Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 червня 2023 року

Випускний – це день, коли школярі переступають поріг у доросле життя. Це подія, яка буває лише раз. Тому кожен навчальний заклад намагається створити урочисту та незабутню атмосферу під час вручення свідоцтв про повну середню освіту.

 

30 червня 2023 року

Рішенням 53-ї сесії Пирятинської міської ради восьмого скликання прийнято звернення щодо недопущення прийняття законопроекту №8401 „Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану“. 

30 червня 2023 року

Відбулася робоча зустріч керівництва чотирьох громад – учасниць Договору про співробітництво територіальних громад у формі утворення спільного   комунального підприємства "Екосерівіс-2022". У нараді також взяли участь експерти проєкту міжнародної технічної допомоги „Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля”, що виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), Тарас Журавель та Максим Барінов.

30 червня 2023 року
Обговорили питання утримання та стану готовності захисних споруд цивільного захисту на території Пирятинської міської територіальної громади. Було відзначено, що школами проведено значний обсяг робіт з упорядкування укриттів у закладах освіти: з 16 ПРУ 14 – готові, 2 – обмежено готові. 
Детально обговорили стан укриттів, розташованих у підвалах багатоквартирних будинків. Міський голова Андрій Сімонов дав доручення відповідальним фахівцям виконкому спільно з працівниками КП "Каштан" у найближчі дні перевірити укриття, визначитися з необхідним обсягом робіт, аби привести їх до належного санітарного стану. Фінансування робіт буде здійснено за кошти бюджету громади, виконуватимуть їх робітники "Каштану" за участі жителів багатоповерхівок. Після проведення всіх робіт укриття по договорах відповідального зберігання будуть передані балансоутримувачам будинків. 
30 червня 2023 року

Відбулася заключна гра першого кола Дитячо-юнацької ліги футболу Полтавської області, що проходить під егідою Асоціації футболу Полтавщини. На стадіоні «Ювілейний» зустрілися команди юнаків 2009-2010 років народження з Пирятина та Лохвиці.

 

30 червня 2023 року

Відбулася робоча зустріч міського голови Андрія Сімонова з начальником Головного управління ДСНС України у Полтавській області Володимиром Салогубом.

Обговорили основні вектори співпраці міської ради та підрозділу ДСНС. Узгодили  алгоритми роботи з населенням в разі виникнення  різного роду надзвичайних ситуацій, пов'язаних з війною. "Ми зацікавлені в якісній роботі структури, яка надає такі важливі послуги жителям нашої громади, тому зі свого боку підтримуємо і надалі будемо підтримувати підрозділ ДСНС у нашій громаді", - підкреслив Андрій Сімонов.  

29 червня 2023 року

Проєкт Пирятинської громади щодо реконструкції будівлі ЦНАПу відібрано до реалізації в рамках "Надзвичайної кредитної програми з відновлення України".

Сьогодні у міській раді працювали консультанти Програми Розвитку Організації Об'єднаних Націй. Ознайомилися зі станом будівлі, запланованої під реконструкцію, та надали фахові рекомендації, які необхідно врахувати у проєктно-кошторисній документації. ПКД наразі проходить процедуру коригування, після чого і розпочнеться безпосередня реалізація проєкту.

29 червня 2023 року

Працюємо із внесенням змін до Стратегії розвитку Пирятинської міської територіальної громади.

Сьогодні відбулося засідання робочої групи. Незалежний експерт, консультант проєкту ЄС Маркіян Дацишин презентував учасникам робочої групи проміжні результати соціологічних досліджень, проведених у Пирятинській громаді, які важливо використати при напрацюванні змін до Стратегії розвитку.

29 червня 2023 року

Пирятинці вкотре доводять, що можуть об’єднуватися і підставляти дружнє плече тим, хто цього потребує. Чергову допомогу зібрано для жителів Херсонщини, які постраждали внаслідок підриву дамби на Каховському водосховищі.

 

29 червня 2023 року

Сьогодні стало відомо про загибель ще одного нашого земляка – вчора на Харківщині, в Зачепилівській територіальній громаді, провели в останню путь уродженця нашого міста, 20-річного Микиту Діденка.

Народився він 23 серпня 2002 року у Пирятині. Тут навчався у міській школі №4, згодом разом з мамою переїхав на Харківщину. Після закінчення школи Микита навчався у Харківському професійно-технічному училищі №32.

29 червня 2023 року

Рух мостом буде можливий після завершення усіх робіт з капітального ремонту та реконструкції. При наявності стабільного фінансування та відповідної безпекової ситуації проїзд мостом буде відкрито до кінця цього року. Наразі рух мостом неможливий.

 

29 червня 2023 року

Стартували ігри Чемпіонату Пирятинської громади з футболу. 28 червня на стадіоні «Ювілейний» відбувся І-й тур, в рамках якого було зіграно три матчі. Вболівальники цього дня побачили багато забитих м?ячів.

 

29 червня 2023 року

В ході реалізації проєкту ЄС “Розбудова ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді та сільських жителів та еко-орієнтованого зростання” значна увага приділяється роботі з молоддю. Було створено коворкінги (ремісничі майстерні) у навчальних закладах громади, де школярі можуть навчитися та спробувати свої сили в різних ремеслах та подумати над ідеєю створення власної справи.

 

28 червня 2023 року

Міський голова Андрій Сімонов вручив відзнаки"Почесний громадянин Пирятинської міської територіальної громади" родинам загиблих Захисників України.

За захист державного суверенітету та територіальної цілісності України в період військової агресії російської федерації проти України звання "Почесний громадянин Пирятинської міської територіальної громади" присвоєно

Олександру Оксанченку, Герою України (посмертно); загиблим воїнам: Сергію Аржанову, Олегу Богомолу, Віталію Мудренку, Дмитру Невмержицькому, Сергію Скрипці.

28 червня 2023 року

У міській раді сьогодні день роботи колегіальних органів: відбулися чергові засідання виконавчого комітету та сесії міської ради.

Першим питанням порядку денного сесії було присвоєння звання "Почесний громадянин Пирятинської міської територіальної громади".

Також Пирятинська міська рада сьогодні отримала відзнаки, передані з Офісу Президента України. Тож, міський голова Андрій Сімонов вручив відзнаки Президента України "За оборону України"

28 червня 2023 року, о 13:00 годині, у великій залі адмінбудинку (вул.Соборна,42, м.Пирятин) скликається пятдесят третя сесія Пирятинської міської ради восьмого скликання.

На сесію запрошуються депутати Пирятинської міської ради, Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, керівники та представники комунальних підприємств, установ, організацій причетні до розгляду питань порядку денного, ЗМІ.

28 червня 2023 року

Шановні жителі Пирятинської громади!

Щиро вітаю вас з одним з найбільших свят незалежної України – Днем Конституції!

Конституція України – це головний оберіг державності й демократії, гарант соборності нашої країни. Її прийняття назавжди відобразило бажання українців жити у власній незалежній державі.

28 червня 2023 року

Хліб – це наше багатство. І нині, як ніколи, дуже важливо не тільки зібрати врожай, але й зберегти його від вогоню.

Державна служба з надзвичайних ситуацій нагадує, що палити, розводити багаття, використовувати відкритий вогонь поблизу хлібних масивів, а також біля скирт соломи та сіна заборонено!

 

28 червня 2023 року

28 червня 2023 року Україна відзначає 27-му річницю прийняття Конституції – головного нормативно-правового акта держави, який закріплює основи суспільного ладу, державний устрій, систему, порядок утворення, принципи організації і діяльності державних органів, права та обов’язки громадян.

Наша Конституція визначає, що Україна є правовою державою, яка базується на принципах поваги до особи й недоторканності її прав і свобод, верховенства права, дотримання закону. Вона забороняє дискримінацію. У Конституції закріплений суверенітет Української держави над всією її територією, яка є недоторканною. А захист цього суверенітету і територіальної цілісності є найважливішою функцією держави і справою всього Українського народу. Дієвість цієї норми Конституції українці демонструють на практиці вже майже десять років, боронячи Україну від російської агресії.

27 червня 2023 року
Ще одної гіркої втрати зазнала Пирятинщина – сьогодні у Великій Кручі попрощалися з юним Героєм-Захисником Ростиславом Шуляєвим. Життя 25-річного солдата обірвалося 13 червня біля Білогорівки на Луганщині.
 
Віддати останню шану воїну зібралися великокручани, долучилися до похоронної процесії друзі,  знайомі, колеги з Харкова, де навчався та працював хлопець.
 
Слова співчуття родині, в якої війна відібрала сина, брата, внука, прозвучали під час церемонії прощання від секретаря міської ради Сергія Пазюка, старости Великокручанського старостинського округу Світлани Харченко, офіцера Другого відділу Лубенського РРЦК та СП майор Олега Сердюка.
 
27 червня 2023 року

28 червня 2023 року, о 10:00 годині, у великій залі адмінбудинку (вул. Соборна,42, м.Пирятин) відбудеться чергове засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради.

27 червня 2023 року

Учора жителі села Смотрики попрощалися зі своїм земляком, життя якого обірвала війна. 19 червня в районі населеного пункту Левадне Запорізької області внаслідок ворожого обстрілу загинув кулеметник відділення охорони взводу охорони в/ч А-4634 солдат Руслан Марченко.

Народився він 5 січня 1979 року. У 1994 році закінчив Смотриківську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів. Вступив до Луганського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, після закінчення якого став студентом Одеського інституту сухопутних військ. 

26 червня 2023 року
Шановні пирятинці! Жителі Херсонської області потребують нашої допомоги! 
Для проведення аварійно-відновлювальних робіт їм необхідні у великій кількості:
відра пластикові,
засоби особистої гігієни,
совкові лопати,
пилки,
шуруповерти з довготривалою акумуляторною зарядкою,
бензопили,
сокири,
візки будівельні,
щітки для чищення (жорсткі),
засоби для чищення (типу "Domestos").
26 червня 2023 року

Трагічна звістка про загибель нашого земляка знову сколихнула громаду: 13 червня у селі Білогорівка Сєверодонецького району Луганської області загинув уродженець села Велика Круча Ростислав Шуляєв.

25 червня 2023 року

Вирувало на міському стадіоні й футбольне життя – відбулася заключна гра І-го кола Чемпіонату Полтавської області з футболу! На полі зустрілися команди «Пирятин» та «Сула» (Засулля).

Перед початком матчу футболістів та вболівальників привітали учасники хореографічного колективу «Флеш» запальним танком. Далі розпочалася гра. На 15-й хвилині першого тайму відкрився рахунок. Гол у ворота суперників забив гравець команди «Пирятин» Іван Шмиголь. Такий рахунок протримався до перерви.

 

25 червня 2023 року

Сьогодні на міському стадіоні «Ювілейний» відбувся шаховий турнір Пирятинської громади до Дня Конституції України. На змагання зібралися 24 любителі інтелектуальної гри з міста Пирятина та села Лазірки.

 

24 червня 2023 року

23 червня, близько 5-ї години, у Пирятині, по вулиці Герасименка, сталася пожежа у приватному житловому будинку. Вогнем знищено перекриття на площі 4 квадратні метри. Рятувальники швидко прибули на місце події та ліквідували займання.

 

23 червня 2023 року

Це освітні серіали, що дозволять познайомитися з новими кар‘єрними можливостями та зробити перший крок до нової професії або зміни роботи. 

Будь-хто може обрати персональну траєкторію навчання — і вивчати саме ті теми, які цікавлять найбільше. А для тих, хто ще не визначився з пріоритетами, доступний тест для пошуку професії — на основі відповідей користувача йому будуть запропоновані рекомендації щодо навчання та перелік актуальних для вас вакансій.

 

23 червня 2023 року

Фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області запрошують до спілкування роботодавців, які бажають розширити свої знання щодо онлайн-оформлення листків непрацездатності.

Дистанційне навчання відбудеться на ZOOM-платформі за такою темою: «Е-лікарняний: найбільш часті запитання про порядок оформлення та особливості отримання».

 

23 червня 2023 року

Шановні державні службовці, щиро вітаю вас із професійним святом - Днем державної служби!

Професія державного службовця – це нелегка та відповідальна праця, яка потребує бажання служити людям і справжньої відданості своїй справі.

Нехай ваш професіоналізм та досвід приносять користь людям!

22 червня 2023 року

Проведенням депутатської комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, підприємництва та комунальної власності завершився етап підготовки до чергової сесії міської ради. Під час роботи депутати розглянули та погодили до розгляду на сесії ряд питань.

Детально опрацьовано запропоновані розробниками зміни до діючих програм.

22 червня 2023 року

Наприкінці травня за участі громадської організації «Центр психологічної допомоги «Конфіденс» стартував новий масштабний багатофункціональний проєкт «Зупинка: Я» – спільна ініціатива програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), держави і громадських організацій для надання комплексної психологічної допомоги та психоедукації для зміцнення психічного здоров’я, попередження виснаження та відновлення ресурсу українців.

 

21 червня 2023 року

Дитяча точка СПІЛЬНО (м. Пирятин) запрошує на безкоштовні структуровані заняття дітей від 3 до 15 років.

На вас чекають: ігрова терапія, заняття з розвитку пам’яті, логіки, мислення і уваги.

 

21 червня 2023 року

Депутати детально розглянули ряд питань про затвердження громадянам технічних документацій із землеустрою, про виділення земельних ділянок в натурі (на місцевості) за межами  населених пунктів  Пирятинської міської ради, про надання дозволів на розроблення проєктів землеустрою та земельних ділянок в оренду.

21 червня 2023 року

На виконання термінового доручення заступника начальника Полтавської облвійськадміністрації від Лубенського району формується дві бригади, які будуть почергово відправлятися до Херсонської області для виконання робіт з ліквідації наслідків підтоплення територій.

 

21 червня 2023 року

Сьогодні відбулося засідання робочої групи з підготовки пропозицій щодо перейменування вулиць і провулків міста Пирятина та сільських населених пунктів Пирятинської міської територіальної громади. До складу робочої групи входять краєзнавці, волонтери, працівники міської ради. На обговорення було винесено кілька питань.

 

20 червня 2023 року

Депутати схвалили внесення змін до програми фінансової підтримки комунального підприємства „Готель „Пирятин“. Також погодили зміни в частині фінансування програм благоустрою, „Питна вода“, програми розвитку та підтримки комунального підприємства „Екосервіс-2022“. 

20 червня 2023 року

Запрошуємо ветеранів/нок АТО/ООС/ російсько–української війни взяти участь у тренінгу „Грантова підтримка ветеранів/нок та членів їхніх сімей“. Зареєструватися для участі у тренінгу можна за посиланням: http://surl.li/ieumz/.

 

20 червня 2023 року

Національна поліція застерігає, як не потрапити на шахраїв під час покупок в інтернеті та по телфону.

Детальніше в ігфографіці.

19 червня 2023 року

У понеділок традиційно працювали дві профільні комісії - з питань освіти, фізичної культури, охорони здоров’я, соціального захисту та гендерної рівності, а також -  з питань прав людини, законності, культури, молоді, депутатської діяльності, етики та ЗМІ. 

В ході роботи обох засідань депутати розглянули та схвалили проєкт рішення про присвоєння звання „Почесний громадянин Пирятинської міської територіальної громади“. Документ розроблено на підставі депутатського звернення депутата Пирятинської міської ради Віталія Ящика, який ініціював присвоїти звання Почесного громадянина Пирятинської громади Герою України Олександрові Оксанченку. До рішення додано імена загиблих жителів громади, які загинули, захищаючи державний суверенітет України, у травні-червні цього року.

19 червня 2023 року

19 червня відбулася зустріч керівництва Пирятинської, Гребінківської, Новооржицької та Чорнухинської громад-партнерів й новоствореного комунального підприємства «Екосервіс 2022» з представниками німецької компанії з переробки відходів «Bergischer Abfallwirtschaftsverband» (BAV). Захід відбувся у рамках платформи GIZ за сприяння Глобального Проєкту «Захист довкілля у всьому світі».

 

19 червня 2023 року

Сьогодні в Україні відзначається День фермера!

Це свято всіх працівників фермерських господарств, які своєю щоденною наполегливою працею роблять значний внесок у розвиток сільського господарства та продовольчої безпеки країни, особливо в нинішніх складних умовах.

 

19 червня 2023 року

Минулого місяця, тобто у травні п.р., з’явилася ще одна стаття видатків Пенсійного фонду України – почалася виплата нової грошової допомоги захисникам, які мають особливі заслуги, та членам їх родин. Йдеться про реалізацію урядового рішення від 20 січня 2023 року щодо здійснення щомісячних грошових виплат громадянам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і брали безпосередню участь у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, а також членам сімей загиблих (померлих) громадян з їх числа.

 

19 червня 2023 року

18 червня біля єврейського цвинтаря в Пирятині було встановлено інформаційний стенд про єврейську громаду міста. Стенд виготовлений та встановлений благодійним фондом ESJF (Європейська ініціатива із збереження єврейських кладовищ). Над інформаційним наповненням працювали краєзнавець Валерій Квач та Олена Гуленко спільно з відділом культури, туризму та охорони культурної спадщини Пирятинської міської ради. Це й же Фонд встановлював і огорожу навколо цвинтаря.

 

19 червня 2023 року

З настанням літа населення починає масово відвідувати місця відпочинку біля водних об’єктів. Часто люди нехтують елементарними правилами безпеки, що може призвести до гибелі чи травмуванню. Найчастіші порушення правил безпеки:

 

17 червня 2023 року

Раді повідомити, що з 19 червня відновлюють роботу заклади дошкільної освіти Пирятинської громади, з повним робочим днем та організованим гарячим харчуванням для дітей.

У деяких садочках проводяться ремонтні роботи, або ж розпочнуться цими днями, тому в цих закладах буде відновлене харчування після завершення робіт.

17 червня 2023 року

163 легкоатлети 2005-2015 року народження взяли участь у Відкритому кубку Полтавської області зі стрибків у висоту та довжину з розбігу, що проходив на базі пирятинського стадіону «Ювілейний». На змагання зібралися вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл Пирятина, Гребінки, Лубен, Миргорода, Лохвиці, Прилук та Ніжина.

 

17 червня 2023 року

У Пирятині на стадіоні «Ювілейний» відбувся 4-й тур обласної Дитячо-юнацької футбольної ліги 2011-2012 років народження під егідою Асоціації футболу Полтавщини. Було зіграно три матчі.

 

16 червня 2023 року

Пирятинщина в жалобі.

Сьогодні громада проводжала до місця вічного спочинку свого земляка Сергія Аржанова.

 

16 червня 2023 року

За інформацією Лубенського районного управління ГУ ДСНС України у Полтавській області станом на 1 червня 2023 року на території Пирятинської громади зареєстровано 39 пожеж. У порівнянні з минулим роком за відповідний період кількість пожеж зменшилась на 4 випадки. Внаслідок пожеж в 2023 році загиблих не виявлено.

 

16 червня 2023 року

20 червня, з 8:00 до 16:00, буде припинено газопостачання в селах Яцини, Прихідьки, Білоцерківці. 

15 червня 2023 року

Понад рік про долю молодшого сержанта Сергія Аржанова, жителя села Олександрівка, нічого не було відомо – рідні та друзі не мали зв`язку з ним з квітня 2022 року.

Наразі звістка про його загибель підтвердилася і Герой на щиті повертається до рідного села. Він загинув 25 квітня 2022 року в районі населеного пункту Заводи Ізюмського району Харківської області. 

15 червня 2023 року

Наполегливо працюємо над покращенням інфраструктури сільських населених пунктів Пирятинської громади!

Зокрема на ремонт доріг місцевого значення з бюджету громади передано до обласного бюджету 4,2 мільйона гривень, на умовах співфінансування 50/50, отже загальна вартість поточного ремонту доріг складає 8,4 мільйона

15 червня 2023 року

Національна поліція України розповідає про найпоширеніші схеми шахрайства та правила безпеки, аби викрити аферистів

15 червня 2023 року

Офіс з розвитку підприємництва та експорту спільно з Visionest Institute (Естонія) запрошують осіб, зацікавлених розпочати або розвинути власну професійну консультаційну діяльність у сфері експорту та які мають на меті допомагати українським підприємцям опановувати закордонні ринки та посилювати експортну спроможність українських компаній на практично-освітню програму Export Consultants Mastery.

 

14 червня 2023 року

Пирятинці завжди готові подати руку допомоги тим, хто її потребує. Тому знову зібрали провізію для жителів Херсонщини.

 

14 червня 2023 року

У Пирятині запрацювала ще одна громадська модульна вбиральня, що розташована на вулиці Соборна, між будівлями казначейства та колишньої художньої школи. Вбиральня - на два відділення: одне звичайне, інше обладнане спеціальними поручнями для людей з інвалідністю.

 

13 червня 2023 року

За ініціативи міського голови Андрія Сімонова Пирятинська міська рада приєдналася до співпраці та спільної реалізації проєкту Міжнародного Товариства Червоного Хреста. У Пирятині на базі комунального підприємства „Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги Пирятинської міської ради“ працює мобільна бригада швидкої медичної допомоги хворим у сільській місцевості громади. 

13 червня 2023 року

13 червня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради. Нагальність оперативного зібрання виконкому зумовлена необхідністю прийняття рішення про влаштування дитини до дитячого будинку сімейного типу.

13 червня 2023 року

Після початку повномасштабної війни в Україні мільйони наших громадян були змушені покинути рідні домівки та виїхати за кордон. Серед них було чимало вагітних жінок, які народили діток уже в інших країнах. Тож наразі у них виникає чимало запитань щодо документів для малят.

 

13 червня 2023 року

Завдання і функції уповноважених органів з питань з питань пробації визначені Законом України «Про пробацію», Кримінальним, Кримінальним процесуальним, Кримінально-виконавчим кодексами України та іншими законами України.

 

9 червня 2023 року

На території Пирятинської міської лікарні зібралася розширена нарада з метою огляду роботи відділень та вивчення нагальних проблемних питань, які вимагають термінового вирішення.

У нараді брали участь головний лікар Олександр Гаркавенко та керівництво лікарні, міський голова Андрій Сімонов, депутати та фахівці виконкому Пирятинської міської ради

9 червня 2023 року

За ініціативи Громадської організації  „Міжнародна асоціація волонтерів, переселенців та біженців України“  готується до старту Соціальна програма „Соціальна картка „Волонтерська“.

„Соціальна картка „Волонтерська“ –це персоніфікована цифрова (віртуальна) банківська картка лояльності у смартфоні, призначена для підтримки волонтерів, внутрішньо – переміщених осіб та біженців.

 

9 червня 2023 року
Команда "Це Крафт" вже три роки, а АРР ТОТГ - від 2012 року займається розвитком та підтримкою мікропідприємництва у 
сільських територіях України для розвитку економіки територіальних громад. Наша команда впроваджує проєкти по розвитку та підприємці
мікро та малого підприємництва в аграрній сфері та туризмі. 
8 червня 2023 року

З 31 травня в Пирятинській громаді розпочали роботу пришкільні табори патріотичного та краєзнавчого спрямування, мовно-математичні табори для початківців, індивідуальні та групові консультації для учнів старших класів. Відвідування таборів дають змогу учням покращити знання, здобути соціальні та психологічні навички.

 

8 червня 2023 року
7 червня 2023 року

Відвідали кілька об’єктів укриття, зокрема у Пирятинському ліцеї та багатоповерховій забудові. Голова громади розповів про необхідність термінового будівництва укриття у Великокручанській школі, де вартість будівельних робіт сягає близько 5 мільйонів гривень. Обговорили ряд нагальних питань, які потребують термінового вирішення

7 червня 2023 року

Сьогодні пирятинці дружною родиною взялися допомогти людям, які постраждали внаслідок підриву дамби на Каховському водосховищі. Зокрема, зносили питну воду, в якій нині гостра потреба на Херсонщині.

 

6 червня 2023 року

Підведено підсумки реалізації проєкту «Зменшення шкоди цивільному населенню в Україні шляхом посилення захисту на рівні громад та ефективного цивільно-військового співробітництва» на території нашої громади у рамках Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між Пирятинською міською радою та Міжнародною неурядовою організацією «Центр з питань захисту цивільних осіб в умовах конфлікту» (CIVIC).

 

6 червня 2023 року

Сьогодні з дітками загиблих військовослужбовців та ВПО працював дитячий психолог. Захід проводився мобільною бригадою благодійного фонду «Карітас Лубни» в рамках проєкту «Простори дружні до дітей».

6 червня 2023 року

Сьогодні відбувся тренінг для користувачів теплиць,  які отримали  їх наприкінці минулого року в рамках реалізації проєкту ЄС „Розбудова ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді і сільських жителів та еко-орієнтованого зростання“

6 червня 2023 року

Шановні журналісти! Прийміть щирі вітання з нагоди вашого професійного свята!

Ваша професія – надзвичайно відповідальна, адже інформаційні матеріали формують громадську думку з найбільш значущих соціально-економічних та політичних питань. Ваша праця – необхідна людям, адже щодня ви доносите до суспільства важливу інформацію та новини!

Бажаю вам успіхів у реалізації найсміливіших задумів та планів! Інформуйте, доносьте правду! І нехай якнайшвидше здійсниться наше спільне найзаповітніше бажання – журналісти сповістять про велику Перемогу України!

5 червня 2023 року

Стартували ігри Кубку Полтавської області з футболу. На стадіоні «Ювілейний», в Пирятині, зустрілись команди «Пирятин» та «Харчовик» (Заводське).

 

4 червня 2023 року

Починаючи з минулого року, 4 червня в Україні – День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Діти, які мали мрії, мали захоплення, мали досягнення і які вже ніколи не виростуть. У часи, коли світова спільнота бореться за соціальні права дитини, в українських дітей агресор відбирає дитинство, відбирає право на нормальну освіту, на виховання, на відпочинок, відбирає життя.

 

4 червня 2023 року

Шановні жителі Пирятинської громади!

Традиційно на п’ятдесятий день після Воскресіння Христового ми відзначаємо одне з найбільших християнських свят – Свято Пресвятої Трійці, яке в народі ще називають зеленою неділею. 

 

3 червня 2023 року

В Пирятині з нагоди Дня захисту дітей відбулися спортивні змагання з боча та корнхолу серед дітей з інвалідністю. Участь в іграх взяли команди з Пирятина та Семенівки, в кожній по 12 юних спортсменів.

 

2 червня 2023 року

Невимовний біль і горе охопили пирятинців від звістки про загибель земляка Дмитра Невмержицького. Багато містян знали і товаришували з Дімою, бо це був щирий, життєрадісний та комунікабельний чоловік.

 

2 червня 2023 року

1 червня обірвалося життя пирятинця Дмитра Невмержицького. Щойно отримали офіційне підтвердження Лубенського РТЦК та СП.

Дмитро був поранений у бою під Бахмутом на Донеччині ще на початку травня, протягом майже місяця лікарі боролися за його життя.

Церемонія прощання із загиблим Захисником відбудеться сьогодні, 2 червня, о 14:00, біля адмінбудівлі міської ради

1 червня 2023 року

Сьогодні п’ятеро учнів закладів загальної середньої освіти Пирятинської громади отримали сертифікати про успішне завершення тренінгового курсу для старшокласників «Шкільне соціальне підприємництво». Його метою було сформувати у школярів знання щодо створення та ведення власної справи, розвинути практичні навички вирішення проблем, з якими зустрічаються підприємці під час  розвитку бізнесу.

 

1 червня 2023 року

Дитяча посмішка, малюнок, щире слово – це те, що гріє душу наших захисників і захисниць, те, заради чого військові щосекунди боронять нашу країну від російської навали. Аби наші діти хоч на мить поринули у безтурботне дитинство, сьогодні, в День захисту дітей, біля Культурно-громадського центру були організовані розваги та ігри.

 

1 червня 2023 року

Дорогі діти!

1 червня, в перший день літа, ми традиційно відзначаємо Міжнародний день захисту дітей!

Це свято – нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини, створювати умови для того, щоб усі діти росли щасливими

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua