Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
2 червня 2015 року 14:24

Відбулася позачергова сорок сьома сесія Пирятинської міської ради шостого скликання

В останню п’ятницю травня під головуванням міського голови Олексія Рябоконя відбулася сорок сьома позачергова сесія міської ради. Для участі в її роботі зареєструвалося 20 депутатів.

Міською радою ухвалено ряд важливих для громади рішень.

З-поміж півтора десятка питань порядку денного важко виокремити головніші. Абсолютно всі, в тій чи іншій мірі, важливі для подальшої життєдіяльності міста. А стосувалися вони різних його сфер та галузей: освіти, соціального захисту, зайнятості населення, комунального господарства і найголовніше – місцевого бюджету, від якого залежить розвиток усіх вищеперерахованих. Певно, саме розуміння цього та відповідальне ставлення до прийняття рішень змушували депутатів детально та ґрунтовно підходити до їх прийняття, не дивлячись на попереднє, досить детальне вивчення на засіданнях постійних депутатських комісій.

Так, депутати погодили додаткове виділення коштів з міського бюджету на поточний ремонт тротуарів, вулиць міста та під’їзних шляхів, приведення до належного стану території міського цвинтаря, а також виконання аварійно-відновлювальних робіт по ремонту покрівлі багатоквартирного житлового будинку по вул. Червоноармійська, 44А. Вперше міською ради виділено кошти на оздоровлення та відпочинок дітей – учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів під час їх перебування у пришкільних таборах на території міської ради та на організацію оплачуваних громадських робіт для учнівської і студентської молоді.

Ініціатива міської влади щодо створення в Пирятині Центру громадського діалогу підтримана прийняттям відповідного рішення.

Досить активно та емоційно обговорювали депутати інформацію, надану заступником міського голови Ігорем Шикеринцем, про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад.

Після тривалого обговорення було вирішено звернутися з пропозицією про добровільне об’єднання територіальних громад до голів суміжних сільських громад:

Пирятинський район:

Олександрівка, Могилевщина, Рівне (Олександрівська сільська рада);

Дейманівка, Прихідьки (Дейманівська сільська рада);

Харківці, Вишневе, Високе (Харківецька сільська рада);

Сасинівка, Кейбалівка, Леляки, Меченки, Першотравневе (Сасинівська сільська рада);

Каплинці, Усівка (Каплинцівська сільська рада);

Білоцерківці, Яцини (Білоцерківська сільська рада);

Давидівка, Нові Мартиновичі, Кроти, Гурбинці (Давидівська сільська рада);

Грабарівка (Грабарівська сільська рада);

Велика Круча, Повстин (Великокручанська сільська рада);

Чорнухинський район:

Курінька, Скибинці, Нетратівка (Куріньківська сільська рада);

Гребінківський район:

Тарасівка (Тарасівська сільська рада).

Беручи до уваги результати громадського обговорення ініціативи депутатів міської ради та міського голови про можливе добровільне об’єднання територіальних громад міста Пирятина та сільських населених пунктів, яке відбулося в переддень сесії, депутати одноголосно підтримали звернення до Полтавської обласної ради та до народних депутатів України від Полтавщини про підтримання у Верховній Раді України пропозиції щодо віднесення міста Пирятина Пирятинського району Полтавської області до категорії міст обласного значення. Текст звернення незабаром буде оприлюднений як в районній газеті „Пирятинські вісті“, так і на офіційному веб-сайті територіальної громади Пирятинської міської ради.

Керуючий справами виконавчого комітету Лариса Кочур інформувала по упорядкування структури апарату міської ради, затвердження рішень виконкому та розпоряджень міського голови, прийнятих у міжсесійний період. Пропоновані на розгляд проекти рішень з названих питань одноголосно прийняті депутатами.

Традиційно на засіданні було розглянуто ряд земельних питань, інформацію з яких представив заступник міського голови з питань діяльності виконкому Максим Варава. Стосувалися вони надання дозволів на розроблення технічних документацій із землеустрою як громадянам, так і приватним підприємцям, затвердження технічних документацій щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) тощо.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua