Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
29 червня 2015 року

Календар подарував три вихідні дні, проте погода внесла свої корективи і, на жаль, частині жителів м. Пирятина принесла проблеми та зіпсований настрій. 27 червня внаслідок великої кількості атмосферних опадів було пошкоджено покрівлі багатоквартирних житлових будинків по вул. Червоноармійська, 66А, 66Б, підтоплено тротуарну частину по вул. Єлени біля будинків № 5, 7, 9 та підтоплено приватне будинковолодіння по вул. Проїзна, 14.

27 червня 2015 року

Пирятинська міська рада є учасником польсько-українського проекту „Клуби громадського діалогу. Громадське сприяння реформі самоврядування в Україні.“, який є продовженням минулорічного проекту. Цей Проект реалізується Фундацією розвитку місцевої демократії (Польща) та Інститутом демократії імені Пилипа Орлика (Україна) в рамках Польсько-Канадійської Програми Підтримки Демократії, яка є програмою Фундації  Міжнародної Солідарності, що фінансується Урядами Канади та Польщі.

Днями  відбулося засідання Клубу громадського діалогу м. Пирятин, на якому у форматі „оксфордських“ дебатів пройшло обговорення актуальної теми „Погодження перспективного плану формування територій громад району-вагомий крок до децентралізації влади“. Саме ця тема була вибрана тому, що в Пирятинському районі не отримала підтримки ні одна із запропонованих, як Пирятинською районною, так і Полтавською обласною державними адміністраціями, пропозицій по формуванню об’єднаних громад у районі.

26 червня 2015 року

Шановні краяни!

Від щирого серця вітаю всіх із Днем молоді!

Це прекрасна , неповторна та відповідальна пора, коли людина вступає в самостійне життя, вибирає професійний шлях, планує майбутнє та приймає свої перші власні рішення. Це та пора, коли маленька перемога стає запорукою життєвого успіху.

26 червня 2015 року

Шановні пирятинці!

Щиро вітаю Вас з визначним святом – Днем Конституції України!

Від усього серця бажаю Вам міцного здоров’я, щастя, добра, достатку, миру, щедрої долі та успіхів в усіх справах!

Нехай демократичні засади, закріплені Основним Законом, стануть реаліями нашого сьогодення та нормами життя кожного громадянина України

26 червня 2015 року

З метою вирішення проблеми щодо належного водопостачання та задовільної якості води 26 червня проведено зустріч мешканців житлових будинків № 13,15, 21, 17, 17А, 19, 23, 81А, 81 по вул. Комсомольська та житлових будинків № 10, 12, 14 по пров. Хорольський з  міським головою Олексієм Рябоконем. У зібранні взяли участь заступник міського голови Максим Варава та директор комунального підприємства „Пирятинський міський водоканал“  Микола Дубров.

26 червня 2015 року

26 червня  у міській раді відбулося чергове засідання комісії  по наданню разової грошової допомоги малозабезпеченим та хворим громадянам міста.

Комісією розглянуто 7 заяв громадян, які потребують допомоги на лікування, та  виділено допомогу на загальну суму 5000 грн.

26 червня 2015 року

26 червня 2015 року у міській раді відбулося чергове засідання комісії  по наданню матеріальної допомоги на харчування дітям, учням 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, розташованих на території Пирятинської міської ради, батьки яких мобілізовані на військову службу та батьки яких несуть службу за контрактом в зоні АТО.

24 червня 2015 року

Враховуючи думку членів територіальної громади, висловлену під час громадського обговорення ініціативи депутатів міської ради та міського голови „Про можливе добровільне об’єднання територіальних громад міста Пирятина та сільських населених пунктів“, на пленарному засіданні сесії міської ради депутати одноголосно схвалили звернення до депутатів Полтавської обласної ради та до депутатів Верховної Ради України від Полтавщини  щодо віднесення міста Пирятина до категорії міст обласного значення (додається).

23 червня 2015 року

Вже стало доброю традицією, починаючи з 2003 року, щороку відзначати професійне свято – День державної служби.

Сьогодні державних службовців міста і району, ветеранів держслужби привітали голова райдержадміністрації Олег Куча, голова районної ради  Сергій Пазюк.  Від міської ради присутніх привітав заступник міського голови Ігор Шикеринець. Почесними грамотами Пирятинської міської ради за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та постійну співпрацю з міською радою відзначено начальника відділу ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації Турпак Юлію, начальника відділу освіти Андрейщук Раїсу, начальника служби у справах дітей Грицай Інну та начальника відділу культури Прокопенко Лідію.

23 червня 2015 року

Щиро вітаю всіх державних службовців та ветеранів державної служби з професійним святом – Днем державної служби!

Державна служба – це особлива, нелегка і дуже відповідальна праця, призначення якої вірно, чесно і професійно служити державі і людям.

23 червня 2015 року

Щорічно 22 червня в Україні відзначають День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни. Не залишився осторонь і Пирятин. 74-у річницю початку німецько-радянського протистояння в нашому місті відзначили покладанням квітів до Меморіалу Слави, мітингом-реквіємом та пам’ятною панахидою. В цьому заході взяли участь представники влади, підприємств та організацій, а також ветерани Пирятинщини.

22 червня 2015 року

Продовжуються зустрічі з жителями багатоквартирних житлових будинків, що перебувають в комунальній власності міста. 19 червня  2015 року відбулася чергова зустріч міського голови Олексія Рябоконя, працівників міської ради, директора КП „Каштан“ Віталія Скочка та представників ОКВПТГ „Лубнитеплоенерго“ з жителями будинків № 44А та 66Б по вул. Червоноармійська.

18 червня 2015 року

Для налагодження чіткого і прозорого ведення квартирного обліку при виконкомі міської ради функціонує житлово-побутова комісія. 18 червня на черговому засіданні житлово-побутової комісії  розглянуто заяви п’ятьох громадян-учасників бойових дій щодо взяття їх на квартирний облік та внесення до списків громадян на першочергове отримання житла. Відповідно до висновків комісії на позачергове засідання виконкому, яке відбудеться 19 червня, готуються проекти рішень щодо постановки на квартирний облік цих громадян.

17 червня 2015 року

16 червня відбулася зустріч з молодими сім’ями, мешканцями будинків 4А та 4Б по вулиці Червоноармійська за участю керівництва міської ради  щодо встановлення у дворі цих багатоповерхівок елементів дитячого майданчика. З представниками громади визначено місце встановлення цих елементів та досягнуто домовленості, що жителі вищезазначених будинків задля безпеки дітей  власними силами відгородять проїжджу частину від ігрового майданчика та встановлять обладнання, придбане міською радою, а також облаштують пісочницю.

17 червня 2015 року

16  червня 2015 року  відбулося засідання Ради підприємців при виконкомі Пирятинської міської ради  в поновленому  складі за участю міського голови  Олексія Рябоконя  та працівників міської ради.

Метою проведення цього зібрання  є активізація роботи з підприємцями міста, налагодження співпраці між владою та суб’єктами господарювання, сприяння розвитку малого та середнього бізнесу на території Пирятинської міської ради.

15 червня 2015 року

Обмежень щодо купання у р. Удай, враховуючи якість річкової води, немає. Про це міську раду проінформувала Держсаепідслужба. За її інформацією, після проведення аналізів якісного складу поверхневих вод річки Удай вміст лактоз опозитивних кишкових паличок на острові Масальський -1900 та в урочищі Замок становить 1900 (допускається 5000). Фізико-хімічні показники також у межах допустимих.

13 червня 2015 року

Як вже повідомлялося раніше, 11 червня в обласній раді пройшли виїзні комітетські слухання Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування щодо впровадження Закону України „Про співробітництво територіальних громад“.  Щоб наочно переконатися у результативності впроваджуваних проектів міжмуніципального співробітництва, 12 червня члени парламентського Комітету відвідали с. Ковалівку Полтавського району, селища Нові Санжари, Решетилівка. Останнім містом, яке відвідали учасники комітетських слухань, було наше місто Пирятин.

13 червня 2015 року

11 червня делегація Пирятинської міської ради взяла участь у  виїзних комітетських слуханнях Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування щодо впровадження Закону України „Про співробітництво територіальних громад“, які відбулися в Полтавській обласній раді.

10 червня 2015 року

10 червня проведено чергове засідання виконавчого комітету міської ради, на якому розглянуто ряд питань стосовно передачі в оренду комунального майна, присвоєння і впорядкування адреси приміщень, внесення змін до Договору на перевезення пасажирів на автобусному маршруті № 3 та зняття громадян з квартирного обліку.

Крім того, з метою позитивного вирішення колективного звернення мешканців будинків № 5 та 6 по вул. Полтавська, які висловили заперечення щодо розміщення тимчасових споруд для здійснення торгівлі овочами поруч з їхніми будинками, було скасовано рішення виконкому міської ради від 28.01.2015 № 11 „Про погодження місця розташування зблокованих тимчасових споруд в районі житлових будинків № 5, 6 по вул. Полтавська“.

10 червня 2015 року

10 червня відбулося чергове засідання комісії з питань наповнення міського бюджету, на якому  розглянуто питання виконання доходної частини міського бюджету. Членами комісії проаналізовано стан  сплати земельного податку та надходження коштів від орендної плати за землю впродовж 5 місяців цього року.

9 червня 2015 року

09 червня відбулася зустріч жителів багатоквартирних житлових будинків  № 102А та 102Б по вул. Абаканська з міським головою Олексієм Рябоконем, працівниками міської ради, КП „Каштан“ та представників ОКВПТГ „Лубнитеплоенерго“.

 Оскільки вже розпочато підготовку до осінньо-зимового періоду 2015-2016 років, то основним питанням зустрічі було встановлення побудинкових засобів обліку теплової енергії у цих будинках на умовах співвфінансування надавача послуг з теплопостачання (ОКВПТГ „Лубнитеплоенерго“), Пирятинської міської ради та мешканців зазначених будинків.

9 червня 2015 року

Сьогодні пирятинці вшанували пам’ять видатної людини, одного із зачинателів краєзнавчого руху Пирятинщини, члена Національної спілки журналістів України, редактора районної газети, автора і редактора літературної збірки „Пирятинщина у прозі й поезії“ та нарисів „Т.Г.Шевченко і пирятинці“ Михайла Володимировича Мельниченка.

5 червня 2015 року

5 червня 2015 року проведено сходки з жителями вулиць Цибаня та Кулініча за участю міського голови Олексія Рябоконя, спеціалістів міської ради та директора КП „Каштан“ Віталія Скочка.

Основним  питанням зустрічей  було підведення підсумків роботи по завершенню облаштування вуличного освітлення по цих вулицях та обговорення питання забезпечення подальшого  належного санітарного утримання вулиць та прилеглих до садиб територій жителями.

5 червня 2015 року

У добре освітленому місті комфортно жити, приємно працювати, приймати гостей і відпочивати. Освітлені вулиці створюють також гарний вечірній вигляд нашого Пирятина і формують його штучне світлове середовище. Зовнішнє освітлення також  є одним з важливих критеріїв безпеки руху. Тому міська рада, прагнучи створити зручні умови життєдіяльності для наших пирятинців, працює над розвитком та розширенням вуличної мережі зовнішнього освітлення міста.

5 червня 2015 року

04 червня 2015 року в міській раді відбулося чергове засідання житлово-побутової комісії при виконавчому комітеті Пирятинської міської ради.

Члени комісії розглянули заяви з відповідними пакетами документів, які надійшли від одного  учасника бойових дій, двох військовослужбовців, які беруть участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей, щодо взяття їх на облік.

3 червня 2015 року

Літо радує нас теплими і сонячними днями та кличе відпочити. В спекотну погоду завжди приємно посидіти біля води. Цьогорічне літо не є винятком.

Аби створити умови для відпочинку дорослих та дітей в центрі міста, дати можливість побавитися водичкою та полюбуватися веселковим блиском крапель фонтану 2 червня працівниками КП „Каштан“ було проведено роботи по очищенню та відновленню системи водопостачання фонтану.

2 червня 2015 року

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. Це свято стало символом дитячої щирої радості та надії на майбутнє. 

Ось і цього року на території Будинку дитячої та юнацької творчості  відбулися святкові заходи та розваги для малечі. Дітлахів прийшли привітати міський голова Олексій Рябоконь та заступник голови райдержадміністрації Світлана Педь. Вони побажали малюкам гарного настрою та приємного відпочинку на літніх канікулах.

2 червня 2015 року

В останню п’ятницю травня під головуванням міського голови Олексія Рябоконя відбулася сорок сьома позачергова сесія міської ради. Для участі в її роботі зареєструвалося 20 депутатів.

Міською радою ухвалено ряд важливих для громади рішень.

З-поміж півтора десятка питань порядку денного важко виокремити головніші. Абсолютно всі, в тій чи іншій мірі, важливі для подальшої життєдіяльності міста.

2 червня 2015 року

З метою підготовки до осінньо-зимового періоду 2015-2016 років та приведення до належного технічного стану житлового фонду міста Пирятинською міською радою за кошти міського бюджету на загальну суму 56,202 тис.грн. проведено капітальний ремонт м’якої покрівлі багатоповерхового житлового будинку по вул. Полтавська, 3.

2 червня 2015 року

З 26 по 28 травня в Пирятині по дошкільних навчальних закладах міста яскравою хвилею радості, дитячих усмішок, музики та кольорових кульок прокотилися випускні свята для дошкільнят.  Для них це перший випускний, який відкрив шлях до наступної сходинки у доросле життя.

2 червня 2015 року

28 травня в приміщенні Будинку дитячої та юнацької творчості відбулося громадське обговорення ініціативи депутатів міської ради та міського голови про можливе добровільне об’єднання територіальної громади міста Пирятина та сільських населених пунктів району. Крім того, міським головою було ініційовано розгляд питання щодо надання місту Пирятину статусу міста обласного значення.

У  громадських слуханнях взяли участь 77 членів Пирятинської громади. Міський голова Олексій Рябоконь, заступник міського голови Ігор Шикеринець та начальник фінансового управління райдержадміністрації Людмила Безушко проінформували присутніх про вимоги чинного законодавства з питань реформування місцевого самоврядування, про фінансові перспективи можливої об’єднаної Пирятинської міської  територіальної громади, а також про переваги і перешкоди, які можуть виникати на етапі реформування.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua