Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
6 червня 2023 року 10:39

Навчаємо мікротепличні господарства захисту рослин від шкідників та хвороб

Сьогодні відбувся тренінг для користувачів теплиць,  які отримали  їх наприкінці минулого року в рамках реалізації проєкту ЄС „Розбудова ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді і сільських жителів та еко-орієнтованого зростання“. Цьогоріч більшість учасників мали  перший досвід посадки та вирощування  ягід та овочів у закритому ґрунті. За їх словами,  з настанням весняного потепління, тепличні культури почали спіткали шкідники, які знижують продуктивність рослин та, зрештою, їх гублять. Для  вивчення цього питання були залучені полтавські фахівці-дорадники Василь Павлішинець та Василь Дутка, які представили презентацію й детально розповіли про комплекс профілактичних та лікувальних заходів для запобігання появі шкідників і хвороб, їх поширення на тепличних томатах, огірках та капусті.

У тренінгу взяли участь  учасники проєкту, фахівці виконкому міської ради та КП „Агенція розвитку Пирятинської громади“.

Захід проведено в рамках проєкту „Розбудова ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді і сільських жителів та еко-орієнтованого зростання“, реалізується Пирятинською міською радою та КП „Агенція розвитку Пирятинської громади“ за фінансової підтримки Європейського Союзу (Грантова угода ENI/2021/430-302 від 20 грудня 2021р. із змінами).

 

#local_greenrowth #Pyriatyn #berry_clusters #economic_empowerment #Pyriatyn_community #dairy_clusters #empowerment #EUPyriatyn #Pyriatyn #greenGrowth #Pyriatyn #valueChains #ПрямуємоРазом #MovingForwardTogether

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua