Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
5 червня 2019 року 14:32

Європейський тиждень сталої енергії

З цього року в Пирятинській громаді започатковано традицію щорічно проводити Європейський тиждень сталої енергії. Це комплекс заходів покликаний привернути увагу жителів громади до проблем споживання ресурсів, використання відновлювальних джерел енергії, дбайливого ставлення до довкілля та клімату.

Пирятинська міська об’єднана територіальна громада є одним із підписантів „Угоди мерів“. Так, відповідно до рішення сесії міської ради від 21 грудня 2018 року Пирятинська міська рада вирішила приєднатися до Європейської ініціативи „Угода мерів 2030“ та зобов’язалася скоротити викиди вуглекислого газу на своїй території на 30% до 2030 року, шляхом підвищення енергоефективності, а також підвищити стійкість до змін клімату шляхом адаптації.

На сьогоднішній день, на завершальному етапі написання „Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату до 2030 року“, що включає в собі розробку базового кадастру викидів та проведення оцінки ризиків і вразливості до змін клімату.

Дні сталої енергії на території Пирятинської міської ОТГ проходили в кінці травня місяця. У навчальних закладах об’єднаної громади було проведено серію виховних заходів на тему „Енергозбереження – крок у майбутнє“: інтерактивні ігри, конкурс малюнків, вікторини, виховні години. Школярі почули та обговорили важливість економії енергетичних ресурсів та води.

На Майдані Незалежності було розміщено інформаційний стенд: „Європейський тиждень сталої енергії“ на якому висвітлювалася діяльність виконавчого комітету Пирятинської міської ради в сфері енергозбереження та енергоефективності, а також малюнки переможців конкурсу. Серед жителів міста розповсюджено інформацію щодо раціонального використання енергетичних ресурсів та участі громади в проекті „Угода мерів“.

Пирятинська міська рада щороку впроваджує енергоефективні проекти. Так, протягом 2017-2018 років було виділено понад 9,7 млн. грн. на впровадження енергозберігаючий заходів, а саме: заміну віконних та дверних конструкцій на енергозберігаючі, малопродуктивних газових і твердопаливних котлів на сучасне високоефективне обладнання, заміну теплотрас, реконструкції покрівель із утепленням, утеплення фасадів та інше. Отже, в  порівнянні з 2017 роком, у 2018 році було досягнуто економію використання ресурсів об’єктами комунальної власності. У 2017 році загальне використання бюджетними установами енергії склало - 4 653,9 МВт*год/рік, то вже в 2018 році даний показник становить – 4 530,7 МВт*год/рік, що на 123,2 МВт*год/рік менше. Крокуємо до енергоефективності, в  першу чергу через раціональне використання енергоресурсів, що дає можливість заощаджувати кошти місцевого бюджету та створювати комфортні умови для мешканців громади.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua