Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
24 червня 2019 року 18:24

Індекс спроможності місцевого самоврядування

Сьогодні в Пирятині розпочався триденний тренінг з PMCI оцінювання у рамках програми USAID „Децентралізація приносить кращі результати та ефективність“ (DOBRE) за участі керівництва міської ради, старост сіл Олександрівка та Калинів Міст, представників комунальних підприємств, керівників та спеціалістів структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, представників громадськості. Мета заходу – підвищити спроможність Пирятинської ОТГ щодо залучення своїх громадян до ефективного управління громадою (через застосування інструменту РМСІ).

До учасників заходу з вітальним словом звернулися міський голова Олексій Рябоконь, представники Асоціації об’єднаних територіальних громад України та Програми DOBRE.

Що таке методика РМСІ? Структура інструменту та результати його застосування для управління ОТГ? Ці та багато інших питань стояли перед учасниками тренінгу на сьогоднішньому занятті.                                     

Аналітик МіО Західного регіону Програми DOBRE Оксана Музичук детально ознайомила із застосуванням в роботі ОМС інструментів та методики оцінювання успішності територіальної громади - Індексу спроможності місцевого самоврядування  за 4 компетенціями: лідерство та управління; управління фінансами та бюджетування; надання послуг; участь громадськості.

Вікторія Зубкова, програмний спеціаліст Східного регіону Програми, розповіла про напрямки співпраці DOBRE з ОТГ та поділилася досвідом застосування інструменту РМСІ громадами Програми DOBRE.

Обмін досвідом у становленні ОТГ та співпраці з Програмою DOBRE в частині застосування інструменту РМСІ від Новоукраїнської громади презентувала заступник міського голови Людмила Білокоз.                                       

Завтра працюватиме  РМСІ- команда Пирятинської ОТГ над питаннями оцінювання громади.

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua