролися у чотирьох змаганнях: дартс, серсо, естафета та історичні дати. Продемонстрували не лише влучність та швидкість, а й знання з історії України.

22 червня 2019 року

Щороку 22 червня наш народ вшановує світлу пам’ять мільйонів українців, життя яких обірвала Друга світова війна. Територія України стала ареною найзапеклішого збройного протиборства двох тоталітарних режимів. Кожен клаптик нашої землі переораний бомбами та снарядами, рясно политий кров’ю вірних синів і дочок українського народу. На долю наших співвітчизників випали нечувані страждання і жертви. Тільки за офіційними даними втрати українців сягають 8 мільйонів життів.

21 червня 2019 року

Основним джерелом  інфекції  є хворі на сказ тварини. Зараження сказом відбувається найчастіше під час прямого контакту хворої на сказ тварини з іншою теплокровною твариною або людиною шляхом нанесення укусів, ослинення слизової оболонки чи пошкодженої ділянки шкіри.

 

21 червня 2019 року

19-20 червня у Пирятинському центрі дитячої та юнацької творчості для посадових осіб підприємств, установ та організацій Пирятинської міської ради, до обов’язків яких належить забезпечення виконання заходів пожежної безпеки, аварійно-рятувальним загоном СП ГУ ДСНС України у Полтавській області було проведене спеціальне навчання з питань пожежної безпеки (пожежно-технічний мінімум).

 

21 червня 2019 року

Трихінельоз  -  гельмінтозна  хвороба  тварин  і  людей. Сприйнятливі до трихінельозу свині,  коні, собаки, коти, дикі кабани, ведмеді, вовки, лисиці, борсуки, щури, їжаки, миші та інші   всеїдні, м’ясоїдні, рослиноїдні ссавці,  а  також  люди. Основне джерело трихінельозу для людини - уражені   личинками трихінел м’язи свиней, в тому числі диких, коней, ведмедів та інших сприйнятливих до трихінельозу тварин.


 

21 червня 2019 року
  21 червня у великій залі адмінбудинку відбулися урочистості з нагоди Дня державної служби України. Державних службовців привітали заступник міського голова Ігор Шикеринець, голова райдержадміністрації Олег Куча та голова районної ради Сергій Пазюк. За добросовісне виконання службових обов’язків та з нагоди Дня державної служби кращих державних службовців нагороджено грамотами. 

 

21 червня 2019 року

21 червня, напередодні Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, біля Меморіалу Слави в Пирятині заступник міського голови Ігор Шикеринець, голова райдержадміністрації Олег Куча, голова районної ради Сергій Пазюк, голова районної організації ветеранів Богдан Дубецький разом з представниками своїх колективів та громадськості вшанували покладанням квітів і хвилиною мовчання усіх пирятинців, чиї життя забрала Друга світова війна.

 

20 червня 2019 року

23 червня 2019 року на стадіоні „Ювілейний“ в Пирятині відбудеться заключний тур першого Кола Чемпіонату Полтавської області по футболу в І групі. Команда ФК „Пирятин“ прийматиме лідера Чемпіонату ФК „Чорнухи“. Початок ігор юнаки 15-00, дорослі 17-00. У перерві між іграми відбудеться відкритий Чемпіонат Пирятинської ОТГ із стрітворкауту.

 

20 червня 2019 року

До повноважень Державної служби якості освіти України належать питання щодо допомоги керівникам закладів освіти та їхнім засновникам у формуванні внутрішньої системи забезпечення якості освіти, що має створити умови для постійного і послідовного удосконалення якості освітніх і управлінських процесів.

 

20 червня 2019 року

У рамках проекту ЄС/ПРООН (HOUSES) триває цикл навчальних тренінгів для ініціативних груп, новостворених та діючих ОСББ  у місті Пирятин.

 

20 червня 2019 року

19 червня у кабінеті заступника міського голови Максима Варави відбулась робоча нарада з питань енергоефективності. У заході взяли участь головний спеціаліст відділу управління комунальною власністю Євгенія Кошова, головний спеціаліст відділу управління комунальною власністю Руслан Биков та генеральний директор ТОВ „Сінвест Груп“ Ігор Кучеренко.

 

19 червня 2019 року

22 та 23 червня 2019 року в Києві відбудеться фінал Суперкубка України по футболу пам’яті „В. Лобановського та О. Базилевича“ серед ветеранів різних вікових груп. У фіналі зустрінуться команди ФК Пирятин-Полтавщина, ФК Бердянськ, „Ветеран“ Чернігів, збірна Миколаєва, ФК Біла Церква та „Азовсталь-Ветеран“ Маріуполь.

 

19 червня 2019 року

У  селі Засулля Лубенського району відбулись фінальні спортивні ігри ВФСТ „Колос“ серед об’єднаних територіальних громад на „Кращу спортивну громаду Полтавщини-2019“. Серед 20 команд учасниць Пирятинщину представляла Пирятинська ОТГ. У програмі змагань вдало виступили та посіли ІІІ місце команда Пирятинської ОТГ з мініфутболу. ІІІ місце здобула дружня команда волейболістів Пирятинської ОТГ 

 

19 червня 2019 року

16 червня у Семенівці, Полтавської області відбувся 6 тур Чемпіонату Полтавської області по футболу у І групі. Команда ФК „Пирятин“ грала на виїзді командою ФК  „Семенівка“ і поступились з рахунком: юнаки 0:4, а дорослі  1:4. Гол за пирятинців забив Артем Сергієнко.

 

19 червня 2019 року

На виконання Рішенням виконкому Пирятинської міської ради від  27.03.2019 № 113 „Про створення робочої групи для здійснення моніторингу за перебуванням неповнолітніх у закладах сфери розваг та громадського харчування“  16 червня  з 23-00 проведено черговий моніторинг. Під час заходу, групою відвідано всі заклади сфери розваг та громадського харчування, які розташовані на території міста. Неповнолітніх у вищевказаних закладах виявлено не було.

 

18 червня 2019 року

У Пирятинському районі відмічається значний ріст гострих кишкових інфекцій. Серед потерпілих 67,8% - діти. Харчовий шлях передачі – 83 випадки з 112.З метою профілактики інфекційних захворювань в тому числі кишкових інфекцій та харчових отруєнь  рекомендовано: не вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності та з простроченими термінами споживання; зберігати продукти харчування тільки у спосіб зазначений на упаковці та у встановлений термін;


 

18 червня 2019 року

15 червня відбулася зустріч Міністра культури та туризму Євгена Нищука із працівниками сфери культури Полтавщини. Відвідала захід і Олена Гуленко, начальник відділу культури і туризму Пирятинської міської ради. Євген Нищук підсумував здобутки за час своєї роботи в уряді. Наголосив, що був, є і буде актором, митцем, а отже більше адвокатом від культури, ніж чиновником.

 

18 червня 2019 року

13-14 червня в Києві пройшла конференція „Впровадження відновлюваних джерел енергії“, організована Асоціацією об’єднаних територіальних громад за підтримки шведсько-українського проекту „Підтримка децентралізації в Україні“ SKL International та Ради країн Балтійського моря.

 

18 червня 2019 року

Спекотна погода продовжує утримуватися на  Пирятинщині. Досить часто громадяни нехтують елементарними правилами безпеки, що стає причиною трагічних наслідків. З метою недопущення загибелі людей, особливо дітей на водоймах та попередження виникнення різного роду надзвичайних подій у місцях масового відпочинку громадян, 16 червня співробітники Пирятинського РС ГУ ДСНС України у Полтавській області здійснили рейдову перевірку місць масового відпочинку людей біля водойм острову Масальський.

 

16 червня 2019 року

Прийміть щирі привітання з величним святом Трійці, що символізує сходження Святого Духа до апостолів. Свято Трійці є торжеством віри в Бога, духовності та моральності. В Україні це свято ще називають Зеленою неділею. Споконвіку народні обряди супроводжують Святу Трійцю зеленими барвами, символізуючи оновлення світу, розквіт життєвих сил і бажання нести добро ближнім. Разом зі свіжою зеленню в наші домівки входить мир та висока Божа благодать.  

16 червня 2019 року

З нагоди вашого професійного свята прийміть щирі вітання та безмежну вдячність за ваші чуйні серця, врятовані життя, віддану працю та професійність. Ви несете на собі величезний тягар чужого болю та відповідальності, адже у ваших руках — людські життя. Професія, яку ви обрали, заслуговує на найвищу похвалу, захоплення і повагуБажаю вам міцного здоров’я, достатку, миру та успіхів у вашій шляхетній справі! І нехай ваша доброта, турбота і милосердя, щедрість душ, щоденна сумлінна, наполеглива і нелегка праця повернуться до вас сторицею.

15 червня 2019 року

Свято батька, як і День матері, відзначається зараз у багатьох країнах сучасного світу. В Україні День батька є офіційним святом, яке щорічно відзначається в третю неділю червня. Свято було затверджено в нашій країні з метою створення і розвитку сприятливих умов зі зміцнення інституту сім’ї як основи суспільства і визнання на державному рівні ролі батька в виховному процесі дітей, а також сприяння популяризації сімейного способу життя, формування відповідального батьківства та материнства.

14 червня 2019 року

У третю неділю червня  відзначається День медичного працівника. Напередодні  професійного свята працівників медичної сфери міста привітали у великій залі адмінбудинку. Це свято відзначають не тільки лікарі і медсестри, але й усі ті, без чиєї допомоги не обійшлася б медична галузь, хто має відношення до порятунку людських життів та збереження здоров’я.З вітальним словом до колег звернулися головний лікар Центру первинної медичної допомоги Ірина Дядькова та головний лікар Пирятинської центральної районної лікарні Олександр Гаркавенко.

14 червня 2019 року

14 червня рятувальники 19 державної пожежно-рятувальної частини на АЗС ТОВ „Амік“ провели спеціальні об’єктові тренування з питань цивільного захисту на об’єктах, які підлягають аварійно-рятувальному обслуговуванню.

14 червня 2019 року

У разі виникнення сумніву щодо правильності встановлення результату ЗНО з певного предмета, учасник ЗНО може подати до Українського центру оцінювання якості освіти апеляційну заяву (зразок на сайті http://testportal.gov.ua) щодо результатів протягом п’яти календарних днів з урахуванням дня офіційного оголошення результатів з певного предмету.

14 червня 2019 року

14 червня в Центрі дитячої та юнацької творчості продовжилися заходи по Програмі розвитку потенціалу ОСББ у проекті ЄС/ПРООН „Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень (HOUSES)“, а саме відбувся один із запланованих Проектом тренінгів  щодо кроків по створенню ОСББ, впровадження сталих енергоефективних рішень та отримання грантів для їх втілення. 

14 червня 2019 року

13 червня  проведено семінар на тему: „Про  участь фермерів у державних та регіональних програмах підтримки“, який оргнізовано ТОВ „Полтавська обласна дорадча служба“. Лектори Світлана Андрієнко та Тетяна Грузін проінформували аграріїв про  існуючі та перспективні форми підтримки бізнесу за рахунок державного та обласного бюджетів, а також підстави їх отримання.

14 червня 2019 року

14 червня в Пирятинській міський раді відбулась зустріч з представниками бізнесу на тему: „Про налагодження партнерства між місцевими підприємствами  з метою підвищення конкурентоспроможності галузі АПК“. Це  вже третя офіційна зустріч в рамках Плану місцевого економічного розвитку, на порядок денний якої було винесено питання визначення найкращого проекту зі створення мінізаводу з перероблення сільськогосподарської продукції місцевого виробництва. 

14 червня 2019 року

13 червня для дітлахів 1-6 класів, що відпочивають у оздоровчих пришкільних таборах, Всеукраїнським парламентом працездатних інвалідів театрально - концертної студії „Добробут та злагода“ в Будинку культури була проведена лялькова театральна вистава ,,Подорож у королівство трьох кольорів“, присвячена правилам дорожнього руху. Ця вистава сприяла розширенню понять у дітей про правила безпечної поведінки на вулицях і дорогах, розвитку уваги учнів, уміння переходити дорогу. Діти отримали безліч позитивних вражень та закріпили свої знання про правила дорожнього руху.

 

14 червня 2019 року

Відділ освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради інформує, що додаткова сесія ЗНО-2019 для зареєстрованих осіб з Полтавської області буде проведена у  Харкові з 26.06 до 11.07.2019 рокуПро час і місце проведення додаткової сесії буде повідомлено у запрошеннях-перепустках, які будуть розміщені з 20.06.2019 року на інформаційних сторінках учасників ЗНО.


 

14 червня 2019 року

Відділ освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради спільно з Харківським РЦОЯО інформують, установлення порога „склав/не склав“ та визначення результатів ЗНО відбудеться до:

 

14 червня 2019 року

У рамках підготовки до проведення пленарного засідання сесії вчора, 13 червня, працювала постійна комісія міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. Було розглянуто дев’ять питань порядку денного. Комісія розглянула проекти рішень про місцеві податки та збори на 2020 рік, які пройшли регуляторну службу та були оприлюднені на офіційному сайті міської ради для обговорення та надання пропозицій. 

13 червня 2019 року

12 червня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. Члени комісії обговорили ставки земельного податку для фізичних та юридичних осіб  на території Пирятинської міської ОТГ. Розміри відсоткових ставок в основному залишилися без змін. Запропоновано збільшити ставки податку з землі промисловості, транспорту та зв’язку. На рівні 2019 року залишилися і розміри ставок орендної плати за користування земельними ділянками та території Пирятинської міської ОТГ.

 

12 червня 2019 року

11 червня в конференц-залі Пирятинської загальноосвітньої школи № 4, відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг. На порядок денний винесено 5 питань.Почали роботу із розгляду питання про внесення змін та доповнень до Програми покращення матеріально-технічної бази КП „Каштан“ на 2019 рік. У результаті обговорення депутати рекомендували здійснити перерозподіл коштів в межах Програми для придбання додаткового обладнання для бензорізу, придбання газонокосарки та причепного засобу.

 

12 червня 2019 року

11 червня 2019 року в місті Прилуки проходила відкрита спартакіада серед дітей та молоді з інвалідністю. Участь взяли спортсмени з Прилук, Чернігова, Ніжина, Срібного та  Пирятина. Команду Пирятинської районної організації інвалідів СОІУ представляли Олена  Коробіцина, Тетяна Миленко та Олег Сімон. Спортсмени змагалися з бігу, стрибків у довжину з місця, дартсу та корн холлу.

 

12 червня 2019 року

Радо зустрів вихованців Центру дитячої та юнацької творчості табір відпочинку „Юні умільці“. Весела, дружня компанія, відпочинок на свіжому повітрі, калорійне здорове харчування – все це невід’ємні частини оздоровлення дітей у таборі.  А іще на дітей чекає захоплююча табірна зміна „Студійний майданчик творчих дітей“.  Вихованці табору  проявлять свої вміння, таланти і стануть учасниками різноманітних „телевізійних шоу“, наприклад, „Голос діти“, „Ліга сміху“, „Танці з вожатими“ та інші.  Адже творчість, відпочинок, оздоровлення – це і є табір „Юні умільці“.

 

12 червня 2019 року

Сказ -  особливо   небезпечне   вірусне   захворювання   всіх теплокровних тварин і людини.  Характеризується гострим перебігом, ураженням нервової системи і закінчується летально.

 

12 червня 2019 року

10-11 червня в місті Харків пройшов останній четвертий модуль з Муніципального енергоменеджменту, що організований проектом „Енергоефективність у громадах ІІ“  за підтримки  компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програми „U-LEAD з Європою“, яка спільно фінансується Європейським Союзом.

 

12 червня 2019 року

11 червня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ. На розгляд комісії винесено п’ять  питань. Начальник загального відділу та інформаційного забезпечення виконкому міської ради Тетяна Нестерець поінформувала присутніх про необхідність внесення змін до Програми висвітлення діяльності Пирятинської міської ради в засобах масової інформації на 2019 рік. 

12 червня 2019 року

11 червня особливі дітки взяли участь в змаганнях з рекреаційних видів спорту, які проходили в місті Прилуки. Команда юних спортсменів у складі Коженкової Вікторії, Вовк Іванни, Островного Владислава, Диниса Олександра разом з татом Володимиром, Забільського Андрія та маленького помічника Артема Плошка, який був  підтримкою  тренера і організатора Юлії Плошко. 

 

11 червня 2019 року

10 червня проведено круглий стіл з гендерних питань, на якому були обговорено питання щодо участі жінок у прийнятті рішень, гендерно-орієнтованого бюджетування та випадків насильства в сім’ї на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

 

11 червня 2019 року

Приходь 14 червня на 10 годину ранку в Центр дитячої та юнацької творчості (вул.Пушкіна,33) та отримай технічну допомогу від кураторів проекту ЄС/ПРООН щодо кроків по  створенню ОСББ, впровадження сталих енергоефективних рішень та отримання грантів для їх втілення. Не будь осторонь проблеми свого будинку, адже вони не закінчуються, переступивши поріг власної квартири.

 

11 червня 2019 року

Минулого тижня у 13 містах країни одночасно відбувся „Освітній хайп“ - найбільший фестиваль освітніх інновацій в рамках якого школярі всієї країни розробляють стартапи та борються за звання кращого. У Полтаві на базі Полтавського університету економіки і торгівлі змагалися мешканці Дніпропетровської та Полтавської областей. Найбільше турбували школярів цих регіонів тема урбаністики, екологічні, соціальні та культурні проблеми.

 

11 червня 2019 року

У  селі Засулля Лубенського району відбулись спортивні ігри ВФСТ „Колос“ серед об’єднаних територіальних громад на „Кращу спортивну громаду Полтавщини-2019“. Вдало виступили на зональних змаганнях спортсмени Пирятинської ОТГ. Волейбольна команда здобувши три перемоги над суперниками з Засульської ОТГ, Сенчанської ОТГ, Покровсько-Багачанської ОТГ вийшла в фінальну частину змагань.

 

11 червня 2019 року

9 червня в місті Гребінка відбувся 5 тур Чемпіонату Полтавської області по футболу. Команда ФК „Пирятин“ зіграла з командою ФК  „Локомотив“ Гребінка. ФК „Пирятин“ (юнаки) поступилась з рахунком 0:3, а дорослі з рахунком 1:2. Гол за дорослих забив Андрій Медяник.

 

10 червня 2019 року

10 червня учні Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 та Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 завітали на екскурсію до 19-ї Державної пожежно-рятувальної частини. 

10 червня 2019 року

До участі у змаганнях було заявлено 54 спортсмени з Полтавської та інших областей. Організаторами змагань стали Полтавський обласний осередок Всеукраїнської організації інвалідів „Союз організацій інвалідів України“ (ВОІ СОІУ) та Лубенський районний осередок ВОІ СОІУ. На учасників чекала 900-метрова траса з 15 контрольними пунктами. Пирятинська міська команда у складі Юлії Плошко, Ольги Лукечі та Вікторії Коженкової достойно змагалися з іншими. 

10 червня 2019 року

Продовжуємо знайомити молоде покоління замовників адміністративних послуг з роботою Центру надання адміністративних послуг. Тепер це учні 4-х класів Пирятинського ліцею та Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6. Про можливості та переваги ЦНАП розповіла керівник-адміністратор Людмила Коваль.

 

10 червня 2019 року

У четвер, 13 червня, тестуванням з хімії завершується основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року. Усього, починаючи з 21 травня, абітурієнти мали можливість скласти від 1 до 4 тестів з 11 тестових предметів, включених до програми проведення ЗНО у 2019 році. Цього року основна сесія ЗНО розпочалася проведенням тестування з математики, участь у якому взяли 6018 вступників з Полтавської області (з Пирятинської ОТГ – 71 абітурієнт

10 червня 2019 року

08 червня на стадіоні „Ювілейний“ відбувся ІV етап обласних змагань Кубку області зі стрибків у висоту та довжину з розбігу „Стрибунець“, у якому взяли участь 116 спортсменів 2001-2010 р.н. Командні місця зі стрибків у висоту з/р: І місце - Пирятинська ДЮСШ, ІІ місце - ДЮСШ Прилуцького району, ІІІ місце - Лохвицька ДЮСШ.

10 червня 2019 року

Закінчення навчального року святкували в Пирятинському Центрі дитячої та юнацької творчості. Педагогічний та дитячі колективи звітували перед батьками і громадою міста своїми творчими досягненнями. Лауреати обласних, Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів усім відомі дитячі творчі об’єднання: хореографічний колектив „СТЕНЕТ“, команда „Щасливе життя“, команда КВН „КіПіШ“, театральний колектив „Золотий ключик“, а також юні вокалісти, декоративники, шахісти, туристи – усім було чим похизуватись перед гостями закладу.

 

10 червня 2019 року

07 червня пришкільний табір Пирятинського ліцею завітав на екскурсію до 19-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Під час екскурсії діти  оглянули гаражі, де знаходяться пожежна техніка та одяг у якому гасять пожежі, дізналися як рятівники реагують у разі виклику на пожежу та іншу надзвичайну подію. Також  учні з цікавістю та захопленням роздивлялися новий сучасний пожежний автомобіль АЦ-4-60(530927)-515м та пожежно-рятувальне обладнання. В кінці екскурсії рятувальники продемонстрували як здійснюється подача води із стаціонарного лафетного ствола та ручного ствола.

 

10 червня 2019 року

07 червня в Центрі громадського діалогу відбулася презентація Програми розвитку потенціалу ОСББ у проекті ЄС/ПРООН „Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень (HOUSES)“. Участь у заході взяли спеціалісти міської ради та КП „Каштан“, голови ОСББ, представники ініціативних груп.

9 червня 2019 року

Традиція відзначати День друзів зародилася у США ще в 1935 році. З часом свято отримало величезну популярність, і сьогодні його відзначають у багатьох країнах світу. Це свято – неофіційне, але дуже популярне. Дружба завжди була великою цінністю у житті людини, адже відшукати по-справжньому вірного друга вважається удачею. Для того, щоб нагадати людству про важливість друзів, навчити цінувати вірність і опору, яку нам надають ці люди, було створено міжнародне свято.

7 червня 2019 року

07 червня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету міської ради. На порядку денному було три питання, одне з яких стосувалося затвердження робочого проекту „Реконструкція частини будівлі Пирятинського ліцею по вул.Визволення, 2а в м.Пирятин Полтавської області. Коригування 2“ загальною кошторисною вартістю – 8520,574 тис. грн.

7 червня 2019 року

06 червня завершився тренінг „Базові навички медіатора шкільної служби порозуміння“. Чотири дні потенційні медіатори плідно та ефективно працювали у команді, аби успішно засвоїти новий матеріал. Тренінг був насиченим та цікавим, а по закінченню секретар міської ради Тетяна Чайка вручила сертифікати всім учасникам.

 

7 червня 2019 року

6 червня відбулося засідання Робочої групи з питань розробки та імплементації Плану місцевого економічного розвитку Пирятинської міської ОТГ, якою розглянуто  ряд важливих питань. Начальник управління економіки Ірина Солдатова презентуючи стан виконання заходів Плану у  І півріччі 2019 року зазначила, що на даний час рівень виконання досить високий, оскільки 9 з 11 заходів виконані в повному обсязі, а по деяким показникам, навіть, має місце їх перевиконання.   Решту заходів планується завершити в найближчий час.

 

6 червня 2019 року

Згідно інформації Держпродспоживслужби України в державі зареєстровано 478 випадків африканської чуми свиней, зокрема в 2012 році – 1 випадок, 2014 – 16, 2015 – 40, 2016 – 91, 2017 – 163, 2018 року – 145, з початку 2019 року - 22 випадки (12 - домашні, 7 - дикі, 3 - інфікований об’єкт). Хвороба зареєстрована в усіх областях держави. З 2012 року найбільше випадків хвороби виявлено в Одеській області – 56, Полтавській – 44, Миколаївській – 40.

 

6 червня 2019 року

У рамках проведення етнографічних експедицій працівники Пирятинського краєзнавчого музею продовжують збирати експонати для оновлення кімнати етнографії. Цього разу передано для музею чоловічу сорочку XX століття та елементи жіночого одягу кінця XIX століття (2 корсети та спідниця). Пошук експонатів триває.

 

6 червня 2019 року

13 червня 2019 року о 14-00 на базі Пирятинської міської ради буде проведено тренінг на тему „Участь фермерів у державних та регіональних програмах підтримки“, який проведе Полтавська обласна дорадча служба. Спеціалісти-дорадники розповідатимуть, які форми підтримки можна отримати фермерам з державного та обласного бюджетів.

 

6 червня 2019 року

06 травня відбувся день міської ради в Калиновомостівському старостаті. Заступник міського голови Ігор Шикеринець провів особистий прийом громадян, спеціалісти міської ради з керівниками комунальних підприємств відвідали об’єкти соціальної сфери. Після чого обговорили хід виконання попередніх доручень міського голови та проблеми всіх населених пунктів старостату.

 

6 червня 2019 року

Днями відбулося засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії Пирятинської міської ради. Вів засідання голова комісії Максим Варава. Участь у засіданні взяли  спеціалісти міської ради, старости, працівники Пирятинського районного управління ГУ Держпродспоживслужби, Пирятинського районного сектору ГУ МНС України в Полтавській області.

 

6 червня 2019 року

Одним з важливих маркерів, що характеризують розвиток економіки громади, є динаміка створених та ліквідованих підприємців або підприємств. Станом на 01.04.2019 року на обліку перебувало 778 фізичних осіб-підприємців, що на 55 осіб більше ніж на 01.01.2019 року. Упродовж січня-березня 2019 року зареєстрували діяльність 92 особи, у тому числі жінки – 34 особи, ліквідували – 37 осіб, у тому числі жінки – 11 осіб.

 

6 червня 2019 року

05 червня відбулося обговорення питання щодо заборони збирання коштів у закладах освіти Пирятинської міської ОТГ. Це питання було озвучено на засіданні постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи, напрацьовано проект рішення. Для детального його вивчення було вирішено залучити освітян, представників батьківської громадськості, спеціалістів та депутатів міської ради.

 

6 червня 2019 року

Шановні журналісти!

Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем журналіста. Ваша праця почесна й необхідна, адже сучасне суспільство неможливо уявити без нескінченного потоку інформації, без засобів її передачі, а головне, без професіоналізму тих, хто доносить її до читача, слухача і глядача. Дякую вам за професіоналізм, самовіддану працю, громадянську позицію та розуміння відповідальності.

 

5 червня 2019 року

   З цього року в Пирятинській громаді започатковано традицію щорічно проводити Європейський тиждень сталої енергії. Це комплекс заходів покликаний привернути увагу жителів громади до проблем споживання ресурсів, використання відновлювальних джерел енергії, дбайливого ставлення до довкілля та клімату. Пирятинська міська об’єднана територіальна громада є одним із підписантів „Угоди мерів“. 

5 червня 2019 року

У рамках виконання Плану місцевого економічного розвитку управлінням економіки виконкому Пирятинської міської ради організовано проведення тренінгу з подання заявки для участі в спільному проекті уряду Швеції та програми розвитку ООН „Посилене партнерство для сталого розвитку“.

5 червня 2019 року

Запрошуємо активних мешканців багатоповерхових будинків Пирятинської ОТГ на зустріч з регіональним координатором ПРООН з досягнення цілей сталого розвитку в Полтавській області Вікторією Курилко щодо мобілізації співвласників багатоквартирних будинків на спільні дії, яке відбудеться 07.06.2019 року в Центрі громадського діалогу (2 поверх Будинку культури),  о 14-00 год.

5 червня 2019 року

Предметом Конкурсу є облаштування громадського простору вшанування захисників територіальної цілісності України під час проведення антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил на сході країни з початку 2014 року із встановленням пам’ятного знаку на їх честь.

 

4 червня 2019 року

Відповідно до Закону України „Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання“ обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку здійснюють оператори зовнішніх інженерних мереж – підприємства, які здійснюють фактичне користування такими мережами для транспортування теплової енергії, питної води. Зазначені підприємства зобов’язані  підтримувати в належному стані наявний фонд вузлів комерційного обліку, а витрати на їх обслуговування та заміну  повинні відшкодовуватися споживачами.

4 червня 2019 року

У Центрі громадського діалогу з 03 по 06 червня проводиться тренінг „Базові навички медіатора шкільної служби порозуміння“, в ході якого діти навчаються допомагати своїм ровесникам розв’язувати конфлікти мирним шляхом, використовуючи в роботі відповідні практики - медіацію однолітків та коло прийняття рішень. 

4 червня 2019 року

Сьогодні на базі Пирятинської міської ради Полтавським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій проведено одинадцятий семінар з ділової української мови за програмою курсу „Ділове українське мовлення та документування управлінської діяльності. Е-урядування“. У навчанні взяли участь 17 працівників виконавчого комітету Пирятинської міської ради.

 

4 червня 2019 року

03 червня на подвір’ї ДНЗ „Калинка“ звучала запальна музика та дитячий сміх. Свято до Дня захисту дітей вже другий рік поспіль для вихованців садочку створюють працівники Калиновомостівського СБК та Калиновомостівської сільської бібліотеки. Дітки з радістю розгадували загадки, створювали святкову аплікацію, малювали на асфальті, приймали участь в естафетах. У ході свята вихованці ДНЗ „Калинка“ дізнались про свої права,  розповідали вірші

3 червня 2019 року

2 червня на стадіоні „Ювілейний“ відбувся  4 тур Чемпіонату Полтавської області по футболу по І групі. Команда ФК „Пирятин“ приймала  команду ФК  „Глобине“. Юнаки здобули переконливу перемогу з рахунком 4:0, голи за Пирятинців забили: Дмитро Краснокут, Руслан Петриця, Богдан Литвинчук та Вадим Миленко. Дорослі  ФК „Пирятин“ поступились з рахунком 4:2. Голи забили: Максим Краченко та Сергій Дудка.

 

3 червня 2019 року

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей, на подвір’ї Центру дитячої та юнацької творчості яскраво та енергійно відбулося свято „В обіймах друзів, радості, тепла дітей стрічає сонячна пора“. Привітали дітей зі святом заступник міського голови Ігор Шикеринець та начальник відділу культури і туризму Пирятинської міської ради Олена Гуленко.

 

3 червня 2019 року

Сьогодні, у Центрі дитячої та юнацької творчості з нагоди Міжнародного дня захисту дітей привітали дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З вітальним словом до присутніх звернувся заступник міського голови Ігор Шикеринець.

3 червня 2019 року

Напередодні Міжнародного дня захисту дітей працівниками Пирятинського краєзнавчого музею організована та відкрита виставка „Іграшки ХХІ сторіччя“.  Першими відвідувачами були дошкільні навчальні заклади „Пролісок“ та „Червона Шапочка“, а також учні початкових класів з Гребінки. Для них проведений пізнавально-розважальний захід „Ми – діти твої, Україно!“

 

3 червня 2019 року

22 травня 2019 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 437 „Питання українського правопису“, якою схвалено нову редакцію „Українського правопису“.

3 червня 2019 року

03 червня, у зв’язку з проведенням ремонтних робіт, тимчасово припинено водопостачання міста Пирятин до 17-00.

КП „Пирятинський міський водоканал“ просить вибачення за тимчасові незручності, пов’язані з виконанням аварійно-відновлювальних робіт.

 

 

1 червня 2019 року

Кожного року 1 червня ми відзначаємо свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей. Обов’язок родини, школи, органів влади та громадськості подбати про всебічний розвиток інтересів та здібностей української юні, забезпечити їй належний рівень виховання і дотримання прав дитинства. 

1 червня 2019 року

Щиро вітаю вас із світлим та прекрасним святом – Міжнародним днем захисту дітей! Діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. Цей день – не тільки веселе свято для самих дітей, це й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі щоб кожне дитяче серце було зігріте любов’ю та дитячі мрії ставали дійсністю. Дорогі діти! Бажаю вам прожити радісне і безтурботне дитинство. Оволодівайте новими знаннями, розвивайте свої вміння та навички, щоб стати гідними громадянами нашої держави. Вірю, що ви оберете правильний шлях і приведете нашу громаду до успіху!

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua