Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
24 червня 2015 року 14:01

Щодо віднесення міста Пирятина до категорії міст обласного значення

Враховуючи думку членів територіальної громади, висловлену під час громадського обговорення ініціативи депутатів міської ради та міського голови „Про можливе добровільне об’єднання територіальних громад міста Пирятина та сільських населених пунктів“, на пленарному засіданні сесії міської ради депутати одноголосно схвалили звернення до депутатів Полтавської обласної ради та до депутатів Верховної Ради України від Полтавщини  щодо віднесення міста Пирятина до категорії міст обласного значення (додається).

Рішення позачергової сорок сьомої сесії Пирятинської міської ради шостого скликання від 29 травня 2015 року № 92 „Про звернення до Полтавської обласної ради та до народних депутатів України від Полтавщини про підтримання у Верховній Раді України пропозиції щодо віднесення міста Пирятина Пирятинського району Полтавської області до категорії міст обласного значення“ та текст звернення направлено до Пирятинської районної ради з проханням підтримати його.

 

ЗВЕРНЕННЯ

 

Шановні депутати Полтавської обласної ради!

 

За дорученням територіальної громади міста Пирятина Полтавської області звертаємось до Вас з проханням щодо клопотання Полтавської обласної ради шостого скликання до Верховної Ради України про віднесення міста Пирятина Пирятинського району Полтавської області до категорії міст обласного значення.

Пирятин – одне з найстаріших міст Полтавщини, в минулому році місту виповнилося 860 років. На основі документально підтверджених даних Пирятин визнано одним із визначних політичних, економічних, церковних та культурних центрів України в другій половині XVII - XVIII ст.

Сьогодні Пирятин є важливим промисловим і транспортним осередком Полтавської області, в якому проживають  16 тисяч мешканців. Тут розташовані численні підприємства харчової промисловості (продукція ПАТ „Пирятинський сирзавод“ є широко відомою як в Україні, так і за її межами), аграрні фірми, низка переробних і ремонтних підприємств, розвинута система лікувальних закладів, мережа освітянських установ та Національний природний парк „Пирятинський“.  Вдале географічне розташування міста, зокрема і на автошляху Київ — Харків, робить Пирятин важливим транспортним вузлом. Залізнична станція „Пирятин“, крім функції пасажироперевезень, має у своєму розпорядженні навантажувально-розвантажувальну дільницю.

         Надзвичайно важливим аргументом, що змусив громаду через депутатів міської ради звернутися до Вас з проханням  про сприяння в наданні Пирятину статусу міста обласного значення, є ситуація, яка складається на даний час щодо проблемності виконання Закону України „Про добровільне об’єднання громад“. 

Тому ми, представники Пирятинської громади, вважаємо, що в такій ситуації єдиним шляхом до децентралізації влади та отримання повного спектру повноважень та відповідальностей буде віднесення міста Пирятина до категорії міст обласного значення.

Просимо Вас підтримати нашу ініціативу.

Заздалегідь вдячні за підтримку.

 

За дорученням сорок сьомої позачергової сесії

Пирятинської міської ради шостого скликання

від 29 травня 2015 року,

Пирятинський міський голова                                                                О.П. Рябоконь

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua