Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 червня 2019 року 13:15

Відбулася зустріч з Міністром культури та туризму

15 червня відбулася зустріч Міністра культури та туризму Євгена Нищука із працівниками сфери культури Полтавщини. Відвідала захід і Олена Гуленко, начальник відділу культури і туризму Пирятинської міської ради. Євген Нищук підсумував здобутки за час своєї роботи в уряді. Наголосив, що був, є і буде актором, митцем, а отже більше адвокатом від культури, ніж чиновником.

Із виступу зокрема вразила інформація про збільшення обсягів кіновиробництва за останні 5 років. Велика заслуга в цьому - діяльність Українського культурного фонду.

„Жодна бібліотека не повинна бути закрита. Це неприпустимо“, - наголосив Міністр. І закликав шукати шляхи заохочення читання та розширення бібліотечних просторів.

Акцентував увагу Євген Нищук на питанні збереження культурної спадщини. Саме від можливого занепаду цієї сфери він застеріг на майбутнє. Нагадаємо, що присвоєння школам архітектора Сластіона (2 з них на Пирятинщині) статусу пам’яток є саме заслугою Євгена Нищука спільно з групою ентузіастів на чолі з Ольгою Герасим’юк.

Коротка зустріч вмістила в собі безліч важливих тем. Міністр не лише говорив, а й слухав аудиторію. З питаннями виступили полтавські колеги. 

З побажаннями, щоб питання культури стояли на всіх місцевих комісіях та сесіях першими як найактуальніші та найзначиміші, Євген Нищук попрощався із колегами.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua