Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 червня 2019 року 17:22

Методологія ініціативи ЄС „Мери за економічне зростання“ в дії

14 червня в Пирятинській міський раді відбулась зустріч з представниками бізнесу на тему: „Про налагодження партнерства між місцевими підприємствами  з метою підвищення конкурентоспроможності галузі АПК“. Це  вже третя офіційна зустріч в рамках Плану місцевого економічного розвитку, на порядок денний якої було винесено питання визначення найкращого проекту зі створення мінізаводу з перероблення сільськогосподарської продукції місцевого виробництва. На попередньому засіданні  аграрії вирішили зробити відбір проекту шляхом конкурсу, і сьогодні дві ініціативні групи представили презентації двох проектів – з перероблення жита та сої. Після заслуховування виявилося, що останній проект має кращі фінансово-економічні показники, менший термін окупності, а кінцева продукція - більш стабільний попит.   

Обговоривши  обидва інвестиційні проекти та отримавши відповіді на запитання від презентаторів, приступили до голосування. У результаті найбільшу кількість голосів отримав проект з перероблення сої, саме його передбачається реалізувати в рамках об’єднання місцевих підприємств.

Найважливішим підсумком заходу є той факт, що навколо зазначеного проекту вже сконцентровано більше 10 аграріїв, оскільки до приєднання до ініціативи ЄС „Мери за економічне зростання“ місцеві підприємства надавали перевагу власним планам і стратегіям розвитку, не враховуючи потенціал спільних дій разом з місцевими партнерами. Новий підхід до економічного розвитку за допомогою методології ініціативи ЄС відкриває інші шляхи та перспективи розвитку бізнесу. У бізнес-середовищі створено місцеве партнерство, що розцінюється як реальний шанс активізувати економічне зростання, збільшити прибутки та створити нові робочі місця.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua