Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 червня 2023 року 12:42

На засіданні робочої групи обговорили питання перейменування села Червоне

Сьогодні відбулося засідання робочої групи з підготовки пропозицій щодо перейменування вулиць і провулків міста Пирятина та сільських населених пунктів Пирятинської міської територіальної громади. До складу робочої групи входять краєзнавці, волонтери, працівники міської ради. На обговорення було винесено кілька питань.

Перше питання стосувалося перейменування села Червоне Сасинівського старостинського округу. Заступник міського голови Тамара Коваленко пояснила, що назва села пов’язана із приходом радянської влади, тому найменування населеного пункту підпадає під декомунізацію.

Староста Сасинівського старостинського округу Віктор Скорик зазначив, що лише дві особи зареєстровані в селі і лише один фактично проживає. Здебільшого територія населеного пункту використовується пасічниками. Тож члени робочої групи запропонували назву села Пасічне. Таку ідею підтримано одноголосно. Далі триватиме процедура відповідно до чинного законодавства.

Присутні розглянули питання про облік та інвентаризацію меморіальних та інформаційних дошок. Нині відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини працює над переліком об’єктів. Вже налічується 37 дошок на території Пирятинської громади і список може ще доповнюватись в процесі роботи. Робоча група рекомендувала відділу розробити проєкт рішення на розгляд виконкому міської ради щодо надання дозволів на розміщення дошок, адже є встановлені дошки без таких рішень, та визначити їх балансоутримувачів.

Останнє питання порядку денного стосувалося перенесення з публічного простору військової техніки: танка та гармати. Більшістю голосів було рекомендовано виставити об’єкти на аукціон, а отримані кошти направити на потреби ЗСУ.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua