Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
25 червня 2019 року 23:48

Сьогодні активісти міжнародного руху „Обєднані прапором“ відвідали Пирятин

Вже вдруге в Пирятині відбувається акція „Обєднані прапором“. Мета акції об’єднати українські та кримськотатарські діаспори різних країн світу та привернути увагу міжнародної спільноти до фактів грубого порушення Росією норм міжнародного права у зв’язку із анексією Криму.

Сьогодні до нашого міста завітали представники кримськотатарського народу та координатори акції „Обєднані прапором“ в Туреччині, Італії, Франції, Португалії, Ізраїлі, Австрії, Ірландії, Єгипту.

У рамках акції було розгорнуто великий прапор кримськотатарського народу, який побував на 4 континентах у 28 країнах світу та був урочисто пронесений центральною вулицею Пирятина. Наше місто – єдине в Україні (окрім столиці), де побував легендарний стяг. Безліч підписів та слів підтримки з’явилися на прапорі після майже річної подорожі країнами світу. Сьогодні на історичному прапорі свої підписи залишили і пирятинці.

З вітальним словом до пирятинців звернулися заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров, голова Асоціації українців Ірландії Микола Круцик та член Меджлісу Ескендер Барієв.

Міський голова Олексій Рябоконь привітав гостей на Пирятинській землі та зазначив, що ми єдиний народ та щирі друзі. Подякував кримськотатарському народу за патріотизм та любов до рідної землі. Потім Ільмі Умеров та Ескендер Барієв урочисто вручили міському голові свій прапор та книги про Крим.

Концертна програма була підготовлена учасниками художньої самодіяльності Пирятинського краю.

Захід проведено напередодні Дня кримськотатарського прапора, який відзначається 26 червня.

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua