Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
11 червня 2019 року 14:59

„Освітній хайп“ або як команда Global навчилася виявляти проблемні сфери ОТГ

Минулого тижня у 13 містах країни одночасно відбувся „Освітній хайп“ - найбільший фестиваль освітніх інновацій в рамках якого школярі всієї країни розробляють стартапи та борються за звання кращого. У Полтаві на базі Полтавського університету економіки і торгівлі змагалися мешканці Дніпропетровської та Полтавської областей. Найбільше турбували школярів цих регіонів тема урбаністики, екологічні, соціальні та культурні проблеми.

Конкурсанти дослідили проблематику своєї громади шляхом соцопитування та розробили проекти, які допоможуть вирішити виявлені суспільні проблеми та змінити міста на краще. Наприклад — облаштування територій, очищення парків, озеленення, будівництво мостів та громадських екологічних закладів, збір коштів на допомогу тваринам.

Фестиваль освітніх інновацій „Освітній хайп“ — це захід, де учні 7-11 класів, учасники освітнього проекту „Відкривай Україну“ у форматі квесту навчаються виявляти проблемні сфери свого регіону та шукати шляхи їх вирішення. Проект, який доводить суспільству, що молодь є рушійною силою змін, яка може і хоче змінити на краще нашу країну. Для цього їм просто необхідна наша з вами підтримка. Конкурсанти захищають свої проекти і борються за звання найкращого в області та можливість потрапити до Фіналу, який відбудеться у Києві. Найкращі матимуть можливість отримати грант на навчання за кордоном.

Цьогоріч на фестивалях, окрім десятків освітніх лекцій, дискусій та інтерактивів була і презентація соціальних проектів школярів - учасників проекту. Вони відновлювали парки, допомагали літнім людям, проводили лекції, боролися з насильством, сортували сміття, створювали велопарковки та багато іншого.

Десятки команд учасників з різних куточків України працювали, креативили та створювали свої ідеї, які мають покращити життя їхніх рідних міст. Перед журі теж стояло важке завдання — обрати в кожному місті найкращих серед найкращих. На фіналі у Києві серед 25 регіонів Полтавщину буде представляти команда „Global“ Опорного закладу Пирятинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 6.

Тож вітаємо команду Global з перемогою у півфіналі Всеукраїнського освітнього конкурсу проектів „Відкривай Україну“! Бажаємо подальших успіхів та перемоги у фіналі конкурсу.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua