Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
2 червня 2015 року 08:54

Громадське обговорення ініціативи про добровільне об’єднання територіальних громад

28 травня в приміщенні Будинку дитячої та юнацької творчості відбулося громадське обговорення ініціативи депутатів міської ради та міського голови про можливе добровільне об’єднання територіальної громади міста Пирятина та сільських населених пунктів району. Крім того, міським головою було ініційовано розгляд питання щодо надання місту Пирятину статусу міста обласного значення.

У  громадських слуханнях взяли участь 77 членів Пирятинської громади. Міський голова Олексій Рябоконь, заступник міського голови Ігор Шикеринець та начальник фінансового управління райдержадміністрації Людмила Безушко проінформували присутніх про вимоги чинного законодавства з питань реформування місцевого самоврядування, про фінансові перспективи можливої об’єднаної Пирятинської міської  територіальної громади, а також про переваги і перешкоди, які можуть виникати на етапі реформування.

Після презентації учасники заходу активно обговорили кожну з позицій. Громаду цікавило багато питань: транспортне сполучення, майбутнє дитсадків, загальноосвітніх шкіл, закладів охорони здоров’я, соціального захисту.  Але після полеміки учасники громадського обговорення майже одноголосно проголосували за підтримку ініціативи депутатів міської ради та міського голови про можливе добровільне об’єднання територіальної громади міста Пирятина і сільських населених пунктів, а саме:  

Пирятинський район:

Олександрівка, Могилевщина, Рівне (Олександрівська сільська рада);

Дейманівка, Прихідьки (Дейманівська сільська рада);

Харківці, Вишневе, Високе (Харківецька сільська рада);

Сасинівка, Кейбалівка, Леляки, Меченки, Першотравневе (Сасинівська сільська рада);

Каплинці, Усівка (Каплинцівська сільська рада);

Білоцерківці, Яцини (Білоцерківська сільська рада);

Давидівка, Нові Мартиновичі, Кроти, Гурбинці (Давидівська сільська рада);

Грабарівка (Грабарівська сільська рада);

Велика Круча, Повстин (Великокручанська сільська рада);

Чорнухинський район:

Курінька, Скибинці, Нетратівка (Куріньківська сільська рада);

Гребінківський район:

Тарасівка (Тарасівська сільська рада).

Крім того, учасники заходу підтримали ініціативу міського голови щодо надання місту Пирятину статусу міста обласного значення та проголосували за її схвалення одноголосно.

Всі пропозиції, висловлені в ході обговорення, були внесені до протоколу, ні підставі якого підготовлено відповідний проект рішення, який буде розглянуто 29 травня на позачерговій сорок сьомій сесії Пирятинської міської ради шостого скликання.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua