Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
13 червня 2015 року 23:01

Учасники виїзних комітетських слухань побували у Пирятині

Як вже повідомлялося раніше, 11 червня в обласній раді пройшли виїзні комітетські слухання Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування щодо впровадження Закону України „Про співробітництво територіальних громад“. Щоб наочно переконатися у результативності впроваджуваних проектів міжмуніципального співробітництва, 12 червня члени парламентського Комітету відвідали с. Ковалівку Полтавського району, селища Нові Санжари, Решетилівка. Останнім містом, яке відвідали учасники комітетських слухань, було наше місто Пирятин.

В рамках цього візиту представники Проекту GIZ та члени парламентського Комітету разом з журналістами телеканалу „РАДА“ побували на міському сміттєзвалищі, побачили матеріально-технічну базу КП „Каштан“ та майданчики для збору твердих побутових відходів, облаштовані в Пирятині під євроконтейнери. Учасники комітетських слухань відвідали дошкільний навчальний заклад „Сонечко“, де педагогічний колектив показав, як завдяки небайдужості, любові до свого рідного міста, знанням та творчому підходу до справи, можна напрацювати хороший досвід в частині екологічного виховання дошкільнят і дорослих. Вони презентували свій проект „Крок до чистого міста“, ідея якого виникла після проведеного міською радою громадського обговорення Договору про співробітництво по реалізації спільного проекту „Придбання сміттєвоза та контейнерів для покращення матеріально – технічної бази громад – спільний крок до чистого довкілля пирятинського краю“. В дитсадку з вихованцями та їх батьками були проведені і тематичні заняття, і конкурси малюнків та поробок, і казка-вистава театру тіней, і флешмоб вихованців з врученням малечею в мікрорайоні листівок „Чисте місто“. Не залишили байдужими присутніх і виступи вихованців „Сонечка“, які показали таночок з голубами та квітами. На згадку всім присутнім діти вручили флаєри.

В свою чергу учасників  виїзного засідання комітетських слухань привітав міський голова Олексій Рябоконь. Заступник Голови Комітету Верховної Ради України  з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Віталій Курило та керівник Проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) „Реформа управління на сході України“ Ніколас Хемпель подякували за гостинність, активну участь у реалізації проекту, новий цікавий досвід, який презентувала міська рада, та вручили дошкільнятам подарунки. 

У ході розмови міського голови з Ніколасом Хемпелем досягнуто домовленості щодо розширення подальших економічних зв’язків та партнерства Пирятина з Німеччиною: у сфері пошуку міста-партнера і можливих варіантів залучення інвестицій німецького бізнесу в економіку нашого міста.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua