Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 червня 2019 року 17:48

Спрощення доступу малого та середнього підприємництва до фінансових ресурсів

Забезпечення стійкого економічного розвитку перспективних галузей економіки громади  потребує значних інвестицій. Фінансові послуги в Пирятинській міській ОТГ надають 6 банківських установ. Провівши аналіз можливості доступу до фінансування бізнес-проектів виявлено, що переважна більшість банків мають програми лояльності до малого бізнесу та сільського господарства. Разом з тим, процедура їх отримання ускладнюється необхідністю подвоєної застави, великою кількістю фінансових документів, які засвідчують спроможність до своєчасного погашення кредиту, великими ставками (16-22%).

Таким чином, на сьогодні, банківська система не в повній мірі виконує інвестиційну роль у розвитку місцевого бізнес-середовища та не здатна до фінансування дійсно значимих для розвитку громади проектів. Для вирішення цієї проблеми потрібна консолідація фінансових ресурсів з різних джерел.

Враховуючи вищезазначене, особливого значення для виконкому міської ради набувають заходи щодо спрощення доступу малого та середнього бізнесу до  фінансових ресурсів. Так, 13 червня  проведено семінар на тему: „Про  участь фермерів у державних та регіональних програмах підтримки“, який оргнізовано ТОВ „Полтавська обласна дорадча служба“. Лектори Світлана Андрієнко та Тетяна Грузін проінформували аграріїв про  існуючі та перспективні форми підтримки бізнесу за рахунок державного та обласного бюджетів, а також підстави їх отримання.

У заході взяли участь представники фермерських господарств, фінансово-економічні служби виконкому міської ради, працівники відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації. Сподіваємось отримані знання допоможуть агровиробникам покращити матеріально-технічну базу та підвищити ефективність виробництва.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua