Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
29 червня 2023 року 06:29

Пирятинські школярі вчаться розпочинати власну справу

В ході реалізації проєкту ЄС “Розбудова ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді та сільських жителів та еко-орієнтованого зростання” значна увага приділяється роботі з молоддю. Було створено коворкінги (ремісничі майстерні) у навчальних закладах громади, де школярі можуть навчитися та спробувати свої сили в різних ремеслах та подумати над ідеєю створення власної справи.

Поряд із практичними заняттями в коворкінгах старшокласники можуть пройти курс «Власна справа». Такий навчальний курс проводиться вдруге, перший був минулого літа. На курсі діти вчаться створювати бізнес-план, аналізувати ринок, формувати бренд, робити розрахунок собівартості продукту чи послуги.

28 червня відбулося друге заняття першого модулю. Учні онлайн спілкувалися з засновником інноваційної медофактури «Сіверські МЕДИ» Віталієм Кромом з міста Новгород-Сіверський. Він поділився своєю підприємницькою історією, а діти задавали запитання та отримували відповіді.

Консультант проєкту ЄС Маркіян Дацишин, автор курсу та куратор, пояснив, що метою є не просто навчити старшокласників комерції «купити-продати», а навчити створювати додану вартість.

Далі триватиме індивідуальна робота. Кожен учасник працюватиме над бізнес-планом своєї ідеї, щоб це було з цифрами, аналізом - так, як має бути оформлений бізнес-план.

Після завершення курсу старшокласники отримають дипломи.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua