Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
9 червня 2023 року 13:42

Розширена нарада у Пирятинській міській лікарні

Сьогодні  на території Пирятинської міської лікарні зібралася розширена нарада з метою огляду роботи відділень та вивчення нагальних проблемних питань, які вимагають термінового вирішення.

У нараді брали участь головний лікар Олександр Гаркавенко та керівництво лікарні, міський голова Андрій Сімонов, депутати та фахівці виконкому Пирятинської міської ради.

Завідувачі відділень ознайомили з умовами, у яких надають медичні послуги хворим. Хірургічне відділення досить непогано відремонтоване у холі, проте лікарняні палати вимагають  як поточного ремонту, так і сучасних ліжок. Найпроблемнішим у міській лікарні є терапевтичне відділення, де умови перебування хворих залишають бажати кращого.

Варто відзначити, що неврологічне відділення справило хороше враження! Тут дійсно створено належні умови для якісного надання послуг пацієнтам:  лікарняні палати, меблі, столова та кухня, санвузол – усе на сучасному рівні.

В ході огляду відділення поліклініки міський голова Андрій Сімонов оглянув кабінети та їх обладнання, поспілкувався з лікарями. Під час підведення підсумків висловили своє бачення депутати міської ради Валентина Клепач та Олег Тристан.

Зокрема, депутат Віталій Ящик наголосив, що у кожному конкретному випадку подібне засідання повинне супроводжуватися інформацією не лише про потреби, а й про розміри необхідних видатків. До цієї зустрічі необхідно було підготувати хоча б приблизний кошторис витрат. На його думку, до ремонтних робіт слід підходити комплексно, розробити проєкт й за необхідності, у ході реалізації, вносити у нього зміни. В такому випадку буде видно об’єми і якість виконання робіт.

Голова громади Андрій Сімонов зазначив, що з бюджету громади на соціальний захист населення та медицину  спрямовується найбільша частина видатків. З початку року на первинну та вторинну ланки з бюджету громади виділено понад 13 мільйонів.  На жаль, охопити поточним ремонтом усю галузь медицини одночасно швидко не вдається, адже бюджет громади має свої межі й процедура освоєння бюджетних коштів вимагає певного часу. Цього року вже виділено близько 4 млн гривень з місцевого бюджету на завершення ремонту дитячого відділення; також повністю фінансується харчування хворих – близько 1,5 млн; виділено кошти на пандуси та розробку проєкту реконструкції приймального відділення лікарні.  Найближчим часом очікуємо отримати сучасний рентген-апарат та комп’ютерний томограф.

Медицина – ключовий напрямок: і зараз, і надалі по мірі пріоритетності будуть проводитися і поточні ремонти, і закупівлі обладнання.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua