Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
13 червня 2019 року 12:43

Із засідання земельної комісії

12 червня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи.

Члени комісії обговорили ставки земельного податку для фізичних та юридичних осіб  на території Пирятинської міської ОТГ. Розміри відсоткових ставок в основному залишилися без змін. Запропоновано збільшити ставки податку з землі промисловості, транспорту та зв’язку. На рівні 2019 року залишилися і розміри ставок орендної плати за користування земельними ділянками та території Пирятинської міської ОТГ.

Начальник управління економіки виконавчого комітету міської ради Ірина Солдатова повідомила, що з метою створення умов для сталого розвитку населених пунктів Пирятинської міської ОТГ, зміцнення економічного потенціалу, підвищення інвестиційної привабливості та залучення зовнішнього фінансування пропонується створити комунальне підприємство „Агенція розвитку Пирятинської міської ОТГ“ на базі колишньої Калиновомостівської школи. На ремонт другого поверху цього приміщення планується залучити позабюджетні кошти. Діяльність Агенції буде спрямована на розвиток підприємництва та підтримку бізнесу на території ОТГ. У ході обговорення Статуту комунального підприємства депутати внесли свої пропозиції та доповнення.

Далі члени комісії розглянули та рекомендували винести на розгляд та затвердження сесії низку питань, які стосувалися затвердження технічних документацій із землеустрою, надання дозволів на виготовлення технічних документацій та розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок із земель комунальної власності для ведення особистого селянського господарства тощо.

Всього комісією розглянуто 30 питань порядку денного, з яких 2 повернуто на доопрацювання.

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua